Skocz do zawartości
L.Viadro

Chlodzenie do Bartona 2500@3200

Rekomendowane odpowiedzi

hehe, a mi padl wiatrak na SB, dobrze, ze zobaczylem, nie wiem ile juz siedze na pasywnym :|

heh do pon mam spokoj z kompem :)

oo to ladnie, nie zawsze sie da cpc on ustawic :)

a i te MHz za imponujace :)

jesli u mnie w miescie maja takiego hynixa jak moj w kompie to sobie chyba kupie w pon :)

pozdr

Co do wiatraka - nie ma co się przejmować! Będzie działać dobre i jako pasywny :)

A cpc chyba nigdy nie wyłaczałem na Abicie, jakoś mi to nie pomagało, mimo 2x512mb w dualu :)

Tylko na DFI to wyłączałem gdy chciałem naprawde wysokie taktowania, ale to tylko w celach testowych bo przepustowość pamięci bardzo spadała przy tym.

A normalne Hynixy BT-D43 będą bez problemu z sobą współpracowac, nie muszą być całkiem identyczne :)

Ja mam dwie pierwsze z brzega kostki i pracują mi bez problemu w dualu (w ogóle w dualu na dwóch kościach można o wiele więcej niż w single).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przez wiatrak, nie chce zeby mi plytka padla, poki co mam jakas prowizorke...

oj nie bedzie, nie bedzie dzialal jako pasywny... ten abit sie grzeje i to zdrowo a pod wiatrakiem jest tylko male gowno co robi za radiator

"w ogóle w dualu na dwóch kościach można o wiele więcej niż w single"

eeee :?: :!: nie prawda :!: majac jedna kosc w single mozna osiagnac naprawde zawrotne rezultaty podczas gdy w dualu juz nie tak latwo :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo wiecej tzn? w MHz czy w szybkosci odczytu / zapisu? :) chyba to 2 :)

I jedno i drugie :)))

heh mimo, ze pamieci stanialy to nie kazdy ma zeby sobie kupic 2x512 :) a 2x256 sie nie oplaca, bo juz lepiej potem dociulac i dokupic te 512... :) zakrecone

Na JEDNEJ kostce w Single wszystko się kręci bajczenie :)

Oczywiście że lepiej niż na dwóch kostach (choc niewiele lepiej).

Tylko chodzi o to, że jak dokupisz drugą i wstawisz ja tak by obie działały jako single to już doopa blada ;)

Sam się zdziwiłem, bo wszyscy krzczeli, że na dualu nie da sie kręcić, ale na single 2x512mb tymbardziej :)))

Teraz się ciesze że zrezygnowałem z pierwotnego pomysłu kupna 512mb+256mb, ponieważ takich dwóch ksotek w dual bym nie puścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, na tym forum zdarzyło mi się przeczytać wypoedziedź (chyba w wątku o mod biosie merlina) którą mniej więcej mówiła o tym, że -wreszcie- udało się tej osobie odpalić pamięci w single na takim a takim FSB.

Czyli lepsze dzialanie ramu w dualu to chyba normalka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi