Skocz do zawartości
t0mster

hacker ? trojan ? spyware ?

Rekomendowane odpowiedzi

elo mam problem, polega na tym ze sam mi chodzi kursor myszki po ekranie ... prawie nic nie moge zrobic ... jestem po formacie dopiero ... przed formatem mialem KASPERSkIEGO i ok 10 razy dziennie informowal mnie ze zapobiegl wlamaniu sie na komputer ... a moze to wina myszki ? mam radiowa a4tha ale w domu nie ma drugiej radiowej bo jest tylko 1 komp :] czy polozenie odbiornika moze miec na to wplyw ? np jak spadnie z biurka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak spadnie i się uszkodzi to może mieć wpływ :) Poza tym coś może akurat zakłucać Ci myszkę, to mało prawdopodobne ale sie zdarza.

Co do trojan/wirus to odepnij komp od neta i formacik. Potem wszystkie SP łatki (dobrze je mieć już na dysku i nie ciągnąć z netu). To narazie tyle moich pomysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trojana mozesz wyeliminowac odpinajac na chwile internet. Jesli kursor nie bedzie "latal", to znaczy, ze ktos sie nim zdalnie bawi. Nie slyszalem o wirusie, ktory "meczylby" myszke, ale mozliwe, ze taki istnieje. Problem z latajacym kursorem pojawia sie rowniez w przypadku uszkodzenia kabelka lub w twoim przypadku odbiornika. Rownie dobrze cos moze byc skopane ze sterownikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, starczy, ze masz komorke w poblizu myszki i juz bedziesz mial mocno zaklocany sygnal, myszka moze sama chodzic.,

Ponadto musisz trzymac nadajnik conajmniej 20 cm od monitora.

A jak masz optyczna i nie rowne, lub brudne podloze to mysza takze minimalnie sama chodzi.

aha ! jak w zasiegu 10-20 m ktos ma klawe bezprzewodowa lub mysze to tez moze zaklocac.

Wlacz identyfikator myszki radiowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ajsi" eh nie moge miec win XP :P mam bluesqreny "your hardware is malfunction" czy jakos tak [ i na xp i na 2k ] nie wiem od czego :/

co do gwarancji już dawno mineła ^^ ale thx, wlasnie dzis zmienilem myszke na Logitech UltraX Optical Mouse (B85) smiga jak talala ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi