mastertab Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Na 850MHz pójdą ?? 1681904[/snapback] Jedyny sposób to podkręć i zobacz czy nie bedziesz miał artów bo dłuższym graniu jeśli nie to znaczy że jest ok i możesz kręcić wyżej u mnie te same pamiątki idą bez problemu na 920 MHz, a nie mam na nich żadnych radiatorków ani żadnych vmodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Według podpisu tylko na 900 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Według podpisu tylko na 900 ;p 1681960[/snapback] Bo nie chciało mi się go zmieniać zaraz go zmienie bo rzeczywiście wprowadza w błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Spróbuj wgrać inne stery albo te sam jeszcze raz. Albo może sprawdź na innym kabelku. Albo już osotatni pomysł nie korzystaj z TV-Out'u :P Sry za te złośliwość 1681798[/snapback] Hehe - już myślałem że to karty wina a to... się okazało że obudowy :] Ostatnio zmieniłem moją super SP na Chiefteca i tam jest tylko klipsik i jakoś się nie dopasowała dobrze karta i dlatego TV-OUT jest jakby troszke za nisko i dlatego kabel nie do końca wszedł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisz Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Moze mi ktos pomuc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Moze mi ktos pomuc? 1682481[/snapback] To jest dział o kartach ASUS-a no ale skoro tu uderzyłeś to trudno. Zajrzyj tu Gf6800,6600,5900,itd.-freezy,zacinki,problemy, również niech piszą ci ktorzy NIE MAJĄ! tam są opisane konflikty NFORCE 3 z 6800 poczytaj może coś znajdziesz. Edytowane 4 Października 2005 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) MAm problem z Moim Asusem V9999LE nie mam pojęcia czy mam hynixy 2,8ns, czy 2,2 ns!! Moje oznakowanie pamięci to: Hynix KOR WY5DU283222A F-28 506A Czy czas dostępu to 2,2ns czy 2,8ns ??????????????????? 2,2 1681889[/snapback] Mylisz sie Defaultowo sa na 350MHz, wiec 2.8ns (1000/2.8 ~ 350). 2.2ns Maja koncowke -22. Link Edytowane 4 Października 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Mylisz sie Defaultowo sa na 350MHz, wiec 2.8ns (1000/2.8 ~ 350). 2.2ns Maja koncowke -22. 1682655[/snapback] W kartach LE wszystkie są w default ustwione na 350 MHz bez różnicy czy są 2.8, 2.5 czy 2.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siper Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ja także śmiem twierdzić że te pamiątki mają 2.8, ze względu na oznaczenie F-28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam, korzystajac z chwili ze mam dostep do netu chcialem powiedziec ze zmienilem w koncu na asusie 6800LE gpu od wersji GT. Bios wgrany od wersji GT rev1.01 bodajze, z podniesionymi taktowaniami. Zmienione zasilanie z pionowego na poziome jak w kartach z serii GT. Karta nie potrzebuje rivatunera, wykrywa 16 potokow i 6 werteksow czy jest pelnowartosciowa wersja GT na pamieciach 2,2ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink voodoo dolly Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam, ostatnio kupiłem sobie Karte GeFore 6800 LE firmy MSI. Ale po włożeniu do kompa i odpaleniu bardziej wymagajacej gierki to wyłancza mi się monitor i chyba też karta. Co mam robić? Czy to problem zasilania czy karty a może monitora ?? Mój sprzet to: Pentium 4 2.8 GHz FSB 800 HT 2x 512 DDR 400 Kingston (Dual channel) Płyta Gigabyte na chipsecie 865P Karta Geforce 6800LE 128 MB / 256 bit MSI Dyski Maxtor 160 GB i WDW Caviar 40 GB 2 napedy CD Monitor Marvin Zasilacz 480W ale jakiejś dziwnej formy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Być może monitora => jeśli nie obsługuje częstotliwości odświeżania, które są zaprogramowane w sterowniku karty graficznej => dla poprawnego działania musiałbyś zainstalować sterownik do Monitora lub samemu określić odświeżania dla danych rozdzielczości. Jeśli jednak podejrzewasz zasilacz to sprawa jest prosta => pożycz na 1 dzień zasiłkę od kolegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisz Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Witam, ostatnio kupiłem sobie Karte GeFore 6800 LE firmy MSI. Ale po włożeniu do kompa i odpaleniu bardziej wymagajacej gierki to wyłancza mi się monitor i chyba też karta. Co mam robić? Czy to problem zasilania czy karty a może monitora ?? Mój sprzet to: Pentium 4 2.8 GHz FSB 800 HT 2x 512 DDR 400 Kingston (Dual channel) Płyta Gigabyte na chipsecie 865P Karta Geforce 6800LE 128 MB / 256 bit MSI Dyski Maxtor 160 GB i WDW Caviar 40 GB 2 napedy CD Monitor Marvin Zasilacz 480W ale jakiejś dziwnej formy. 1683594[/snapback] Chyba mamy ten sam problem. Tez mam 6800le od MSI. Wedlug mnie jest to wina zasilacza. Ale z drugiej strony dziwi mnie to ze przechodzi mi wszystkie 3dmarki bez problemu, dooma tez przeszedlem bez zadnych restartow a sa to wymagajace aplikacje. Wiec trudno stwierdzic czy rzeczywiscie jest to zasilka. Moze karty MSI maja wade?. Jakbys poradzil sobie z tym problemem to daj znac na forum. Dzieki mastertab. Edytowane 5 Października 2005 przez Cisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 chcecie wiedziec co nie tak z waszymi msi to zapraszam na extremsystems.org na forum to sie otym ostro rospisali i o sposobie tego naprawienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 W kartach LE wszystkie są w default ustwione na 350 MHz bez różnicy czy są 2.8, 2.5 czy 2.2 1682702[/snapback] Wychodzi czytanie ze zrozumieniem, a raczej jego brakiem ;) Popatrz w linku na SPECYFIKACJE kosci Hynixa. Kosci -28 maja STANDARDOWE taktowanie 350MHz (czyli sa 2.8ns) - Hynix tak twierdzi, wiec chyba ma racje jesli je produkuje??? (Podpowiedz: kolumna Clock Frequency w tabeli z linku) To, ze kazdy LE ma 350MHz na pamieci wszyscy wiedza... (chyba :rolleyes: ), ale to sie ma nijak do rodzaju pamieci montowanej na karcie (no nie do konca, minimum jest wlasnie 2.8ns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisz Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 chcecie wiedziec co nie tak z waszymi msi to zapraszam na extremsystems.org na forum to sie otym ostro rospisali i o sposobie tego naprawienia... 1684344[/snapback] Niestety stronka nie dziala. MOze moglbys mi podac innego lub sam opisac jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_ok Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Ja mam problem : Przy standardowych taktowaniach i standardowych potokach i Vertexach (8 i 4) mam arty ALE TYLKO Z WŁĄCZONYM ANTYALIASINGIEM !!!!!!!!!!!!! I tylkow starszych grach które nie wykorzystują pixel shadera 2.0 lub 3.0!! Jutro wysyłam karte, powiedzcie co o tym sądzicie :angry: <_< <_< :mur: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ja mam problem : Przy standardowych taktowaniach i standardowych potokach i Vertexach (8 i 4) mam arty ALE TYLKO Z WŁĄCZONYM ANTYALIASINGIEM !!!!!!!!!!!!! I tylkow starszych grach które nie wykorzystują pixel shadera 2.0 lub 3.0!! Jutro wysyłam karte, powiedzcie co o tym sądzicie :angry: <_< <_< :mur: :mad: 1686515[/snapback] Ja miałem to samo na najnowszych BETA sterach ale powrót do XTreme-G 78.05 zaowocował zniknięciem artów. :D Może u Ciebie jest ten sam przypadek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Witam , Tak czytam o tych modach i podkręcaniach ASUSa V9999LE i mam pokrewne pytanie czy ktoś zwrócił uwagę na taką rzecz ,że w istocie bios tych kart jest okrojony dość bardzo w stosunku do referenyjnego Nvidi - ja zgrałem swój BioS i ogladałem jego ustawienia - brak trybów 2D/3D - bez pomocy software ta moja karta ze standardowym biosem zawsze ma taktowanie 300/350 , prawdopodobnie bez pomocy zewnętrznego softwaru nie działałoby zabezpieczenie przed przegrzaniem bo w BIOS jest wyłączone ... w związku z tym czy ktoś próbował włączyć te brakujące ustawienia i ponownie wgrać swój oryginalny BIOS do karty - czy po takich poprawkach wszystko działało ??? Dziwi mnie taka polityka Asusa ... rozumiem tańszy model ale bez przesady :-] Edytowane 7 Października 2005 przez sebx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_ok Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 NO ja używałem najnowsze 78.01 z certyfikatem i te 71,89 z plytki i na jednych i 2 byly arty Przy standardowych taktowaniach i standardowych potokach i Vertexach (8 i 4) mam arty ALE TYLKO Z WŁĄCZONYM ANTYALIASINGIEM !!!!!!!!!!!!! I tylkow starszych grach które nie wykorzystują pixel shadera 2.0 lub 3.0!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) nie powiem ci jak lutowac grafe :P http://www.xtremesystems.org Edytowane 8 Października 2005 przez watow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 witam mam problem z moim asusem6800le mianowicie uzywajac sterow z rodziny 71.xx moge puscic rdzen na 366 spokojnie i chodzi ale wyniki w 3dmarku05 sa nizsze niz np gdy mam go na 350 ...dziwne druga sprawa to taka ze na sterach z rodziny 66.xx max rdzenia to 350 powyzej 3dmark05 co pare sekund ma freeza. wgralem wydytowany bios ze zmiana napiecia, riva tuner pokazuje ze jest te 1,5v ale mam pytanie czy w uzyskaniu lepszych wynikow moze pomoc zmiana na bios od modelu 6800gt ? albo wyedytowanie orginalnego biosu i na sztywno stawienie wyzszych wartosci dla rdzenia i pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pamiętaj, że być może karta Throttlinguje i zwalnia do Low3D => skoki omiędzy taktowaniami dają dodatkowy spadek wydajności w testach. Zatem najpierw sprawdź czy się nic nie grzeje (a na stockowym przy 1.5V może się grzać) i czy zasilacz wyrabia. Grzanie dotyczy jądra, pamięci ale także układu zasilającego (mosfety, kondensatory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Pojawił się nowy SmartDoctor v4.78 Nowe są też sterowniki Asus Enchanced Drivers v1.21 Są też nowe sterowniki bazujące na 78.01 Jak by ktoś jeszcze nie wiedział..... B) Edytowane 9 Października 2005 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) chlodzenie mam zmienione na NVsilencera a zasilacz Chieftec-420W powinien sie wyrobic spokojnie Edytowane 9 Października 2005 przez marcin_groen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Czy mozna edutyjac bios ustawic wartosci nastepujace : Tryb 3D - rdzen 350, pamiec 399 Thrtl - rdzen 350, pamiec 399 Tryb 2D - rdzen 300, pamiec 350 chodzi mi o to czy nie bedzie problemu ze tryb 3d i throttle maje te same podwyrzszone ustawienia . Druga sprawa tyczy sie napiecia rdzenia jak to w koncu jest bo czytam ten watek i sa rozne wypowiedzi na temat jego podnoszenia, u mnie po wgraniu zmodyfikowanego biosu riva i everest pokazuja ze w trybie 3d i throttle jest 1,5v, trzymac sie tego czy to jakies przeklamanie i nie ma mozliwosci zmienic napiecia modyfikacją biosu tylko hard-modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 vant testuj i zamiesc wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 @watow heh zainstalowałem SD i Ench..i jakoś różnicy nie widze....co do sterów to jade na 78.05...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Coś tam nowego jest w tym SD czy dalej ten sam badziew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Ja już SD w ogóle nie dotykam. A EnhDrv chyba jest nie potrzebny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...