Morth Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Mam płyte głowna Intel Billings D845BG Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz Przepustowość 3200 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali Intel Hub Interface Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 267 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1 Liczba gniazd rozszerzeń 6 PCI, 1 AGP Liczba gniazd pamięci 2 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio Współczynnik postaci ATX Rozmiar płyty głównej 210 mm x 300 mm Mikroukład płyty głównej i845D magistrali DDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 2133 MB/sek Producent płyty głównej Nazwa firmy Intel Corporation oraz Ramy 256 MB DDR PC2100 CL 2.5 czy jak doloze druga kosc 256 MB PC2700 DDR SDRAM to czy to bedzie dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Wystarczyło napisać, że masz jedną kość ddr, wolny slot i chcesz włożyć drugą, również ddr i już można śmiało powiedzieć, że BĘDZIE działać. Oczywiście obie kości będą chodzić z prędkością tej wolniejszej, o ile nie podkręcisz (jeśli się w ogóle da). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morth Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 aaaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Co się oburzasz, przecież dobrze ci napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morth Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 dobrze napisał? tylko ze miałem od kolegi DDR ramy ale chodziły chyba na 400MHZ i jakos komp nie chciał wystartowac :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makatiel Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Po co zadajesz pytanie skoro odpowiedz inna niz sobie zalozyles od razu zjechales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 dobrze napisał? tylko ze miałem od kolegi DDR ramy ale chodziły chyba na 400MHZ i jakos komp nie chciał wystartowac :| A niby SKĄD koleś którego opierniczyłeś ( a chciał ci pomóc ) miał to widzieć ???? Co my " zawód jasnowidz ? " ?? ... A jaka to była kość ?? ... a co do kolegi... to że napisane jest 400Mhz to nie znaczy że chodzi na 400Mhz (tylko na 266, 333, lub 400Mhz... w zależności od drugiej kości, sprobuj wymusic pod biosem 266Mhz i wtedy włożyć ram kolegi... PS. napisz konfig całego kompa... PS2. troche uprzejmniej... prosze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morth Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ok, sory poniosło mnie bo byłem wkurzony,ponieważ ten gosc napisał ze obojetnie jaka kosc ddr i ''BEDZIE" dzialac.Okazało sie ze ja mam kosc (nie wiem jak to sie nazywa) z "czarnymi prostokatami ramu" z jednej strony a kolega miał z obu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ok, sory poniosło mnie bo byłem wkurzony,ponieważ ten gosc napisał ze obojetnie jaka kosc ddr i ''BEDZIE" dzialac.Okazało sie ze ja mam kosc (nie wiem jak to sie nazywa) z "czarnymi prostokatami ramu" z jednej strony a kolega miał z obu :| Dziwne u qmpla chodzą i ma dokładnie taką sama sytuacje, 256DDR 333Mhz z 1 strony a 512 333Mhz z obu i współpracują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morth Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Dostałem rade zeby wyłączyc fast write w BIOSie i ustawic timingi na default.Ale gdzie to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Dokladna lokalizacja opcji zalezy od producenta i wersji biosu - poszukaj. Pierwsza opcja nazywa sie AGP Fast Write, ustaw na Disabled. Druga to juz ma naprawde rozne nazwy. Obie powinny byc w Chipset Features albo cos takiego. Zobacz np tutaj: http://www.ssi.civ.pl/bios/chipset_features_setup.php Jest tam opcja DIMM 1DRAM Timing i mozna ja ustawic miedzy innymi na Normal, Fast.. daj Normal Powinna byc tez opcja Timming settings lub cos podobnego i do wyboru: Manual i By SPD - wybierz ta druga. Niestety stronka pisana na podstawie biosu pod Intela (bardzo starego) i doklejone opcje z nowszych, wiec srednio to wyglada i odbiega od tego, co mozna dzis spotkac w biosie - niedlugo to poprawie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...