Skocz do zawartości
wiateq

sapphire radeon 9800se 256mb 128bit POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

czy możliwe jest włączenie u niego 8 potoków ?

gdy instaluje omegi, system sie wgrywa dziala jakies 5 sekund po czym wylacza sie monitor... wtedy mozna tylko wgrac tryb awaryjny i zainstalowac standardowe sterowniki

czy mozna cos z tym zrobic ? czego to jest objaw ? czy to wina slabego zasilacza ??

moj sprzet:

celeron 2.4

512 DDR (400)

Asrock P4VT8+

zasilacz promedia 250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...

odlaczylem wszystko oprocz dysku jednego i dalej to samo :? to jaki ten zasilacz jest potrzebny ??

poza tym ekran windowsa pojawia sie na chwilke (jakies 5 sekund) i dopiero potem sie wylacza, moze ktos mial podobny problem i wie co mozna zrobic ? instalowalem najnowsze omegi lub najnowsze z techpowerup.com... przy jednych i drugich to samo

co ma robic ?? :evil:

celeron 2.4

sapphire radeon 9800se 256mb 128bit

512 DDR (400)

Asrock P4VT8+

zasilacz promedia 250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio testowałem u kumpla 3 karty Sapphire'a ( R9800SE 256-bit). Każda się zmodowała, ale były artefakty ("martwe" pixele, na innej szachownica przy mapowaniu środowiska, na innej "martwe" linie przez cały ekran), także wątpię czy po zmodowaniu u ciebie ich nie będzie:) Dużo lepiej sprawują się Powercolory (sporo zależy od pamięci na karcie).

Po zmodowaniu masz R9800PRO, a to ciągnie tyle prądu co pralka :wink: Zalecana zasiłka do tej karty to 360W. Pożycz od jakiegoś kumpla zasiłkę 350W lub wyżej, albo idź do niego z kartą, najłatwiej sprawdzisz o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to teraz sprobowalem na zasilaczu 300 i to samo :/ moge miec jakas pewnsoc ze na 350 bedzie inaczej :>?

celeron 2.4

512 DDR (400)

Asrock P4VT8+

zasilacz shido 300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...

tak widze ze prowadze tu dialog sam ze soba:>

ale jeszcze jedno - sprobowalem na windowsie 98 SE, na zasilaczu 300, i dziala, znaczy nie wylacza sie monitor, ale za to system zamraza sie po kilku minutach - to znaczy ze sie nie da zmodowac, czy jest jakas mozliwosc ?? prosze pomozcie !!

celeron 2.4

512 DDR (400)

Asrock P4VT8+

zasilacz shido 300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"pożyczyłem zasilacz 300W" - wow........

ja na tej zasiłce co masz to całkiem serio bałbym się włączać kompa nawet po to by do BIOSU wejść.

Zmień zasilacz ! Na twoim miejscu wyłączyłby w tej chwili kompa i włączył go dopiero na nowej.

Bo następny twój temat będzie: "Poszedł dym z zasilacza i pociągnął za sobą reszte kompa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiateq Sprobowales na zasilce 300W super tylko ze sprawdz na chociaz 300W ale firmowej a jesli musi to byc jakis megabajt czy cos to chociaz 400W.

Zgadzam sie z RAZOREM ze bedziesz zly i napiszesz nowy temat Komputer sie nie opala albo Padl zasilacz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mmm

moze i racja, ale niestety nie mam dostepu to wyzszego niz 300, najwyzej moge kupic... i bede musial to zrobic skoro tak mi napisaliscie :cry: mam nadzieje ze bedzie lepiej... a co do nie wlaczania kompa do juz bez przesady, bo uzywalem go przez jakies 3 miesiace na 250-tce i dzialal bardzo stabilnie, i pewnie dalej by dzialal - bez omeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok... kupilem zasilacz 450W tracer i jest to samo...

tylko wtedy jak instaluje omegi z FW ON to dziala, ale wtedy riva tuner mowi ze 4 potoki sa, a wiec lipa...

co moge zrobic teraz ?

celeron 2.4

512 DDR (400)

Asrock P4VT8+

zasilacz tracer 450

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi