..::SNAP::.. Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 http://www.tbreak.com/mira/imageview.php?image=357 looknijcie na pamieci :) Etrontech :wink: cytacik: :D GPU: Xabre 400 AGP8X 256-bit graphic accelerator Built-in programmable 24-bit ture-color RAMDAC, up to 375MHz pixel clock AGP Interface: Supports AGP 3.0 compliant configuration setting. Supports AGP 8X with 16 stages pipeline full side band function Memory: Built-in eight 4Mx16 DDR onboard, total 64MB memory (optional 128MB) 3D Engine Features: Supports Direct 3D version 8.1 pixel shader version 1.3 Supports AGP 8X for texture/vertex fetch Built-in 32-bit floating point VLIW Geometry Transform/Lighting (T/L) and triangle setup engine Built-in 4 pixel programmable rendering pipelines and 8 texture units (4P8T) Supports up to 2048x2048 texture size Built-in hardware stereo auto rendering engine Supports 2X/4X full scene anti-aliasing Up to 250MHz 3D engine/memory clock 3D Performance: Supports up to 4 pixels with 2 textures within single cycle Peak polygon rate: 25M polygon/sec @ 1 pixel/polygon with gouraud shaded, point-sampled, linear and bilinear texture mapping Peak fill rate: 800M pixel/sec, 1600M texture/sec @ 10,000 pixel/polygon with Gouraud shaded, two bilinear textured 2D Engine Features: Built-in Hardware Command Queue Built-in Direct Draw Accelerator Built-in an 1T 128-bit BITBLT graphics engine Supports memory-mapped, zero wait-state, burst engine write Built-in 64x64x2 bit-mapped hardware cursor Built-in 64x64x16 bit-mapped color hardware cursor 64MB (optional 128MB) frame buffer with linear addressing Video Accelerator: MPEG-2 MP@ML standards compliant Built-in motion compensation logic Supports up to 20Mbit/sec bit rate decoding Direct DVD to TV playback Supports single video windows with overlay function Supports YUV-to-RGB color space conversion Supports graphics and video overlay function Supports RGB555, RGB565, YUV422 and YUV420 video capture and playback format Supports down scaling function and scaling vector as 1/2, 1/4 Supports de-interlaced and 1/2 down scaling function Supports DVD sub-picture playback overlay Built-in independent Gamma correction RAM Supports Direct Draw Drivers TV Out: SiS® 301 chip onboard Built-in complete NTSC/PAL video encoder Support NTSC/PAL interlaced display by dependent frame rate in 640x480x60Hz, 800x600x60Hz for NTSC, 640x480x50Hz and 800x600x50Hz for PAL Support NTSC/PAL interlaced display by independent frame rate in 640x480, 800x600 and 1024x768modes for NTSC and PAL under 8, 16, 32bpp color modes Supports Composite Video and S-Video TV-Out Resolution: Supports VESA standards super high resolution graphics modes, up to 2048x1536x32 bpp @85Hz NI Supports virtual screen up to 4096x4096 I/O Interface 1 VGA connector 1 S-Video and 1 composite connector for TV-OUT 1 3D VR glasses connector Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 nie wiem czy wiesz ale to jest jedna z najszybszych kart na chipsecie Xabre 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 nie wiem czy wiesz ale to jest jedna z najszybszych kart na chipsecie Xabre 400ECS rulez ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Dlaczego nie? Samsung robi kiepskie HDD ale za to super pamięci. Może ECS będzie robił super karty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Dlaczego nie? Samsung robi kiepskie HDD ale za to super pamięci. Może ECS będzie robił super karty...wlasciwie to tylko jedna karte :P ale wedlug testuw wypada bardzo dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 wlasciwie to tylko jedna karte :P ale wedlug testuw wypada bardzo dobrze Heh... w 3D MARK 2001 - default ( 1024/768/32bit ) moj Radek 7500 (jakis PowerMagic) wyciagnal 3406 - i to na slabszym sprzecie! - a ta karta ECS 3396... wiec zadna rewela :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 wlasciwie to tylko jedna karte :P ale wedlug testuw wypada bardzo dobrze Heh... w 3D MARK 2001 - default ( 1024/768/32bit ) moj Radek 7500 (jakis PowerMagic) wyciagnal 3406 - i to na slabszym sprzecie! - a ta karta ECS 3396... wiec zadna rewela :) Zdajesz sobie sprawę, że ta karta jest celowana w typowy low-end? Cena tej karty jest napewno niska więc w sam raz do tanich zestawów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 hmm... na moje oko bedzie kosztować z 240-280 zł co za taką wydajność cena jest wprost rewelacyjna (mogę się mylić) ale chyba nie bo gdyby kosztowała ok. 300zł to poprostu była by zadroga Radeony 7500 DDR (te z niszszej pułki) są średnio po 350zł Mogę jeszcze dodać że sis315 kosztuje teraz około 180zł a moim zdaniem jest lebszy od MX400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Karta ma super parametry jak na kategorie low-end. Jednak wydajność tak jak nieco podkręcony GF2 PRO - 3400 w 3d marku 2001...przynajmniej cena spox! Może ktoś zarzucić tutaj linka do testu o którym mówicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Dlaczego nie? Samsung robi kiepskie HDD ale za to super pamięci. Może ECS będzie robił super karty... Czy sugerujesz ze mobo od ECS'a jest tak dupiate jak hdd od samsunga?? A powiedz mi panie specjalisto jak często pracowałeś na mobo od ECS'a i czy miałeśmoze styczność z tym co ja mam w opisie albo z tym ECS'em na Sisie? JAK NIE... TO NIE PISZ PIERDÓŁ!! A pozatym to ja jestem pełen nadziei ze ta karta bedzie pierwszym krokiem do wejścia ECS'a na rynek kart graficznych... a później ECS zacznie robić HiEndowy sprzet... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Ja tesh nikomu nie życze źle. Fakt jest faktem (wiem z doświaczenia), że płyty ECS`a nie były udane - wyjątkiem jest K7S5A na SIS`ie 735 - jak coś było na niej nie tak to wystarczyła aktualizacja biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 K7VTA3 rev 3.1 ... jedyny mankament to to ze nie mozna zmieniac mnożnika... wiecej niezauważylem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Zdajesz sobie sprawę, że ta karta jest celowana w typowy low-end? Cena tej karty jest napewno niska więc w sam raz do tanich zestawów. No... jesli cena jest niska, to co innego :) To wtedy zaczne zalowac, zem sie szarpnal na ATi :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 mozna to dostac w Polsce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 tak z innej beczki ;) pisalem kiedys o mobo lite ona dzisiaj widzialem monitory lite on Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 tak z innej beczki ;) pisalem kiedys o mobo lite ona dzisiaj widzialem monitory lite on a ja widzialem monitory potem cd-rw ale mobo nie widzialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 ja mam 100W zasilacz Lite-On`a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 co low end to low end i tyle................ Athlon XP 1575MHz 256 RAM MSI Geforce 4 Ti 4400 128MB DDR ( 310MHz/650MHz ) VIVO 11000 3dmarkow na 3Dmarku 2001 ver. 330 i wszystkie najnowsze gry w aa X4 .................... jeszce dlugo obejde sie obez modyfikacji i wymian a kupujac xabre za rok jestem zmuszony do wymiany taka prawde a do dooma 3 xabre odpada i to na tyle De4@poczta.onet.pl MAttX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 O czym Ty wogule MAttX piszesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Gr00bY Mazur"]O czym Ty wogule MAttX piszesz?jednym slowem porownuje <span style="color:red;">[ciach!]</span>o do twarogu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 tak z innej beczki ;) pisalem kiedys o mobo lite ona dzisiaj widzialem monitory lite on a ja widzialem monitory potem cd-rw ale mobo nie widzialema moze cdromka :) MSI :) widzieliscie :?: we Wrocku za 135 zeta :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 ECS - jest *** wart- wiem to z własnego doświadczenia.. na sis735- było tak super,ze dzieki tej fajnej ,jak nie którzy twierdza , płycie kompa uruchamioało sie nawet przez 30 min - ładuje sie ładuje i [gluteus maximus].. to doświadczenie mnie skutecznie zniecheciło do ECS pod wszelką postacią i to na długo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 ECS - jest *** wart- wiem to z własnego doświadczenia.. na sis735- było tak super,ze dzieki tej fajnej ,jak nie którzy twierdza , płycie kompa uruchamioało sie nawet przez 30 min - ładuje sie ładuje i [gluteus maximus].. to doświadczenie mnie skutecznie zniecheciło do ECS pod wszelką postacią i to na długo echhhhhh wiesz co ja mialem juz 4 ECS-y i jakos mi wszystkie chodzily dobrze wiec raczej trafiles zwalony model Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jak się nie umie skonfigórować windy albo instaluje się jakieś dziwne programy to potem startuje 30 min bo ja wiem że płyta jest super i jestem z niej happy :D i pewnie nasępna też będzie z ECS a teraz mysle o karcie Xaber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 co wy mi tu piep...cie o dyskach samsunga! widzieliscie cdromy? qwa ja ma juz chba 7go, a wszystko dlatego ze wymieniaja mi za froko tylko na samsungi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 co wy mi tu piep...cie o dyskach samsunga! widzieliscie cdromy? qwa ja ma juz chba 7go, a wszystko dlatego ze wymieniaja mi za froko tylko na samsungi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Ta.. Ja miałem kiedyś 4 rzeczy od Samsung'a w kompie. Ehhh - dawne czasy - głupi byłem :wink: CD-ROM 24x - wytrzymał 2 tyg - potem serwis, dysk 17 miesięcy - 4 MB badów - siotra używa :lol: - głośniki - lewy zaczął cicho grać - polutowałem/przerobiłem po swojemu działają - monitor 2 lata - zaczął się "żółcić" tzn. wszystko wygląda jakby patrzeć przez żółte okulary 8O Więc nie mów mi NIC o samsungu - no chyba że o pamięciach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jak się nie umie skonfigórować windy albo instaluje się jakieś dziwne programy to potem startuje 30 min bo ja wiem że płyta jest super i jestem z niej happy :D i pewnie nasępna też będzie z ECS a teraz mysle o karcie Xaberzgodze sie z toba w 100% mi tez moja MOBO chodzi zajebiscie jdyny minus to kiepskie mozliwosci podkrecania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...