Gość viruspl Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja mam ogromną palme, której liście są cienkie i długie(przypominają marie ;D). Kilka badyli stoi na parapecie. Ja tam się na kwaitkach, drzewkach czy innych badylach nie znam, ale lubię moją palemke ;-). Do tej pory żaden kwiatek mi nie zdechł w pokoju. Wszystkie się pięknie trzymają. Może to przez to, że mam duży pokój... :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Kaktus... bo nie trzeba podlewać... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jako biolog i hodowca powiem iż obecność domowych urządzeń radiotechnicznych niema wpływu na rośliny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Jedi Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 MAm roślinkę ale z dala od k0mpa żeby mama mi monitoru nie "zalała" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 mi zabrali wszystkie kwiatki z pokoj bo gwiedly:) musze sobie kupic jakies bonsai w obi sa po 17,99 z doniczka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ej roslinki sie nie gryza z kompem :!: one potrzebuja tylko odpowiednia ilosc swiatla, jesli sa to palmowate, to potrzebuja ciaglej zmiany kierunku w ktorym rosna. swiatlo w pokoju zmusza je do rosniecia w kierunku okna, co powoduje odchylenie od pionu... ale nic nie zastapi roslinie milosci 8) podlewac :!: dogladac :!: i pilnowac zeby bylo jej dobrze 8) btw kurde od poczatku liceum, a jestem juz na studiach nie chca rosnac mi kaktusy!! od okolo 7 lat nie urosly ani centymetra :!: o co chodzi?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 przed monitorem mam 3 kaktusy slyszalem ze pochlaniaja jakis % promieniowania monitora PS no i moze beda pozniej swiecily w nocy [joke] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ja nie mam zadnych roslinek w pokoju, ale to na wlasne zyczenie, bo w starym domu mialem paprotke, ktora zajmowala pol pokoju i takie cos, co pielo sie po sznurkach pod sufitem - potrafilo zaslonic pol sufitu no i co najmniej 2 razy ucierpialo, gdy sciagalem swetr przez glowe i zaczepilem reka lub samym swetrem... Kumpel mial w pokoju kaktus, ale niestety.. usechl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ja mam roślinki jakieś takie podobne do drzewba Baznaji :D A może sobie sprawie roślinke mięsorzerną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 hmmm kilka lat stał u mnie kaktus, ale mi się znudził i jest w kuchni (wciąż rośnie), 3 lata stała u mnie gwiazda betlejemska, ale też mi się znudziła. Od dłuższego czasu na parapecie stoją jakieś 2 kwiatki i ani myślą, żeby zwiędnąć. Dodam jeszcze, że mam mały pokoik i 1/4 to sprzęt elektroniczny, pokój mam po stronie północnej, więc właściwie nigdy nie wpada tu światło bezpośrednio. Najwyraźniej sprzęt nie ma wpływu na roślinki, a jeśli więdną to znaczy, że musicie z nimi romawiać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jaki glupi topic - no ludzie bez kitu... Myslalem ze glupote da sie zmierzyc ale widze ze niekoniecznie... Ehhh - ja w pokoju nie mam zadnej roslinki - i to mnie nie martwi... Mialem 50 KG kaktusa ale wyrzucilem bo nie bylo chetnego na przenoszenie go co roku do domu zeby nie zmarzl na zimie na balkonie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jaki glupi topic - no ludzie bez kitu... Myslalem ze glupote da sie zmierzyc ale widze ze niekoniecznie... Ehhh - ja w pokoju nie mam zadnej roslinki - i to mnie nie martwi... Mialem 50 KG kaktusa ale wyrzucilem bo nie bylo chetnego na przenoszenie go co roku do domu zeby nie zmarzl na zimie na balkonie :PJaki glupi topic - no ludzie bez kitu... Myslalem ze glupote da sie zmierzyc ale widze ze niekoniecznie... Ehhh - ja w pokoju nie mam zadnej roslinki - i to mnie nie martwi... Mialem 50 KG kaktusa ale wyrzucilem bo nie bylo chetnego na przenoszenie go co roku do domu zeby nie zmarzl na zimie na balkonie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jaki glupi topic - no ludzie bez kitu... Myslalem ze glupote da sie zmierzyc ale widze ze niekoniecznie... Ehhh - ja w pokoju nie mam zadnej roslinki - i to mnie nie martwi... Mialem 50 KG kaktusa ale wyrzucilem bo nie bylo chetnego na przenoszenie go co roku do domu zeby nie zmarzl na zimie na balkonie :P Głupi topic wg ciebie, a jednak tu zajrzałeś :| idź lepiej napisz jakiś mądry topic :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 No bez przesady - ja nie naskakuje - tylk po prostu powazne forum - tysiace userow, masa problemow i pytanie o roslinki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 OT zavader ty masz chyba zaduzo wolnego czasu : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 OT Czemu tak uwazasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam U mnie bardzi skromnie, jeden kwiatek wiszący na ścianie w dodatku sztuczny, poza tym mam zielone ściany więc kwiaty mi nie potrzebne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 zavader tak sie bowiem sklada, ze gdyby nie roslinki to bys w ogole nie mial kompa i w ogole to by nie bylo Ciebie, bo to wlasnie ROSLINY umozliwiaja jakiekolwiek zycie na earth 8) tak wiec okaz troche szacunku i nie najezdzaj na ten topic. niech sobie bedzie jeden o roslinkach, skoro sa inne o przaktycznie wszystkim. rosliny RZĄDZĄ!!! gdyby nie one nie bylo by zycia!!! :twisted: peace :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jaki glupi topic - no ludzie bez kitu... Myslalem ze glupote da sie zmierzyc ale widze ze niekoniecznie... dzieki zavader! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 zavader tak sie bowiem sklada, ze gdyby nie roslinki to bys w ogole nie mial kompa i w ogole to by nie bylo Ciebie, bo to wlasnie ROSLINY umozliwiaja jakiekolwiek zycie na earth Cool tak wiec okaz troche szacunku i nie najezdzaj na ten topic. niech sobie bedzie jeden o roslinkach, skoro sa inne o przaktycznie wszystkim. rosliny RZĄDZĄ!!! gdyby nie one nie bylo by zycia!!! A jednak widzisz - glupote siega jeszze dalej... Wyrazanie szacunku roslinom - OK - ale co ten topic ma doszacunku - i gdzie ja objezdzam roslinki :) ? R.I.P Spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Najbardziej mnie smieszy jak ktos pisze ze rosliny pochlaniaja "jakies promieniowanie". Nie wiecie ani jakie, ani ile, ani czy w ogole cos pochlaniaja oprocz wody i co2+ swiatla/o2 (dzien/noc). Jak lubicie klimaty w stylu Archiwum X to nie ma sprawy. Ne bede sie odzywal. P.S. Natchnal mnie ten topik. Moj nastepny mod bedzie nosil nazwe >Rzeżucha mod 1.0<, a jego ucielesnieniem bedzie komp + monitor obsiany ta roslinka. :lol: Zobacze czy zgasnie mi kineskop w monitorze- no skoro rosliny pochlaniaja promieniowanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ja nie mam jakichś wyszukanych roślinek w pokoju kompowo-telewizyjnym. Jest fikus, 2 fiołki alpejskie (jeden z nich ma 6 lat) i jukka (8 lat). Wszystkie mają się dobrze bo ja je lubię :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 u mnie wszystkie uschly RIP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 to oczywiste, ze nie pochlaniaja zadnego promieniowani. ale naukowo udowodnione jest, ze uspokajaja (kolor zielony, uspokaja, bez skojazen plz B) )u mnie w pokoju jest okolo 16(!!) roslin w tym wiekszosc jest naprawde duza.i jakos dobrze mi z tym. a co do glupoty tego topicu to no coment... poprost lol rotfl i w ogole to :blink: przecie po to jest osla ł. zeby pisac co sie komu podoba... to moze zalozyc osobny topic lista/ankieta glupich topikow :lol: ?? hę, no przeciez demokracja jest i kazdy ma prawo nie?? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mieszkam w bloku, w pokoju miejsca na rosliny zbytnio nie mam, zwlaszcza ze prawie non-stop rzaluzje sa zasloniete (komputer) a nawet jakby byly to nie mialby ich kto podlewac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...