kerad16 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Witam Mam płytę Gigabyte 7NF-RZ i procka AMD Athlon XP 1800+. Dlaczego temperatura procesora mierzona w biosie płyty jest średnio 15 - 20 oC większa niż w programie SiSoft Sandra ? I w zasadzie która temperatura jest wiarygodna ? Pozdrawiam kerad16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Bo sandra moze sie mylic i brac temperature budy a nie procka - tak samo jest na moim Epox pod MBM5.. Tyle ze tam sie da przestawic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ja nie wierzyłbym też Gigabyteo'wi, który na 100% przekłamuje temperatury. Ja mam Gigabyte'a GA-7VAX i na Athlonie XP 2000+ mam średnio 53*C - co jest absolutnie niemożliwe. Badalem radiator przy samym sockecie (metoda dotykowo-rękowa:) ) i daję max ze 30 kilka stopni. Radiator jest ledwo ciepły, a gdzie mówić o ponad 50*C jeśli można normanie go dotykać i nie parzy. Gigabyte kłamie jak z nut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...