Skocz do zawartości
SmOkU

Soltek KT-400c +Bartek 2500 -da rade @3200+ ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje pomocy przy malym oc mojego proca bartka2500

jestem n00bem w tym temacie i przydalaby mi sie pomoc

mam kilka pytan i bardzo prosilbym o helpa

1) czy na mojej plycie da rade wyciagnac fsb200mhz ? (bartek w standardzie ma 1.8xx Ghz a jak podniose fsb do ok 179 to niby mam 2000mhz , ale jak podniose wyzej to juz komp nie wstaje)

2) z tego co mi sie wydaje to napiecie proca to 1.65V - czy jesli je lekko podniose do np 1.75V-1.8V to moge uszkodzic proca ? (temp 55C)

mnoznik na procu mam chyba zablokowany bo jak zmieniam recznie to nic sie nie dzieje

3) wiem ze jesli krece fsb tylko to krece tez agp,ddr,hdd - czy jest to mocno niebezpieczne ???

reszta konfigu to Huntkey300W,caviar 60gb 7200,8mb,gf4ti4200,2x512DDR kingmax

prosilbym o opinie i ew porady jak dociagnac do 3200+ (o ile to mozliwe)

jezeli gdzies na tym forum juz bylo cos o tym napisane a ja tego nieznalazlem to bardzo przepraszam

Pozdro all

Edit:

do czego jest potrzebne napiecie "5VSB" ???? bo w jakims glupim progamie pokazuje mi ponizej normy ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miales racje, jak przestawilem na 200 to wstal...

ale dziala tylko w trybie awaryjnym, a jak chce go normalnie uruchomic to po 10s ladowania sie windy komp sie restartuje... w biosie pokazuje 3000+ (2233mhz), to jest max mojej plyty ?

czego moze byc wina spadku stabilnosci ? moge cos jeszcze zrobic aby to naprawic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm podnosze napiecie proca, a w biosie dalej pokazuje 1,65 .... jest mozliwa jakas blokada lub cos ???

szukam wlasnie nowszego biosu..... moze on cos pomoze...

Edit:

nowy bios juz jest, 1 raz po zmianie biosu i po zmianie fsb na 200, winda sie zaladowala, ale cos dziwnie pracowala wiec zrobilem restart ... przy zamykaniu systemy dysk sie wylaczyl i wlaczyl, i winda juz nie wstala, uszkodzony plik cos tam cos tam.... pociagnalem po formacie i mam nowa windoze.. i dalej nie wim co robic

po zmianie biosa nie pokazuje juz athlona 3000+ , tylko AMD Athlon XP+ ,2250mhz .... w biose dziala ok, ale winda nie chce wejsc .....

aha napiecie zmienilem na 1,75 i to samo ;/

plz HELP ME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...