BENITO Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Tu nie chodzi o moc sumaryczną, ale o stabilność napięć. Wiadomo, że normalnego, najbardziej nawet wypasionego kompa zasili dobra 350-tka. Ale jeśli masz mieć cicho i stabilnie , kupujesz zasilacz o numer większy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Tu nie chodzi o moc sumaryczną, ale o stabilność napięć. Wiadomo, że normalnego, najbardziej nawet wypasionego kompa zasili dobra 350-tka. Ale jeśli masz mieć cicho i stabilnie , kupujesz zasilacz o numer większy. 1279659[/snapback] No własnie. Mam UPSa który pokazuje jakie ma obciążenie: 38% z 630W czyli 240W !! Zaznaczam że podpięty jest ten sprzęt co w podpisie razem z monitorem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No tak, ale co ty sie dziwisz jak masz durona 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A ja mam ptanie co do nowego Tagana U22- bo jak do tej pory nikt mi na nie nie odpowiedział: cze zasilacz ten posiada zupełnie niezależne od siebie obwody wszystkich napięć (np. tak jak seria Antec TruePower), bo podobno robiony jest w fabrykach Topowera czy jakoś tak, a seria P6 ma już taki bajer, czyli Tagan też powinien mieć. Ktoś wie ?? miałem wersję U01 do testów i: wiem ze jest cichutki wybajerzony w kosmos super trzyma napięcia moc ma ogramną ale jak jest z tymi liniami?? W U01 chyba nie były niezależne, ale w U22 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No tak, ale co ty sie dziwisz jak masz durona 800. 1279695[/snapback] Heh... ja się nie dziwię, zresztą przy lepszym procku pobierze pewnie ok. 300W. Z tym że od tego trzeba odliczyć pobór mocy przez monitor - pewnie ok. 100W. W każdym razie chyba czas wymienić sprzęt, bo się zasiłka marnuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Dodatkowo trzeba wiedzieć że Topower ma 2 wersje 420 P6 TOP-526P6 ( 420W ) TOP-527P6 ( 420W ) TOP-527P6 ( 420W ) ma dodatkowo rozdzielone 12V na 2 sekcje, czyli prawdopodobnie całkowice wydzielone zasilanie procesora. Jeszcze link, P6 jest na samym dole strony Specyfikacja zasilaczy Topower Edytowane 16 Lutego 2005 przez Gray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A orientujesie gdzie można znaleźć specyfikacje albo opisy zasialczy z seri p4?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...