Skocz do zawartości
misieek

Athlon XP-M 2500+ i ASUS A7V880 = Sepmron??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam AMD Athlon XP-M 2500+ i ASUS A7V880 (zmieniłem płyte główną...)... i wykrywa mi procka jako AMD Sempron .... nie razi mnie to ...ale mnie dręczy jedno pytanie!

Otwieram EVEREST/AIDA ... tam tak samo i ale jesr 512 cache tak jak powinno byc

Ale pytanie...

1.) Czy ten Athlon XP-M będzie chodzić jak Athlon czy jak Sempron?? Prosze o szybką odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yh, chodzi o serie? Przy okazji zdejme i podam. ma odblokowany mnożnik... Mam 5 procków z tej serii (jest on na 1.65) i 10 z 1.45.... które lepsze? Bo reszte sprzedam :)

PS: bios w mobo najnowszy 07... dobra to skoro będzie chodził tak jak Athlon XP-M Barton to moze sie zwac Sempron, wszycho do co nazwy mi jedno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quam: na tej plytcie wszystko jest bezpieczne.dla ciebie max jest tyle na ile pozwala ci chlodzenie bo i tak nie dasz wicej niz 1.85v bez modow plyty.kwestia ciepelka

Przy 2400Mhz jest 55C podczas 3xLoop 3DMark05 z AAx6 AFx16 1280x1024... chodzi a w grach po 5-10min wywala do pulpitu :|

Unreal Tournament 2004, Doom3... FarCry...

TYLKO na 10,5x200 każda gra chodzi stabilnie... na 11x200 wywala... na 10.5x210 też...

Nie wiem czy to nie wina braku formatu po zmianie płyty... możliwe, że to to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze odgrzewam temat ale skoro A7v880 ma napiecia od 1,65 a mobil ma 1,45 to czy nic sie nie stanie ?? Nie chce go podkrecac bo ram 266 raczej sie nie nadaje, bo przy kreceniu to 1.65 pewnie bedzie musialo byc, wiec czy nic sie nie stanie jak go zaladuje ??

Pozdro !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...