25601 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Wiem ze może było już to wałkowane tysiąc razy ale jak być leń i nie chcieć mi się szukać na tym forum. Przechodząc do sedna to zbliżają się święta więc pomyślałem ze czas wymienić płytkę na jakąś lepszą skręcić procka i ogólnie dokupić jakiś następny święcący wiatrak. No ale nie wszystko od razu moja K7s5a 1.0 jeszcze zipie i dało się skręcić mego durona 1.6 tylko do 1733mhz choć ramy weszły mi ddr 400mhz. No ale jest to wielki problem bo jest dużo na rynku płyt głównych ale ja potrzebuje taką na dobrą kieszeń powiedzmy od 150 do 200 zyka no żeby się ładnie komponowała z kolorem czerwonym z wiatraka od procka i niebieskim na mostku więc chyba zielona będzie spoko :roll:. Dobra żartowałem różowa może być tylko nie DFI bo ma z ta firmą złe wspomnienia a co jeszcze by mi pasiało to to żeby się dobrze kręciła i była stabilna w pracy do gier i do zwykłej nocki SETI night. No chyba taka idealna płyta główna nie istnieje co nie wiem co począć zawsze jak cos kupuje to wole się zapytać specjalistów. Niech te święta będą pełne ciepła, które wypełni też nadchodzący Nowy Rok, a twoje najskrytsze marzenia niech znajdą urzeczywistnienie. Życzę tobie, aby te święta wypełniły twe serce radością i szczęściem, a każdy dzień Nowego Roku niech będzie lepszy od poprzedniego zdrowych, wesołych i pogodnych świąt oraz spełnienia nadziei i pomyślności w nadchodzącym 2005 roku. Gdy pierwsza gwiazdka błyśnie na niebie, Święty Mikołaj przybędzie do Ciebie. Powspominacie dawne czasy, popróbujecie Świąteczne frykasy. A potem odleci i skryje Go mrok, lecz Ty się nie martw - wróci za rok. Śniegu po pachy, Smacznej kiełbachy, Prezentów kupę, do nieba choinki, wędzonej szynki, oraz szczęśliwego skoku do Nowego Roku życzy 25601. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 NF7 leniu :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
25601 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 NF7 - to dobra chipset juz mam tylko jaki producent wydaje rózowe płyty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 NF7 - to dobra chipset juz mam tylko jaki producent wydaje rózowe płyty :PNF7 jest troche podchodzaca pod roz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 :lol: :lol: :lol: nie wiem jak wy, ale ja sie nie gapie w kompa po 12h dziennie, a swiecące wiatraczki chyba Air Flow nie zwiekszaja.....:P kup sobie epoxa 8krai jest zielony :lol: :lol: i za 180-200zeta bedziesz miał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
25601 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 :lol: :lol: :lol: nie wiem jak wy, ale ja sie nie gapie w kompa po 12h dziennie, a swiecące wiatraczki chyba Air Flow nie zwiekszaja.....:P kup sobie epoxa 8krai jest zielony :lol: :lol: i za 180-200zeta bedziesz miał....Wiesz czasmi jak w nocy sie obudze albo wracam po pijaku do domu to chociaż wiem na czym stąpam dzięki swiatełkom od choinki wmontowanym w moja obudowe nie raz mi to uratowało tyłek. No ale ciekawi mnie czy jest rózowa wiecie rózowy jest teraz kawai albo ciut babki na to lecą ROTFL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Topic - no comments. Mam nadzieję że moderzy będą dla Ciebie łaskawi z uwagi na święta :) A jeśli chodzi o płytę to tak jak wyżej. NF7 rev2.0 bez dwóch zdań :) Wprawdzie wychodzi trochę z widełek cenowych (ok. 275PLN) ale warta swej ceny. I tak przy okazji zapytam. Na jakim zasilaczu chcesz to potem kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
25601 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Mój problem jest taki ze mam starą płyte główną a nowe powiedzmy komponenty a zasiłke to "ESp 300 Atx sp4". No może troche przesadziłem ale spoczko teraz sie zastanawiam bardzo nad "8KRAI". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Topic - no comments. Mam nadzieję że moderzy będą dla Ciebie łaskawi z uwagi na święta :) A jeśli chodzi o płytę to tak jak wyżej. NF7 rev2.0 bez dwóch zdań :) Wprawdzie wychodzi trochę z widełek cenowych (ok. 275PLN) ale warta swej ceny. NO moze i warty, ale jak napisal, 150-200zl to nie 275 zl wiec nie czaje jezeli ktos udziela takich rad, moze niech dolozy jeszcze 195 i bedzie mial NF7-S (395zl) bo tez jest warta swojej ceny i sprzeda durona i kupi athlona 3000+ bo tez warto :evil: jezeli do durona i w tym przedziale cenowym to Asrock K7 upgrade 880 Via KT880 + LAN + SATA http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13888 bedzie najlepszym wyborem. U kolezki semprona podkrecilismy na FSB 200 i dalo rade dalej tylko sie telepal. A ta roznice pomiedzy tym abitem (co proponowal kolega wyzej), a asrockiem, to schowaj (jezeli masz :) ) i zbieraj na zasilacz bo za 150 juz mozna kupic Chieftec (ATX-1136H) 360W Wesolych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 1733 z tego durona to słabiutko, zapewniam Cię, że nawet na tej płycie którą teraz masz mozna znacznie więcej. Z nowych płytek (w tej cenie) to coś na KT600, KT880 (asus, epox, asrock) ew. NF2 od ECS'a lub Gigabyte'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 hmm ;-) możesz wybrac płytkę wg uznania/ceny,,, dolicz 7zł na różową puchę :-] ja juz kupisz kolejną płytkę to wzuc foty tej malowanej :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
25601 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 1733 to mi wyciągał na ramach 100mhz sdramy ale taka szybkośc mi styka i nie chce mi sie teraz bawić w testowanie jak będe miał nową płyte to sie pobawie. No i jeszcze jedno jakiej farby użyć do pomalowania na rózowo jakiejs akrylowaj a zdjęcie ma byc z profilu czy jakie. Zobaczy sie po świętach co z tego wyjdzie ma nadzieje ze w tym roku mikołaj sie spisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 sam nie wiem ;] to juz a forum modyfikacje musisz popytac chlopaki malują wszystko więc... ;-) imo na upartego to i kredkami swiecowymi z kiosku tudzież farbkami wodnymi ale - jaki pisalem wyzej - popytaj u źródła - zapewne znajdą ci coś specjalnego - np. swiecącego w ultrafiolecie :D :D :D czyżbym zapomnial dodać, że za moje pomysly nie biorę odpowiedzialności ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...