so_cent Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam! To mój pierwszy post. I chciałem siezapytać czy mi dobrze zadziałą sprzet który chce sobie kupić czy sie będzie cośze sobą "gryzło": -Abit NF7 v 2.0 - Sempron 2200+ -Sapphire Radeon 128MB -DDR 256 Kingston -Jakaś dobrze chłodzona obudowa Czekam na jakieś podpowiedzi i ciekawostki. Wielkie dzięki z góry:]:] :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson2004 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 powinno chodzic procka podkręcisz, bedzie wszystko działało ale radze kupic więcej DDR jak chcez kręcić to polecam Hynixa i karte polecam z (tych tańszych) 9550 wtegujesz vmoda i bedzie 9700 a procka lepiej kup Athlona XP są lepsze albo jak gdzies jeszcze dostaniesz Bartona 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 -Abit NF7 v 2.0 - Sempron 2200+ -Sapphire Radeon 128MB -DDR 256 Kingston -Jakaś dobrze chłodzona obudowa A jaki ten Radek? 9250? 9550? 9600/pro? 9800/pro? - bo ich jest dużo... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 so_cent - ty jesteś jakiś ślepy?? :/ w tym dziale rozmawiamy właśnie o tym, o co pytasz, więc rusz szanowną d... i sobie poczytaj, a nie idziesz na łatwiznę TO MODERATOR: CLOSE TOPIC PLEASE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 (...)9550 wtegujesz vmoda i bedzie 9700 (...) Czy ja o czymś niewiem? Bo radka spoko da sie przerobić na 9600pro (400/500) albo wyzej a nie na 9700. Musialem to napisac bo juz chyba niepierwszy raz o tym piszesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 jak nie sprobojesz to sie nie dowiesz :> zreszta co by moglo nie grac :] a co do ramu to faktycznie 2*256Mb do duala i bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 hehe moe chce mi się szukac. A co do Radona to sory jakoś tak z rozpędu pisałem ale chodzi mi o 9550 :twisted: a zdajesz sobie sprawę, że za taki tekst są punkty karne? lenistwo nie zna granic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
so_cent Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 No niestety....Pech okrutnik:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 powinno chodzic procka podkręcisz, bedzie wszystko działało ale radze kupic więcej DDR jak chcez kręcić to polecam Hynixa i karte polecam z (tych tańszych) 9550 wtegujesz vmoda i bedzie 9700 a procka lepiej kup Athlona XP są lepsze albo jak gdzies jeszcze dostaniesz Bartona 2500+ za takie rzeczy to powiny byc punkty karne.... nie wiesz to sie nie wypowiadaj 1. to 9500 sie moduje na 9700 i nie kazde; vmod to kompletnie co innego 2. Athlon XP = Sempron 3. wiecej RAMu bonum est, pol giga wystarczy (2*256 w dualu i bedzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Wybaczcie, że się wtrącam, ale Athlon XP to wcale nie jest Sempron. Tym bardziej Barton, to już zupełnie inna bajka. Po pierwsze Semprony mają poblokowane mnożniki. Po drugie ich taktowanie w stosunku do oznaczeń zostało obniżone. W założeniach Sempron ma konkurować z Celeronem, a nie Pentium, jak to było w przypadku Athlona. Przykładowo: Sempron 2200+ (9*166=1500Mhz) Sempron 2400+ (10*166=1666MHz) a Athlon XP 2000+ (12,5*133=1666MHz, kiedy jeszcze ma odblokowany mnożnik, to dopiero zaczyna się zabawa) So_cent ta konfiguracja powinna spokojnie chodzic. Jeśli chodzi o dual przyrost wydajności jest pomijalnie mały, więc się nie przejmuj drugą kością... Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 co_cent - Ty jestes bezczelny do granic możliwości - powiem szczerze ze szkoda że dostałes jakies ( bardziej lub mniej) konkretne informacje bo z takimi jak ty to nie powinno sie zadawac a tym bardzij im pomagac N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...