Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym Ci polecał Amd !

Jak masz mniej kasy to wybierz Durona 1000 - 190 netto

Jak masz więcej kasy to wybierz Durona 1200 - 236 netto

Jak masz jescze więcej kasy to pomyśl o Athlonie XP 1700+ - 429 netto

A płyta zależy od tego czy chcesz podkręcać !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym odradzał AMD, pracuje w sklepie komputerowym i spotykam sie z kilkoma nowymi komputerami kazdego dnia, do tej pory tez bylem fanem AMD i moze nadal jestem, ale pod wzgledem stabilnosci wole Intela, faktem tez jest ze producenci software'u niechetnie optymalizuja kod programu pod z wzgledem AMD, np. o AMD-K6-II i III juz dawno zapomnieli, a przeciez wiele osob jeszcze je ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam AMD i u mnie chodzi stabilnie- może brak stabilności to wina czegoś innego niż CPU??? Jak komuś się komp wiesza i ma AMD to każdy twierdzi, że to wina mało stabilnego proca- myślę, że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda! Jak ktoś kupuje ECS albo innego złoma to się musi liczyć z niespodziankami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kolege Koale! Na stabilnosc systemu ma znaczenie wiele czynnikow, wiec gadanie, ze wina proca jest bez sensu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym odradzał AMD, pracuje w sklepie komputerowym i spotykam sie z kilkoma nowymi komputerami kazdego dnia, do tej pory tez bylem fanem AMD i moze nadal jestem, ale pod wzgledem stabilnosci wole Intela, faktem tez jest ze producenci software'u niechetnie optymalizuja kod programu pod z wzgledem AMD, np. o AMD-K6-II i III juz dawno zapomnieli, a przeciez wiele osob jeszcze je ma

Też składam kompy też w sklepie. Widzę że kolega nie poinformowany w nowościach. Aplikacje są optymalizowane pod funkcje multimedialne, instrukcje konkretnie pod intelowskie SSE. Natomiast nowa seria procków AMD tzn. Durony od 1GHZ wzwyż i Athlony XP obługują w 100% kompatybilne z intelowskimimi SSE - 3D NOW Profesional!. Co więcej funkcje 3D NOW Profesional zawierają wszystkie instrukcje z SSE plus jescze kilkanaście dodatkowych !!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki Myślałem o nowych  :lol: 

Stare były do [gluteus maximus] z tym się zgodzę !!!!! :wink:

uogolniasz troszke

nie wszystkie byly do [gluteus maximus] !

mialem K-6 II 400 MMX i bzykal az milo , stabil na 99% !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez powiem co powinienes kupic. Jesli sie uparles to bierz tego celerona i Abita st6. Ale ja na twoim miejscu napewno wybralbym AMD! Moj konfig: EpoX KHA+ (+) Athlno TB 1GHz = Athlon 1,5GHz ktory rozwala kazdego celerona! Zapamietaj AMD RULEZZZ

A tak ot troche. Ja i moj brat kupowalismy jednoczesnie kompy w 98r. Ja wziolem Intela (nie znalem sie na sprzecie - nie umialem nawet otwierac okien w winie, a zainstalowac windowsa to bylo dla mnie cos nie zrozumialego :) ale teraz sie to zmienilo) ale wracajac do mojej wypowiedzi Ja kupilem Intela a on Amd odpowiednio PII 300MHz i Amd K6II 300MHz. I moj PII na badziewiastym chipsecie LX plyta marki Acorp byl stabilniejszy od jego K6 na via i Asusie! I nie zaluje, ze WTEDY wziolem Intela, ale teraz wsystko sie odwrocilo i to Amd wiedzie prym dlatego zapomnij o jaraniu i niestabilnosci Amd sie sporo nauczylo wiec BIERZ TEGO EPOXA I ATHLONA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez powiem co powinienes kupic. Jesli sie uparles to bierz tego celerona i Abita st6. Ale ja na twoim miejscu napewno wybralbym AMD! Moj konfig: EpoX KHA+ (+) Athlno TB 1GHz = Athlon 1,5GHz ktory rozwala kazdego celerona! Zapamietaj AMD RULEZZZ

A tak ot troche. Ja i moj brat kupowalismy jednoczesnie kompy w 98r. Ja wziolem Intela (nie znalem sie na sprzecie - nie umialem nawet otwierac okien w winie, a zainstalowac windowsa to bylo dla mnie cos nie zrozumialego :) ale teraz sie to zmienilo) ale wracajac do mojej wypowiedzi  Ja kupilem Intela a on Amd odpowiednio PII 300MHz i Amd K6II 300MHz. I moj PII na badziewiastym chipsecie LX plyta marki Acorp byl stabilniejszy od jego K6 na via i Asusie! I nie zaluje, ze WTEDY wziolem Intela, ale teraz wsystko sie odwrocilo i to Amd wiedzie prym dlatego zapomnij o jaraniu i niestabilnosci Amd sie sporo nauczylo wiec BIERZ TEGO EPOXA I ATHLONA.

Ja tez mysle, ze lepiej zrobisz inwestujac w AMD :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...