DEWO Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Takie male pytanko... nie mam dostepu do jakichkolwiek testow karty Pine 6800 (z ViVo) a chcialbym dostac jakiekolwiek porownanie miedzy Pine 6800 a Gaiward 6600GT z pamiecia 1,6ns i Winfastem 6600GT... ma ktos moze pojecie ktora z tych kart jest najwydajniejsza itd.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jak masz kase to bierz jakiegos 6800 (np Leadtek), przynajmniej 12 potokow a i karta da sie podkrecic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_selfdestr Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ..tu masz recenzje pine..link.. Jak masz kase to bierz jakiegos 6800 (np Leadtek), przynajmniej 12 potokow a i karta da sie podkrecic :wink: ..a po co komu potoki jesli 6600gt okaze sie wydajniejszy od 6800??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Mam pytanie dotyczące geforce 6600GT ale firmy Gigabyte. Czy może się czymś znaczącym różnić od innych GT??? Bo ostatnio mocno staniała i kosztuje 829zł :D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14731 Brać czy nie, A może ktoś z was ma już tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Mam pytanie dotyczące geforce 6600GT ale firmy Gigabyte. Czy może się czymś znaczącym różnić od innych GT??? Bo ostatnio mocno staniała i kosztuje 829zł :D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14731 Brać czy nie, A może ktoś z was ma już tą kartę? Jak nie patrzeć na zdjęcia czy opis to jest na PCI-Express... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Bo to jest PCI-Express Szybka nawigacja » Karty graficzne » chipset nVidia » GeForce 6600GT » PCI-Express x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Takie male pytanko... nie mam dostepu do jakichkolwiek testow karty Pine 6800 (z ViVo) a chcialbym dostac jakiekolwiek porownanie miedzy Pine 6800 a Gaiward 6600GT z pamiecia 1,6ns i Winfastem 6600GT... ma ktos moze pojecie ktora z tych kart jest najwydajniejsza itd.??? tu jest test gainwarda: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=236&...ctr_str_numer=1 pamietaj, ze pine to inaczej xfx. byly gdzies testy xfx6800 tez. w tej chwili ten gainward jest ogolnie drozszy niz niektore 6800 w tanszych sklepach. xfx robi tez 6600gt na agp - widzialem to w cennikach sklepow usa za ok. 240$. u nas nie napotkalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Odpowiedni wątek tyczący się kart GF 6600 AGp jest tutaj (ostatnia strona) - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=95518&start=600 Jedyne co mogę powiedzieć to tak: Można z pewnym (bardzo małym) poźlizgiem przyjąć, że wszystkie karty graficzne oparte o ten sam rdzeń i wyposażone w taką samą ilość pamięci na tej samej szynie oczywiśćie o tym samym taktowaniu są tak samo szybkie. Zatem Pine oraz Leadtek będą tak samo szybkie. Gainward ma wyższe taktowania i jest szybszy o około 10% od innych kart taktowanych zegarem 500 / 450 (rdzeń / pamięć). Jeśli masz kaskę na pełnego GF 6800 to się nie ma co zastanawiać i sluchać osób które mówią, że 6600 GT jest szybsze. GF 6800 jest szybszy od 6600 GT i to nie podlega dyskusji. Podobnie jak fakt, iż 6600 ma 4 potoki na dwie jednostki TMU, zaś GF 6800 ma 12 potoków na jedną jednostkę TMU. Polecam przeczytać wątek (przynajmniej z 5 ostatnich stron) który podałem na początku mojego posta. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Bo to jest PCI-Express Szybka nawigacja » Karty graficzne » chipset nVidia » GeForce 6600GT » PCI-Express x16 Myślałem, ze mowa o wersjach AGP... no cóz mój błąd :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...