Majdan Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Timigi rzeczywiście dali bardzo kiepskie, ale to tak plyta "chciała". 1GB OCZ DDR400 3-3-3-10 (our first board required the use of very lax timings) Więc nie ma sie do czego przyczepić. I tak taka platforma była znacznie lepszym wyborem niż P$ który uzyskuje strasznie niskie wyniki w ostatnich grach.(np.doom3 i HL2) Jest to po części wina braku obsługi HT :( Szkoda że tego nie wprowadzili, nie tylko ze względu na P4 ale również ze względu przyszłe 2rdzeniowe procesory które by na tym skorzystały. Mam nadzieje że przyszłe gry z tymi silnikami będą obsługiwały wielowątkowość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 chyba czeba być poje... żeby kupować grafe za 2000 zł i wiecej czeba mieć nierówno pod kapeluszem za tyle to można niezłego kompa kupić stosując twoją demagogiczną metodykę rozumowania musze poprostu napisać i część userów pewnie przyzna mi rację ... choć częśc pewnie poleci ze mną jak z wsciekłym psem i dostanę pewnie znów ze 2 pkt.karne :) chyba trzeba być pociach!ym, żeby fakt bycia gołodupcem i kims kogo na nic nie stać tłumaczyć oszczędnością i tym, że za 2000 PLN mozna kupić całą konfigurację nie tylko kartę :) taki zakup jest oczywiście nieopłacalny ale nie znaczy to, ze kupujący jest od razu pojebem i ciemniakiem .... gdy chodzi o kwestię hobby i przyjemności - pieniędzy się nie liczy ... poprostu jedni je mają a inni nie i z zawiści, ze nie mają będą każdego kto je ma i je wydaje bo lubi nazywali pojebem ... a dla mnie pojebem to nie jest ktoś kto wydaje pieniądze, które ma - ale ten kto sam nie umie ich zarobić :) czy pojebem jest ktoś kto wydaje na książki, płyty lub czasopisma które lubi lub inne zainteresowania kilkaset złotych miesięcznie? albo na konie, nurkowanie, paralotniarstwo czy szybowce albo latanie balonem - tu wydatki mogą sięgać nawet kilku tysiecy miesięcznie? czy pojebem jest ktoś kto ma jakieś zainteresowania - choćby były to tyllko gry komputerowe - czy też ktoś kto nie ma żadnych lub też na wszystkim musi oszczędzać gdyż nie stać go na realizację żadnych swoich zainteresowań i przyjemności i jeszcze ma do tego pretensję do całego świata za to ze inni mają? mówie tobie i wszystkim twojego typu pseudointeligentom :) żenujące i pociach!e to jest nie wydawanie tej kasy którą sie ma i którą sie zarobiło dzięki własnej zaradności i wykształceniu - ale ciągłe narzekanie i nieumiejętność zarabiania na tym co siępotrafi :) chyba, ze się nic nie potrafi to nie ma na czym zarabiać :) i w tedy można tylko narzekać i arbitralnie stwierdzać, ze ktoś jest pociach!y i ma nie równo pod kapeluszem bo na cos co lubi wydał tyle ile krytykujący wszystko i wszystkich "biedny goło[gluteus maximus]c" zarabia 2 miesiące albo i wiecej :) P.S. proszę o wyrozumiałosć, moje słowa nie sąkierowanie do wszystkich ... jedynie do tych, którzy bezczelnie, naiwnie i dziecinnie uważają, że mają prawo innym mówić co jest sensowne i dla innych najlepsze .... oraz dla tych, którzy własnie "skąpstwo" i zwykłą zawiść :) (nie wazne z czego wynikające, moze z małych zarobków a moze z bycia szkotem) - usprawiedliwiają własnym, jednostronnym podejściem do życia ..... takze do tych którzy mają pretensję do całego świata za to ile zarabiają - każdy zarabia tyle ile umie i to tylko jego wina jeśli zarabia za mało względem własnych potrzeb :) a pretensję t ow życiu można mieć tylko do samego siebie :) tak wogule to bym chciał być informowany za co je dostaje :) znaczy się punkty karne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 tak wogule to bym chciał być informowany za co je dostaje :) znaczy się punkty karne :) Większość punktów dostałeś za chęć rozmowy o problemach egzystencjonalnych w Polsce, musisz sobie znaleźć inne forum do takich spraw ;) W profilu masz za co dostajesz punkty karne ;) ps. sorry za mała dygresje, nie bijcie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ostro zes Mr_Gizmo pojechal... Ale w sumie masza racje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Gizmo ma racje - czy jak ktos sobie kupuje wzmacniacz lampowy to tez ma nierowno pod sufitem??? znam paru takich i wygladają na normanych zresztą, zaraz się okaże ze gość który kupuje legalny XP też ma nierówno bo po co wydawac 400zł jak mozna za darmo ściągnąc z netu? a o gierkach nie wspomnę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 chyba czeba być poje... żeby kupować grafe za 2000 zł i wiecej czeba mieć nierówno pod kapeluszem za tyle to można niezłego kompa kupić Rowno dwa lata temu kupilem radeona 9700pro za 2tys zl. To byly chyba najlepiej wydane moje pienadze na kompa. W zyciu nie mialem karty ,ktora po dwoch latach uzytkowania bylaby jeszcze na topie. Rozumiem jezeli ktos zarabia takie 2tys zl brutto ,to byloby szalenstwo,ale bez przesady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Hm, ja osobiscie majac 2k wolalbym kupic w miare grafe, a do tego porzadne mobo i pamiec (takie, zeby mi starczyly na dluzej - plyty glowne sie na szczescie tak szybko nie starzeja :) ) Jak to nie :) Ja juz mam stara, zeby np. za jakies pol roku zmienic grafe bede musial zmieniac tez plyte, bo na AGP nic nie bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 oj wątpie - grafy na AGP są na razie szybsze niz ne PE a specjalisci od marketingu jeszce dlugo beda wskazywac na potzrebe AGP na mobo... ISA zdychala 5 lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Vincent-> nie chodzi mi o to, ze nie wychodza nowe modele, ale ze na starszej plycie glownej nadal mozesz osiagnac zarabista wydajnosc. Technologia nie zmienia sie w tak szybkim tempie jak w grafice... Np. taki Epox 8rda+ juz nie jest super nowy, a nadal to jedna z lepszych plyt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Po pierwsze nie mówcie ludziom jak i na co mają wydawać pieniądze, to ich sprawa. Po drugie, ktoś napisal, że na 9700 to wsio lata super płynnie, a wcale nie prawda mi naprzyklad (mimo, że mam 9800) Doom3 w 1024 i high nie chodzi płynnie, w timedemo 47 fps, ale dla mnie to nie jest płynność , bo gra potrafi zwolnić do ok 18 fps, a to jest denerwujące. Po trzecie nie polecajcie puki co układów SLI, z tego co wiem to ciężko coś takiego złożyć w polsce z powodu dostępności płyt głównych. Po czwarte najmocniejsze karty w tej chwili to: ATI Radeon X800 XT PE i nVidia GeForce 6800 Ultra, z tym że ATI jest tańsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...