Darmach Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam! Tak cos mnie napadlo pare dni temu... wiecie... swieta... prezenty , te klimaty.... Sprawilbym sobie nowy bloczek :D A tu zonk. Juz prawie bylem pewny ze wiem czego chce w zyciu... ;D !!! X3M !!! !!! X3M !!!! (tekst nie sponsorowany ) Ale znalazlem TO Mial ktos? testowal? Co jest lepsze!!?? X3M? czy PowerX?? Ten power X wyglada na solidną konstrukcję :/ pytanie: jak sprawdzalby sie w praniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=88928 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 nieeech... czytalem juz caly ten post... nic tam naprawde nie ma... :( potrzebuje rzetelnego testu - tak jak ten test na www.dzikie.net ...tylko ze w nim nie uwzglednili power X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgodnie z zapowiedziami Thorna bloczek miał być obiektywnie przetestowany na pclab.pl. Ale coś nie widać tej recki... Jest też topic o PXie na forum pccom.pl- niestety, też mało konkretów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 No i pewnie doopa.. Pewnie nie znajde nigdzie porownania i kupie x3m'a.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 nie ma nigdzie jeszcez recki porównawczej x3m vs power x ale pclab robi na prawde nie wąski test bloków który podobno ma sie ukazac na początku stycznia a w nim na pewno power X zostanie uwzgledniony ja ze swojej strony moge powidziec tylko tyle ze dla mnie power x zmiazdzył uriela jak by było z x3m nie wiem bo nie mialem tego bloku i nie iwem na co go stac jak dla mnie power x ma 2 podstawowe zalety : -cena -2 króćce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Stawiam, że wydajniejszy będzie PowerX. Za małą powierzchnie oddawania ciepła ma X3M, uwzględniając nawet bardziej zabudzony przepływ w X3M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 tylko zeby jeszcze thorn wysylal ten bloczek jak ktos zamowi... a ten x3m na zdjeciach jest moim zdaniem strasznie pzresadzony ta miedz taka jasniutka i wogole cacy a w angeli to juz ma normalny ciemny kolor chyba ze maja brudne szyby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 tylko zeby jeszcze thorn wysylal ten bloczek jak ktos zamowi... no ja chce właśnie zamówić - są jakieś 'ale' do tego człowieka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Logan"]a ten x3m na zdjeciach jest moim zdaniem strasznie pzresadzony ta miedz taka jasniutka i wogole cacy a w angeli to juz ma normalny ciemny kolor chyba ze maja brudne szyby. Aparat go tak łapie. W rzeczywistości ma normalny kolor miedzi :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 tylko zeby jeszcze thorn wysylal ten bloczek jak ktos zamowi... no ja chce właśnie zamówić - są jakieś 'ale' do tego człowieka ? Kolo jest delikatnie mówiąc niepoważny (wiem bo kupiłem u niego już 3 bloki za każdym razem kłamał jak najęty - wysłany bla bla) Lepiej dogadaj się z Piotrem, który te bloki fizycznie robi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 piotrem - tzn z kim dokladnie ? kupilem sobie a64 i szukam bloczku. chcialem wybram pomiedzy urielem multitop, ewentualnie x3m albo tym powerx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 a ja szukam jakiejs zapinki na a64 , mam Frosta ale tylko sA :( nie mam jak samemu takiej wystrugac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 na ja 3tyg temu przelew za powerxa zrobilem, ostatnio dostalem pw z prosba o numer telefonu i na tym sie skonczylo. pewnie dzisiaj cos skrobne do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 piotrem - tzn z kim dokladnie ? kupilem sobie a64 i szukam bloczku. chcialem wybram pomiedzy urielem multitop, ewentualnie x3m albo tym powerx a to dopiero numer , takiego maila to sie nie spodziewalem .... ale postaram sie jakos to rozjaśnic : Pokazałem moj bloczek z finami 0,5 mm na forum tweak (link w podpisie) i jakoś niedługo zobaczył go Thorn u Pita (fotki). z tego smialem sie najwiecej , bo bylo dokladnie na odwrót , spotkalem sie z Thornem na miescie osobiscie i pokazalem zrobiony przezemnie bloczek. Przeżyłem niemały szok, gdy dowiedziałem się, że żadnych bloków dla mnie nie będzie (oczywiście za $$)biedny ty , moze dostałeś jakies TIKI ? ( shrek ) , po tych cenach jakie mi zaproponowales nie za bardzo chcialo mi sie je robic , chyba oczywiste ze nie mozesz zarobic wiecej odemnie nic nie robiąć ?!? Gdyby mi coś słowem wcześniej powiedział Thorn - "Słuchaj mieszkam obok Pita, czy nie ma problemu abym sprzedawał bloki z finami 0,5 mm".a dlaczego mialby tak wogole do Ciebie napisać ? po pierwsze ( primo ) : czy to Ty wymyśliles rozklad finów ? po drugie : czy ja kopiuje dokladnie Twój blok ? dół z miedzi i górę z plexi ? po czwarte : ja zaprojektowalem wyglad bloków PX`ow a nie Thorn po piąte : przed tym wszystkim pytalem sie Rosco czy nie ma nic przeciwko, że chcę robic takie i takie bloki wg. Rosca pomysłu a nie Twojego Zdziwiło mnie dlaczego o standardy do rowka zapytał się mnie Pit a nie Thorn, konstruktor bloku.a na to pytanie juz chyba odpowiedzialem wyżej Tak naprawde nie wiem o co Tobie chodziło w tym poście , dostaleś odemnie 2 bloki za bardzo małe pieniądze i jeszcze ci mało ? W domyśle zostawie sobie to, że wzieło Ciebie na napisanie tego po tym jak powiedzialem, że niestety nie zrobie Tobie kopii Cascady za free ( no dobra, za podanie mi ich magicznych wymiarów ) Moja rada na przyszłość : Znajdz sobie dziewczyne i może z nią porozmawiaj o swoich problemach jak sam sobie nie radzisz a nie smarujesz nam tu swoje nie wiadomo co. Wynika z tego, że bloczki fizycznie robi: pit202 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 z tego co ja wiem to bloki robi pit a thorn je sprzedaje :P thorn troche leciał w hu*a nie powiem tez miałem okazje sie przejechac na jego wysyłkach, lecz co do czego ostanio sie poprawił pit sie wzioł za niego i jak na razie moje wysyłeczki wszystkie sa zgodnie z planem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ja bym go brał, bo nawet jeśłi okzałby sie nieco słabszy od x3m'a to różnice pewnie będą malutkie, a blok ma ten plus, że ma 2 kroćce i łatwiej zbudować układ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 nie wiem jak wypadnie w testach na PCLab.pl ale Powerby AMD może się już wypowiedzieć na temat tego bloku bo jak narazie zrobił swój rekord OC Antka Mobile własnie na POwer X :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 X3M na plus - orginalna konstrukcja lecz troche light'owa PowerX - mało orginalna ale mysle ze potworek wydajności 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 pclab robi na prawde nie wąski test bloków który podobno ma sie ukazac na początku stycznia Test troszke sie opozni z powodu awarii sprzetu (utopiony procesor :/). Okazalo sie ze jeden z bloczkow ma nietypowa wade i procesor plywal sobie kilka godzin, az w koncu zaprzestal dzialania. Na razie bez szczegolow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 no to ktos dał ciała ze swoim blokiem ciekawe kto, ciekawe czyj blok sie posiusiał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 "] pclab robi na prawde nie wąski test bloków który podobno ma sie ukazac na początku stycznia Test troszke sie opozni z powodu awarii sprzetu (utopiony procesor :/). Okazalo sie ze jeden z bloczkow ma nietypowa wade i procesor plywal sobie kilka godzin, az w koncu zaprzestal dzialania. Na razie bez szczegolow. to jest normalnie mega loleq, moze zrobmy ankiete ktory to byl bloczek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 "] pclab robi na prawde nie wąski test bloków który podobno ma sie ukazac na początku stycznia Test troszke sie opozni z powodu awarii sprzetu (utopiony procesor :/). Okazalo sie ze jeden z bloczkow ma nietypowa wade i procesor plywal sobie kilka godzin, az w koncu zaprzestal dzialania. Na razie bez szczegolow. to jest normalnie mega loleq, moze zrobmy ankiete ktory to byl bloczek ;) Lepiej nie. Bylibyscie niemile zaskoczeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ciekawe czemu :] ja jestem bardzo ciekaw kto spartaczyl robote :P ja jestem bardziej ciekawy od powera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 @ [cahe] - Czy to jeden z tytułowych bloczków :> ? (nazwa topica) Przynajmniej tyle powiedz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Bez komentarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 i co z tym testem ? on jeszcze trwa? chyba troszke o nim zapomnianao, a bylo woku niego sporo zamieszania. zamowilem power-x'a i jestem ciekaw, czy dobrze zrobilem. szkoda tylko, ze thor to bardzo nieodpowiedzialny czlowiek. pieniadze wplacilem mu juzpoltora tygodnia temu, a bloku w dalszym ciagu nie mam. podobno wyslal go w piatk, a u mnie w szafie jeszcze nic nie lezy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ma ktoś kontakt do Pita?? nie mogę znaleźć nikogo wśród userów tweaka kto by pasował do rysopisu :/ najlepiej mail!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Przydalby sie ten kontakt bo by sie obeszlo lamera i by sie zaoszczedzilo troche kasy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 poltora tygodnia co to jest:] ja czekalem 5:] ale za to dostalem specjalna wersje z polepszonym rowem (nie pytajcie mnie co to znaczy) i troszke usyfionym spodem ale mam i to sie liczy:] a pit202 to sie chyba nie obrazi jak podam namiar: http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=16056 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...