Mark Nazzal Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Hey. Mam taka sprawe. Trochę ponad rok temu kupiłem komputer cały, w zestawie. Pentium4 1495Mhz, płyta główna na Chipsetcie Intela 850GB, pamięc oczywiście RIMM. Płyta główna obsługuje 4 sloty. W 2 z nich sa dwie kostki tego RDRAMU (Kingstona). A w dwoch pozostalych znajduja sie 2 kostki mojego starego ramu, nie pasujacego do plyty (gdy kupowalem nowego kompa, w rozliczeniu dalem im swojego starego, ale prosilem o zachowanie pamieci, a oni zostawili ja w tych 2 pozostalych slotach na nowej plycie). Na kilka dni po kupnie kompa otworzylem go, i wyjalem te stare ramy. I nic. Komputer nie chciał działać ! Nie zwrocilem na to wtedy zadnej uwagi... az do teraz, kiedy to chce dokupic sobie wiecej Ramu, i nie jestem w stanie go nigdzie umiescic. Czy ktos mi moze cos poradzic ? Przy okazji.. czy kostki RIMM mozna instalowac tylko parami ? Pozdrowienia, i z gory dzieki za pomoc. A moze to w sumie nawet nie jest stary ram... bo na nim nic nie pisze ; p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Sorx jak mogli w gniazda RIMM wpakować jakieś inne RAM'y?? BTW RDRAM'y można tylko parami ładować :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Sa nowe modele plyt glownych z obsluga 32 bit RDRAM-ow i tam mozna pakowac pojedynczo. Ale koszty takiego modulu sa przerazajace. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 To co wyjąłeś to nie pamięć ale terminatory.bez których komp nie działa. Na płycie z 850 muszą być obsadzone wszystie gniazda pamięci dlatego przy dwóch RIMM stosuje się terminatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 To co wyjąłeś to nie pamięć ale terminatory.bez których komp nie działa. Na płycie z 850 muszą być obsadzone wszystie gniazda pamięci dlatego przy dwóch RIMM stosuje się terminatory. To przy trzech rimmach moge miec tylko 1 terminator? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 To co wyjąłeś to nie pamięć ale terminatory.bez których komp nie działa. Na płycie z 850 muszą być obsadzone wszystie gniazda pamięci dlatego przy dwóch RIMM stosuje się terminatory. To przy trzech rimmach moge miec tylko 1 terminator? :?: Nie bo RDRAM'y ładuje się parami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 To co wyjąłeś to nie pamięć ale terminatory.bez których komp nie działa. Na płycie z 850 muszą być obsadzone wszystie gniazda pamięci dlatego przy dwóch RIMM stosuje się terminatory. Skoro to są terminatory, to co z tymi starymi pamięciami, które mieli zostawić Nazzalowi? :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Taaa.... już ja się dowiem : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...