Skocz do zawartości
kosmo

ASUS A7V8X i Athlon XP 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Performance 8/10

Features 9/10

Ease Of Installation 9/10

Overclocking 9/10

Documentation 9/10

Overall Rating : 8.8 / 10

Myślę że to niezły wynik :) ja w każdym razie wolę Epoxa mam złe wspomnienia po asusie a 8KHA+ ciągle bezawaryjnie chodzi w kompie mojego wujaszka! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz ze lepszy niz asus?!

Roznice nie sa ogromne , ale zawsze najlepiej wybierac najszybsza mobo :) . Widzialem kiedys testy w necie Soyo na Kt400 , i miala naprawde swietne noty , tylko nie wiem czy gdziekolwiek w naszym kraju dostanie sie produkty tej firmy . A wracajac do twojego problemu to gwarantuje ze miedzy Gigabyte , MSI , Epoxem , Asusem , Abitem wielkiej roznicy nie odczujesz , roznice sa tylko w dodatkach .

Nie wiem jak tam stoja ceny plyt na Nforce 2 ( 200 FSB :) to jest to ) , ale pewnie drogie jak cholera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jak tak do stycznia bedziemy czekali na KT400A to wtedy za miesiac czy tam dwa bedzie juz Hammer i tak wkolko :?

Dokladnie tylko ze postepu nie zatrzymasz ( ani marketingu ), a jak wiadomo na kt400 bartona najmocniejszego wladujesz , wiec plytka jest nadal przyszlosciowa , napewno tez warto poczekac na kt400a i jego soecyfikacje chociaz , zeby zobaczyc co wniesie nowego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jak tak do stycznia bedziemy czekali na KT400A to wtedy za miesiac czy tam dwa bedzie juz Hammer i tak wkolko :?

Dokladnie tylko ze postepu nie zatrzymasz ( ani marketingu ), a jak wiadomo na kt400 bartona najmocniejszego wladujesz , wiec plytka jest nadal przyszlosciowa , napewno tez warto poczekac na kt400a i jego soecyfikacje chociaz , zeby zobaczyc co wniesie nowego .

wlasnie barton najszybszy napewno wlezie a jak sie zupdateuje bios to moze i jakiegos hammera sie wcisnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Napewno wsadzisz do niej najszybszego Bartona w przyszlosci. Wiec na 3-4 lata masz spokoj. Tego swojego AXP pewnie podkrecisz do 2200+ z wiekszymi wyczynami moze byc gorzej jezeli nie chcesz tracici gwarancji.

Pozdro

Dexter

hmmm o ja tobie wpadke chodzi ? ja skladalem dla siebie i dla mojejj dziewczyny kompa na plytach ASUS A7V333 hm plyty bardzo dobre stabilne przedewszytskim czego przy tych zabiegach o innych plytach nie mozna powiedziec super dla ludzi ktorzy sobie cenia overclolcking(napiecie na ddr 2.80v i mozliwosc cpu vmoda na 2.1v !!!!!!!!!!!) nastepca ASUS A7V8X to tylko chwyt reklamowy plus LAN

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Napewno wsadzisz do niej najszybszego Bartona w przyszlosci. Wiec na 3-4 lata masz spokoj. Tego swojego AXP pewnie podkrecisz do 2200+ z wiekszymi wyczynami moze byc gorzej jezeli nie chcesz tracici gwarancji.

Pozdro

Dexter

hmmm o ja tobie wpadke chodzi ? ja skladalem dla siebie i dla mojejj dziewczyny kompa na plytach ASUS A7V333 hm plyty bardzo dobre stabilne przedewszytskim czego przy tych zabiegach o innych plytach nie mozna powiedziec super dla ludzi ktorzy sobie cenia overclolcking(napiecie na ddr 2.80v i mozliwosc cpu vmoda na 2.1v !!!!!!!!!!!) nastepca ASUS A7V8X to tylko chwyt reklamowy plus LAN

pozdro

Hie ja tez nie mialem problemow , ale jakas trefna seria byla :) , pozatym ludzie robili update Biosa z windowsa , i plyta sie nie podnosila , a byl to ich blad . A na kt333 Asus A7V333 to jedna z najszybszych plyt .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Katowicach w CEI jest 

ASUS A7V8X KT400/USB 2.0/AGPx8/LAN  za 540 zeta.

No wlasnie o te wersje mi chodzi... ale co tam jest oprocz LANu ?

No wiec w wersji za ok 520-540zł mamy:

VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A UltraDMA 133 ; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 6x PCI; 6x USB 2.0 port

Wersja za okolo 720zl :

VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A kontroler FireWire VIA IEEE1394; kont. RAID Promise ATA133 & Serial ATA; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 2x IEEE1394; 2x SATA ; 6x PCI; 6x USB 2.0 port;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy akurat ma szesciokanalowe dziwki (LoooooooooooL) ale dzwiekowke ma od nvidii ,tylko czy jest odpowiednia ilosc wyprowadzen :/.

To jest copy paste opisu z hurtowni:"

Opis:

Klasa produktu: Płyta główna; Producent procesora: AMD; Typ procesora: Athlon, Athlon XP, Duron; Typ gniazda procesora: Socket A; Liczba gniazd procesorów: 1; Producent chipsetu: NVidia; Typ chipsetu: nForce2-ST; Częstotliwość szyny FSB: 266 MHz, 200 MHz, 333 MHz; Rodzaj pamięci: DDRAM; Liczba gniazd DDRAM: 3; Częstotliwość szyny pamięci: 333 MHz, 200 MHz, 266 MHz, 400 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 3 GB; Interfejs dysków ATA: 133 MB/s; Wbudowany układ VGA: Nie; Wbudowany układ dźwiękowy: APU; Złącze AGP: 8x; Układ LAN: Tak; Złącza PCI: 5; Złącza USB 2.0: 6 szt.; Wbudowany układ SCSI: Nie; Układ RAID ATA: Nie; Format: ATX; Gwarancja: 36 msc."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Katowicach w CEI jest 

ASUS A7V8X KT400/USB 2.0/AGPx8/LAN  za 540 zeta.

No wlasnie o te wersje mi chodzi... ale co tam jest oprocz LANu ?

No wiec w wersji za ok 520-540zł mamy:

VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A UltraDMA 133 ; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 6x PCI; 6x USB 2.0 port

No to cienizna ... ale i tak niezle jak na te cene...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sherlock wlasnie dal Linka( na stronie glownej) do testow plytek na kt400 ,szkoda tylko ze nie ma Epoxa mobo , ale pozatym roznice sa niewielkie . Zaskoczyla mnie plyta ASUS A7V8X widac ze poprawili wydajnosc nowymi Biosami :)

Ale Lagier mysle ze nadal N-force 2 jest lepszym wyborem , no chyba ze kt400a cos wniesie :) .

BTW czy to nie dzisiaj miala byc premiera NV30 ? Cos nic nie slychac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo.

Hmmm.... Mozesz wyjasnic, dlaczego ASUS "wpadł" z płytą A7V333. Szczegolnie mnie to interesuje, bo taką posiadam (wersja RUF).

No ja tez jestem ciekaw :) . Jakies konkrety poprosze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...