Neo_x Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Elo..... z nudow weszlem na strone b.gatesa :) i tam zobaczylem 3 wersje wina Xp... mianowicie.... Xp Home, XP Prof i ten XP 64-bit..... a teraz pytanie... czym rozni sie od siebie Prof od tego 64 bit?? :) Tak z ciekawosci pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Tym że 64-bit jest sześćdziesięcio-cztero bitowy :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 tak.. to wiem... ale jakies nowe funkcje... zabezpieczenia.. ma cos nowego?? czy poprostu b.gates chcial zarobic kilka "groszy" wiecej :wink: na tym samym produkcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 http://www.microsoft.com/poland/prasa/nowe...ory_miesiac=maj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Mam go na płycie i ostrzegam, nie instalujcie niczego z wersji 64 bitowej, ja po zainstalowaniu sterowników do grafy musiałem generalnie naprawić system :!: Chyba że masz płytę 64 bitową. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ten system to windows przeznaczony na procesory 64bitowe (dzisiejsze p4 i athlony to 32bitowe) czyli np. AMD Hammer, Intel Itanium - z tego co wiem jego funkcje są takie same jak w wersji pro - nic nowego tam nie ma. nie radze tego instalować na 32bitowym systemie. zresztą nie ma takiej potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ciekawe czy pasuje do sparc i alpha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 z tego co wiem pasuje do wszystkiego co ma 64bity - a moja widza jakaś smieszna jest więc lepiej napisz do billa on Ci prawde powie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 z tego co wiem pasuje do wszystkiego co ma 64bity - a moja widza jakaś smieszna jest więc lepiej napisz do billa on Ci prawde powie :) mysle ze BILL nie wytlumaczy tylko cos posciemnia, lepiej udac sie do wrozki, one zawsze mowia prawde :wink: :lol: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Na razie tylko jest na IA64 (już niedługo na x86-64). Wsparcie dla architektur nieintelowych M$ zakończył gdzieś w okolicach trzeciego sp do winnt4, alphy troche pozniej. XP 64bitowy to z oczywistych wzgledow edycja pro. klamot: jak mogłeś zainstalować coś co jest nieprzeznaczone dla twojej architektury ?? Czyzby instalacja przebiegala w trybie 32bitowym x86 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 hehe niezauważyłem... dobre. :lol: :lol: :lol: dodam że ja kiedyś próbowałem odpalić isntalke nt4, tą z inną z deka architekturą - sorki nazwy nie pamiętam (kojaży mi sie ta alpha ale pewien nie jestem) i qpa, nie ruszy z miejsca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 a bill siedzi i zawija w te windowsy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 a bill siedzi i zawija w te windowsy ... a windowsy byly kradzione :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ten system to windows przeznaczony na procesory 64bitowe (dzisiejsze p4 i athlony to 32bitowe) czyli np. AMD Hammer, Intel Itanium - z tego co wiem jego funkcje są takie same jak w wersji pro - nic nowego tam nie ma. nie radze tego instalować na 32bitowym systemie. zresztą nie ma takiej potrzeby.Absolutnie się z Tobą zgadzam. Z tego co wiem, procesory 64 bitowe mogą również pracować z aplikacjami 32 i 16 bitowymi (zasada zgodności w dół). Jednak na takiego kloca nie ma sensu instalować systemu 32 bit - nie wykorzystujemy potencjału. Przypomnij sobie co było, gdy pojawiły się pierwsze 32- bitowe procesory (80386) a to musiało działeć na 16-bitowym dosie, czy windzie 3,11. Teraz przynajm niej za rozwojem sprzętu idzie oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...