Skocz do zawartości
LOW_RIDER

Dziwne resety kompa pomocyy..............

Rekomendowane odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Może chociaz jednego intelowca "wyprostuje". BTW - sytuacja conajmniej śmieszna gdyż jestem posiadaczem Intel'a, a na AMD pracuje chwilowo :P

Jeszcze raz Cię zacytuję Rafał bo mądrze mówisz, ale w tym wypadku obawiam się że takieko twardogłowego to nie ma szans "wyprostować" niech żyje dalej w słodkim przekonaniu że Intel pnie się w górę i go zbawi :lol: :wink:

A przecież nie ważne jest co jest lopsze ale to że jest i dzieki konkurencji obu firm korzystają użytkownicy. Trzeba do tego podchodzić z dystansem a nie jak dzieci w przedszkolu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o stabilnosc to na pewno, pzreciez rozchodzi sie tu o plyte glowna, ciezko dzis dobrac tanią dobrą plyte. Odkąd mam asusa wszystko chodzi u mnie zajebiscie, ale na pewno rozumiesz ze jak ktos kupi amd a potem przychodzi do mnie i p******* ze wszystko mu sie j****. Znam ludzi ktorzy maja amd i w sumie nie nazekaja ale to juz byla kwestia dobrania MoBo. I szczeze nie bardzo ufam dla ECS'a bo tak jak mowilem jesli chodzi o model k7vza v1.0. ABIT'a tez troche sie boje bo na tych plytach to rozsadza kondensatory:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)  mi udalo sie podkręcic P4 z 1,5 na 20 i chodzil bez problemu. (...)

Niezły z ciebie overclocker :evil: - to chyba najlepszy wynik jaki osiągnęło P4.

raptor ten focus to twój?

Niestety nie - to była nagroda w turnieju AVP

qrna ja mam nasrane na punkcie tych wozów (od razu twoje logo wyhaczyłem z tłumu), a ten jest zaje 8O y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pewnie Ci, ktorzy mnie kojarza - obawiaja sie "dymow" :-). Nie, dymow nie bedzie. Chce tylko napisac, ze Kolega - krytyk platformy AMD nie jest jedynym, niemal wszyscy informatycy i zaopatrzeniowcy budzetowki mysla tak samo. Za nasze wspolne pieniadze :-(

"Prostowanie" Go takze nie ma sensu. Zreszta, ja sam bylem "intelowcem" (zagorzalym) az do "bliskiego spotkania 3-go stopnia" z arcydzielem inzynierow I. pn. I-810. Niestety, w przeciwienstwie do kilkunastu modeli ECS-a - tej MB nie udalo mi sie zmusic do pracy - ani razu. Zwykla proba odegrania mp3 konczyla sie - zawsze - cold restartem. Nie pomogly zadne znane sztuczki. Wtedy inaczej spojrzalem na VIA (Apollo), ktore.. dzialalo. W sumie Intel po[gluteus maximus]dl "na wlasne zyczenie". Arcydzielo p.n. I-820 - zmilcze. Trzeba sporo czasu, aby, wreszcie dzialajaca, rodzina I-845xx zmienila moje nastawianie. Czyli - rozumiem Kolege. Aha, prosze, nie "prostujcie" mnie. Cenie OBIE firmy ( zastrzezenia wyzej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ten post zabije klina niektórym intelowcą miałem Celka 500 na płytce z Bx teraz mam co innego i resetuje się tak samo powód (przynajmniej jak u mnie) okazało się ze część mojego sprzętu nie działa poprawnie z obsługo ACPI i to powodowało resety. Spróbuj może i tobie pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam straszne dziwny problem.Komp mi sie resetuje bez powodu,gram reset net reset wypalam płytki reset :evil:  :evil: Nie wiem w czym rzecz dzieje sie to tak pod KAZDYM windołsem.Mowiono mi że to zasilacz,więc po resecie wchodze do biosa a tam wszystke napięcia w normie,odkręciłe nawet grafe na default odpalam 3d marka i dwie sek.i reset.Komp sam sie zresetował,pomyślalem że może za bardzo pamięci wyśróbowałem toteż ustawilem najgorsze timingi oraz cas na 3 :cry: I to samo!Schłodzile zasilacz wycinając gril i to samo,Proszę naprawdę o pomoc i sugestie!!!

Stary nie przywolam stronki gdzie to czytalem (ale cos jak overclockers.com cos takiego)polukaj sobie czy kable od zasilacza do Mobo sa nagrzane bo tam byl opis skaracania ich gdzy rooznica napiecia powodowala niestabilnosc systemu..Ja mysle ze to mooglbyc sprawdzic teste tzw "dotykowym"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary nie przywolam stronki gdzie to czytalem (ale cos jak overclockers.com cos takiego)polukaj sobie czy kable od zasilacza do Mobo  sa nagrzane bo tam byl opis skaracania ich gdzy rooznica napiecia powodowala niestabilnosc systemu..Ja mysle ze to mooglbyc sprawdzic teste tzw "dotykowym"

Pozdrawiam

Jezykiem dotknij, jezykiem GO!! :mrgreen: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma czlowieka na swiecie ktory by wszystko wiedzial kto by mogl pomyslec ze ecs+amd wymaga zasilacza 350 wat, p4 chodzi spoko na 300, i tak kazdy kombinuje aby jak najtaniej

A jeszcze dodam że nie tyle ważne są owe waty (choć nie są one bez znaczenia) tylko stabilność napięć. I tym sposobem niejeden 250 W będzie lepszy od 300....

A codo 350 to ja na swoim kompie mam 235 W i napięcia niemal idealne:

12V - 12,32-12,46

5V - 4,95-5,02

3,3V - 3,34-3,38

A ty się lepiej opanuj, bo taką propagandę jak tu robisz intelowi, to nawet Keares nie robił :D (albo przynajmniej nie był aż tak uparty..)

Coś mi się wydaje że pracownikiem intela jesteś i próbujesz znających się na rzeczy ludzi w balonika ustawić, nie zdając sobiesprawy że jesteś bez szans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma czlowieka na swiecie ktory by wszystko wiedzial kto by mogl pomyslec ze ecs+amd wymaga zasilacza 350 wat, p4 chodzi spoko na 300, i tak kazdy kombinuje aby jak najtaniej

A jeszcze dodam że nie tyle ważne są owe waty (choć nie są one bez znaczenia) tylko stabilność napięć. I tym sposobem niejeden 250 W będzie lepszy od 300....

A codo 350 to ja na swoim kompie mam 235 W i napięcia niemal idealne:

12V - 12,32-12,46

5V - 4,95-5,02

3,3V - 3,34-3,38

A ty się lepiej opanuj, bo taką propagandę jak tu robisz intelowi, to nawet Keares nie robił :D (albo przynajmniej nie był aż tak uparty..)

Coś mi się wydaje że pracownikiem intela jesteś i próbujesz znających się na rzeczy ludzi w balonika ustawić, nie zdając sobiesprawy że jesteś bez szans

swieta racja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..) Coś mi się wydaje że pracownikiem intela jesteś i próbujesz znających się na rzeczy ludzi w balonika ustawić, nie zdając sobiesprawy że jesteś bez szans

Witam

TomaSir, wydaje mi sie, ze dotknales jadra sprawy.. Zauwazylem sam u siebie ciekawa rzecz: im dluzej nie pracowalem, bedac tym samym dalej od "srodowiska", w tej branzy, tym wiecej bylo we mnie watpliwosci, co do "prymatu" pewnej firmy. Wreszcie mialem czas na to, aby zweryfikowac fakty samodzielnie. Pojalem wtedy prosta prawde: cala "potega" tkwi.. w plocie i reklamowych spotach. Niestety..

PS. Kolega w I. nie pracuje. Tam inteligentniejszych metod dealerow ucza.. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a juz bylem prawie pewien ze bedzie klutnia Amd vs Intel ale widac ze jakos zmadrzalo sie nam na starosc :D , no i moze Kares niewytoczyl swoich argumentow ktore dzialaly jak zapalka wrzocona do karnistra z benzyna (oczywiscie bezolowiowa 8O )

popnadto bardzo podobala mi sie postawa Rafał'a [CR]Gr00bY i stawiam calkowicie na jego strone lacznie z moimi argumentami.

3mka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Powód nr.1 - lepszy stosunek MHz/wydajność

Powód nr.2 - możliwość stosowania tańszych pamięci PC-2100

Powód nr.3 - możliwość łatwego upgrade ze starszego sprzętu (AMD ma od długiego czasu tą samą podstawkę)

Wymieniać dalej?

Intel teraz tez chyba nie planyuje zmiany podstawki ... wyprowadzcie mnie z bledu ... ale wydaje mi sie ze i intel i amd beda zmieniac przy okazji przechodzenia na 64 bit .... czyli u AMD Barton hammer juz nie a w intelu tez do ponad 3Ghz na tem co jest a potem przesiadka na Itanium (tak sie chyba bedzie zwal nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...