Gość Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Sa to kosci dwustronne... tzn ze nie bedzie hulac ? na mojej K8N w insttrukji pisze ze 2x512 bedzie chodzic bez problemow a jednak tak nie jest.....U mnie pomogło wsadzenie kostek do pierwszego i drugiego slotu. No i jak na pamięci dwustronne na tej płycie to śmigają całkiem nieźle bo na 460mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A czy ma ktos do sprzedania Gigabyte GA-K8NS rev 1.1 ? :))) U mnie pomogło wsadzenie kostek do pierwszego i drugiego slotu. No i jak na pamięci dwustronne na tej płycie to śmigają całkiem nieźle bo na 460mhz :lol: No spoko chyba zakupie sobie ta mobo .... tylko tak czytam ze rev 1.1 jest duzo lepsza niz 2.0 ale nie dostane nigdzie 1.1 .. a w zasadzie czym to sie rozni ? 460 :) no dobrze dales .. bede musial sie tez pobawic tylko ja jestem amator jak bys byl dobry mozesz podac mi linka jak krok po kroku podkrecic procka ,ram itp ... :)? Mam A64 i pewnie wnet gb K8NS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a ja mam pytanie dosc niepozorne :D Oplaca sie kupic ta Mobo ? nie chce wcale t/o chodzi mi glowie o to czy beda chodzily mi 2x512 kingsonta drr 400 ? , fsb 200 a nie 166 bo w tej chwili chodzi mi na 333 na Asus K8N ???? dwustronne kosci na kazdej plycie beda ci default chodzily 333, czy to intel czy amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 dwustronne kosci na kazdej plycie beda ci default chodzily 333, czy to intel czy amd No to [gluteus maximus] ;/ iu co ja teraz zrobie ;/ pewnie 3ba bedzie o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitsurugi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Przeczytałem pierwsze i ostatnie strony tego ogromnego tematu. Mam zamiar kupić tą płytę głowną pod procesor Semp64 2800+ - wyczytałem że płyta ma problemy z dwustronnymi kostkami ( ale z tego co zrozumiałem problemy występują gdy sie wrzuci 2 dwustronne ) - ja mam jedną Kingston 512MB 400mhz Cl2.5 dwustronna - czy ma ktoś taki zestaw? będzie to współpracować ze sobą? i jak przy takiej pamieci będzie z OC? Nie zależy mi na wykręcaniu siódmych potów z procesora, ale na pewno trochę bym go podtaktował w górę :wink: Dziękuje i proszę o delikatne traktowanie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) gdzie na tym MoBo jest wtyczka do podlaczenia nadajnika IRDA ? bo jakos szukalem w instrukcji i nic nie wyczytalem;( Uzywa ktos wogole na tej plycie IrDY ? Edytowane 27 Lutego 2006 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 @Mitsurugi: jedna kość dwustronna byle wszystko jedno jakiej firmy i na jakich kościach pójdzie. @Tocki:już było mówione czym sie rózni: miedzy innymi lepsze ustawienia napięć dla procka (nie % tylko podane dokładne wartosci w voltach) lepsze stabilizatory napięcia noi to w zasadzie wszystko, co podowduję ze zwykle lepiej sie naniej kreci. gdzie znajdziesz? np. poszukaj na allegro..trzeba upolowac sobie jakąś ;) "dwustronne kosci na kazdej plycie beda ci default chodzily 333, czy to intel czy amd" dlaczego?! imo zawsze bedzie to 400mhz, jesli tylko pamieci są 400... @tomos: zarzucisz w którym poscie jest to opisane? albo może wklej tutaj cytat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a jak rozponac rev 1.1 od 2.0 ?:D i czy 1.1 jest tylko lepsze ze wzgledu na o/c czy cos jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a jak rozponac rev 1.1 od 2.0 ?:D i czy 1.1 jest tylko lepsze ze wzgledu na o/c czy cos jeszcze?Na płytce jest napisane jaka to rewizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a jak rozponac rev 1.1 od 2.0 ?:D i czy 1.1 jest tylko lepsze ze wzgledu na o/c czy cos jeszcze? i chyba rev2 nie ma wtyczek pod irde;( przynajmniej nie znalazlem;/ a w biosie opcje sa ;/ chyba ze jakis wtyk robi za podwojny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 gdzie na tym MoBo jest wtyczka do podlaczenia nadajnika IRDA ? bo jakos szukalem w instrukcji i nic nie wyczytalem;( Uzywa ktos wogole na tej plycie IrDY ? Ja mam - gniazdo jest na lewej krawędzi płyty zaraz koło ostatniego portu PCI (w instrukcji przeca są opisane dokładnie piny tego złącza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) i chyba rev2 nie ma wtyczek pod irde;( przynajmniej nie znalazlem;/ a w biosie opcje sa ;/ chyba ze jakis wtyk robi za podwojny.... widze ze masz 2x512 dobrze ci chodza ? na 400 ?? masz podwoje czy jednostronne ?;] a jak bym zamienil 2x512 kingstona ddr400 cl3 na te : http://www.allegro.pl/item87771207_samsung..._promocja_.html oplacane by bylo ? i dobrze by to smigalo ?:> oczywiscie mowa o k8ns Edytowane 27 Lutego 2006 przez Tocki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Ja mam - gniazdo jest na lewej krawędzi płyty zaraz koło ostatniego portu PCI (w instrukcji przeca są opisane dokładnie piny tego złącza) masz rev1 tak jak jak w podpisie? no i widzisz..... a ja rev2 i nie mam tak jak na fotce;/a tym bardziej w instrukcji :D tylko w biosie jest taka funkcja do wlaczania irdy (aktywna po nacisnieciu magiczego ctrl+f1) ;( a mialo byc tak pieknie;( 1985194[/snapback] widze ze masz 2x512 dobrze ci chodza ? na 400 ?? masz podwoje czy jednostronne ?;] a jak bym zamienil 2x512 kingstona ddr400 cl3 na te : http://www.allegro.pl/item87771207_samsung..._promocja_.html oplacane by bylo ? i dobrze by to smigalo ?:> oczywiscie mowa o k8ns to sa dwustronne pamieci i nie mam z nimi problemow. czy by sie oplacalo to nie wiem;/ ja bym sie dobrze zastanowil.... EDIT: to jest porownanie plyt... w rev2.0 chyba wywalili te wtyczki od irdy:( Edytowane 27 Lutego 2006 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 mozna rozpoznać po wiekszych stabilizatorach napięcia. a co do pamięci.. to te które pokazałes są na samungach uccc.. czyli około 250-270mhz na timingach 3-4-4-8 ;) moze tez sie skusze.. świetne kostki..tylko jednak troche kosztują..:/ a jeśli nie chcesz kręcić to bym wszysko jedno która rewzije kupił.. na tej 2.0 tez daleko można zajechać. co do priva: 190zł.. ja bym sie targował do 180. ( za 179 kupiłem jakis miesiąc temu moją 1.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 no i jak ? znalazl ktos na rev2.0 wtyczki do irdy ? czy tylko rev1 je ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 U mnie pomogło wsadzenie kostek do pierwszego i drugiego slotu. No i jak na pamięci dwustronne na tej płycie to śmigają całkiem nieźle bo na 460mhz :lol:Jestem bardzo fajny bo teraz mam 3x512mb dwustronnych ramsów i wszystko działa tylko na div 100. Cały dzień walczy żeby uruchomiły sie chociaż na div 133 ale cosik mi to nie wychodzi. Ktoś poradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No nie ma, nie ma :) Pozostaje Ci nic innego jak to: http://allegro.pl/item86985761_irda_na_usb...ylka_f_vat.html Chyba brak tych podlaczen to nie jest wielki problem jesli sa takie "peryferia" za grosze... A nie lepiej bluetooth (oczywiscie nie wiem do czego Ci ta irda potrzebna, tak tylko rzucam pomysla:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) No nie ma, nie ma :) Pozostaje Ci nic innego jak to: http://allegro.pl/item86985761_irda_na_usb...ylka_f_vat.html Chyba brak tych podlaczen to nie jest wielki problem jesli sa takie "peryferia" za grosze... A nie lepiej bluetooth (oczywiscie nie wiem do czego Ci ta irda potrzebna, tak tylko rzucam pomysla:) ) ;(;(;(;(;( coz trudno. mam pod usb ale jest dziadowa;/ i brak sterow pod x64;/ Edytowane 28 Lutego 2006 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 @tomos: zarzucisz w którym poscie jest to opisane? albo może wklej tutaj cytat ;)nie pamietam gdzie bylo to opisane, ale wiem, ze ktos dawal taka tabelke. dlatego napisalem 'jesli sie myle to poprawic', bo nie jestem pewien czy moga tak dzialac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ja właśnie zakupiłem Gigabyte Triton Series K8NS i czekam jeszcze na procka... :( Nie doszedł :( Sempron 64 2500+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jestem bardzo fajny bo teraz mam 3x512mb dwustronnych ramsów i wszystko działa tylko na div 100. Cały dzień walczy żeby uruchomiły sie chociaż na div 133 ale cosik mi to nie wychodzi. Ktoś poradzi? Patrz post #2055 [69 strona] Jest dziwnie z pod Windowsa są stable gdzieś niecałe 225(450) MHz ale OSs sie nie odpali nawet na 200(400) MHz tylko musze z Win kręcić... gryy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Patrz post #2055 [69 strona] Jest dziwnie z pod Windowsa są stable gdzieś niecałe 225(450) MHz ale OSs sie nie odpali nawet na 200(400) MHz tylko musze z Win kręcić... gryy. Tak, czytałem czytałem.... Cały dzień bawiłem sie slotami, timingami i kappa, chyba zmieniam na 2x1gb szajsungów z allegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Mam takie śmieszne pytanie. O tym że K8NS obsługuje SATA to wiem, ale czy również SATA II? Bo planuję dokupić dysk: http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=SAM+200+8+SP2004C a on jest właśnie pod SATA II i jestm lekko skołowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Będzie OK mam 2 takie Samsungi w RAID 0 tylko po 160 GB i nie ma z nimi problemów jak na razie :] Właśnie ktoś testował 2x1GB na 754 ?? Edytowane 1 Marca 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Mam k8ns 1.1 i mam cos marne napiecia, zasilacz to huntkey 300w. Na duronie 1600 spisywal sie dobrze, nawet po podkreceniu na 2100mhz nie mialem takich napiec jak teraz (semp 64 2600+ no o/c). Bios najnowszy f18. Zasilka ma 20 pinowa wtyke, a tej 4 pinowej juz nie ma, moze miec to wplyw na napiecia ? Btw to tabliczka zasilacza. http://images.google.pl/images?q=huntkey+300w&hl=pl (druga fotka) Komp dziala stabilnie, ale zmartwily mnie troche te odczyty (3,3 -> 3,18 12 -> 11,58). Na starym duronie byly praktycznie idealne, moze sprawdzic miernikiem dla pewnosci ? Edytowane 1 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Napiecia mierzy sie miernikiem a nie odczytami z plyty.Czujniki na plycie czesto oklamuja.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Napiecia mierzy sie miernikiem a nie odczytami z plyty.Czujniki na plycie czesto oklamuja.. :wink: To ja wiem, ale chce zasiegnac wiedzy, czy na tej mobo to normalne, ze tak przeklamuje. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 n akazdej mobo to normalne (poprawcie jak sie myle) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) n akazdej mobo to normalne (poprawcie jak sie myle) :wink: No nie powiedzial bym tego... mialem asrocka, abita i msi na socket a i napiecia byly bliskie idealowi. ;] Gdzie w biosie zmienia sie command rate, bom slepy ? ;] Edytowane 1 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 lepiej miec na GB K8NS - 2x 512 Kingsotna ddr 400 KVR400X64C3A (nie dual) czy: SAMSUNG 1GB DDR 400 MHZ PC3200 184PIN : http://www.allegro.pl/item87771207_samsung..._promocja_.html ???? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...