Jancio Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Instalacja NT 4 na partycji większej niz 2GB?? Ten egzemplarz był przerabiany przez "specjalistów" z MEN(serwer szkolny), i to taka pokićkana edycja, a teraz serwer sie zmienił dysk 80GB, a partycja systemowa 2GB, nie ma możliwości wyboru rozmiaru tylko : FAT/NTFS. Winda chyba bez rzadnych Service Packów, albo tylko 1-2. Nie widziałem przypadku na własne ocvzy, tylko przez telefon. No i co wy na to? da sie NT 4 instalnąc na partycji większej niz 2 GB?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Instalacja NT 4 na partycji większej niz 2GB?? Ten egzemplarz był przerabiany przez "specjalistów" z MEN(serwer szkolny), i to taka pokićkana edycja, a teraz serwer sie zmienił dysk 80GB, a partycja systemowa 2GB, nie ma możliwości wyboru rozmiaru tylko : FAT/NTFS. Winda chyba bez rzadnych Service Packów, albo tylko 1-2. Nie widziałem przypadku na własne ocvzy, tylko przez telefon. No i co wy na to? da sie NT 4 instalnąc na partycji większej niz 2 GB??????oczywiscie ze sie da - aczkolwiek musi to byc partycja NTFS (NT4 obsluguje tylko FAT16 i NTFS a ten pierwszy jak wiadomo pozwala zaadresowac max 2 GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Instalacja NT 4 na partycji większej niz 2GB?? Ten egzemplarz był przerabiany przez "specjalistów" z MEN(serwer szkolny), i to taka pokićkana edycja, a teraz serwer sie zmienił dysk 80GB, a partycja systemowa 2GB, nie ma możliwości wyboru rozmiaru tylko : FAT/NTFS. Winda chyba bez rzadnych Service Packów, albo tylko 1-2. Nie widziałem przypadku na własne ocvzy, tylko przez telefon. No i co wy na to? da sie NT 4 instalnąc na partycji większej niz 2 GB??????oczywiscie ze sie da - aczkolwiek musi to byc partycja NTFS (NT4 obsluguje tylko FAT16 i NTFS a ten pierwszy jak wiadomo pozwala zaadresowac max 2 GB)No tyle to ja rozumiem, ale ten drań podczas instalacji sam se tworzy partycje i nie masz nic do gadania, nie możesz ustalic rozmiaru partycji tylko FAT/NTFS masz wybór. To jak pisałem jakis zmodyfikowany, pod konkretny sprzet i skrypt ma drań, że tworzy se sam takie, a nie inne partycje. I co z tym zrobic?Czy po instalacji mozna to na przykład Ranishe'm albo Partition magic'em powiekszyc??? Przydałoby mi sie to do jutra rana wiedzieć. Jesli ktoś cos wie na ten temat prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 oczywiscie ze sie da - aczkolwiek musi to byc partycja NTFS (NT4 obsluguje tylko FAT16 i NTFS a ten pierwszy jak wiadomo pozwala zaadresowac max 2 GB) Nie jest to prawdą, gdyż NT może używać fat16 z 64kb rozmiarem klastra. Czy po instalacji mozna to na przykład Ranishe'm albo Partition magic'em powiekszyc??? Da się to zrobić PartitionMagiciem (zarówno fat jak i ntfs). Ale najlepiej weź załatw sobie standardowy nośnik instalacyjny, może być nawet piracki, bo licencję i tak masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...