Skocz do zawartości
Lifeman

Problem z Celeronem D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem na Allegro Celerona D 335 (2.8GHz). Moja plyta glowna to Intel 845Pe Max Series (ms-6580). Po wlozeniu procesora odpalilem kompa. Odpalil sie ale zachowywal sie jakby wogole w nim procka nie bylo. Byl wlaczony ale monitor sie nie wlaczyl, nic nie szlo dalej... Czego to wina? Plyty ? Procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ze ta plyta nie obsluguje prescotow. Reki nie dam sobie uciac. Proponuje jeszcze uaktualnic na najnowszy bios dostepny na stronie producenta.

Musze sie zgodzic z przedmowca, ale moze pomoze updaate biosu. Nie spotkalem sie jeszcze z plyta ktora nie obsluguje prescotow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety bios mam juz od ponad miesiaca nowy :/. W najnowszej wersji dodali tylko obsluge procesorow z funkcja HT :(...

Jaka (tania ;)) plyte powinienem kupic zeby procek zadzialal (postaram sie go jeszcze przetestowac u kogos). Najlepiej zeby miala podobne parametry do mojej aktualnej...

A co powiedzie o tej plycie?

http://www.asrock.com/product/product_p4i45d+.htm Teraz nie mam za duzo kasy takze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja radze Asrocka tego co mam w opisie P4V88

http://www.asrock.com/product/product_p4v88.htm

jesli ma byc tanio to to jest suuuperowa plyta za te pieniadze i daje wiecej mozliwosci jesli chodzi o podkrecanie proca i pamieci w szczegolnosci od plyt na intelu

a cena to ponizej 180 zeta a zwroc uwage na wyposazenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmigałem na 845pe firmowanej przez MSI dwa miesiące na celeronie 2.4 @3.2 i niespotkałem się z żadnymi przejawami ułomności tego chpsetu...

Może to wina producenta płyty głównej?? na moim msi 845pe była wielka naklejka prescot suported!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz, co do plyty, mam MSI 865p neo i nie moge narzekac bo plyta jak na taka cene jest spoko. Mojego Celka na northwoodzie walnalem spokojnie na 2.2@2.9 na boxowym coolerze!. Nie zrazilem sie do MSI i polecil bym je kazdemu!Naprawde, moje mobo ma 1,5 roku i posiada wszystkie ciekawsze funkcje oferowane przez "dzisiejsze" plyty. 8) (jedyn slowem - tylko nie Chipset VIA!! :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi