ModdingKing Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Szukając wyświetlaczy w necie znalazłem stronkę http://www.nowyelektronik.pl/ gdzie są przyzwoicie tanie wyświetlacze LCD z termometrem i fajnymi zakresami :) Ceny : NE2015 to 69 zł NE 088 to 55,16 zł (dwupunktowy) czyli całkiem niezłe a nawet powiem fajniutkie :) tylko jeden problem dla niektórych samemu trzeba je poskładać chyba że zapłacicie dodatkową kase to wam złożą. wysłałem po pełną ofertę katalogową i mi przysłali w ciągu 2 dni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 DS 1621 to w zasadzie gotowy termometr/termostat. Ma duze wymiary i 8 nozek, wiec zapomnij ze wcisniesz pod proca. Z ta liniowosci to oczywiscie przesadzaja. UPDATE: Teraz doczytalem "dokladnosc 0,1C" na diodach 1N4148 MEGA LOL. Czujnik z dokladnoscia 0,1C kosztuje ponad 500zl !!!! Sam czujnik. Panowie myla dokladnosc z rozdzielczoscia. Dwa pojecia ale marketing robi swoje. Usmialem sie po uszy :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a potrafisz zrobic cos takiego co by wyświetlało wszytsko na LCD 2x16 znakuff z podświetleniem ? , temperatury , napiencia, obroty i inne bajery . pytam bo mam takich LCD od cholery i tylko szuflady zajmujom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Potrafie i juz mam polowicznie takie cos zrobione ale juz jakos nie chce mi sie dalej robic. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 To nie lepiej dolozyc pare zlotych i kupic sobie jakis znakowy LCD typu 4x20, gdzie mozesz sobie pokazywac co chcesz? Zapewne te termometry maja zaje*****e duza diode do pomiaru temp., wiec o wcisnieciu jej miedzy cooler a proca mozesz zapomniec. No chyba ze chcesz mierzyc temp kawy :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 wszystko fajnie ale taki LCD 4x20 nie zmiesci ci sie w zatokę 5.25 cala ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 wszystko fajnie ale taki LCD 4x20 nie zmiesci ci sie w zatokę 5.25 cala ... Ale taki 2x16 sie zmiesci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 no zmiesci sie tez 2x20 i 2x24 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a jesli chcesz koniecznie osobno termometer to proponuje cos takiego http://www.piclist.com/techref/piclist/che...eapic/therm.htm uklad dosc prosty w budowie a dotego na termistorze, ja go sobie zrobilem i jestem zadowolony :-) a dotego jest na wyswietlaczy LCD 2x16 , zanaczy sie ja go zrobilem na 1x16 ale jest to samo w drogiej linijce wyswietlal tylko wartoc binarna, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 i jeszcze se możesz wcisnonc guzik i masz termometr z podświetleniem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 chyba lepsze wyswietlacze na LED'ach bo lepiej widac 8) IMHO najfajniejszy jest KIT do samodzilenego zlozenia firmy AVT o symbolu AVT2389 - 4 punktowy itd http://www.cyfronika.com.pl/kityAVT/AVT2389.HTM PS a co do termometrow z LCD to ktos (chyba reed~XP) wspominal ze w marketach HIT mozna kupic 2 punktowy termometr samochodowy chyba za 30zl czy cus :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 lepsiejsze som LCD bo majom 1120 punktuff :) (pixeli) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 lepsiejsze som LCD bo majom 1120 punktuff :) (pixeli) Widziales jak swieci taki na LEDach ? LCD poprostu jest bardziej bajeranckie i tyle, jezeli ma chodzic tylko jako termometr to do [gluteus maximus] jest. Mam i taki i taki, wiec mam porownanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 lepsiejsze som LCD bo majom 1120 punktuff :) (pixeli)i co z tego skoro mzesz nic nie widziec jak bedzie sie odbijalo swiatlo itp (i nie pisz o podswietlaniu bo to LIPA w starciu z LED) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 [gluteus maximus] [gluteus maximus] [gluteus maximus], ja tam wole LCD , ty wolisz LEDy - a co powiesz na LCD z niebieskim podświetleniem , hmmm ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 [gluteus maximus] [gluteus maximus] [gluteus maximus], ja tam wole LCD , ty wolisz LEDy - a co powiesz na LCD z niebieskim podświetleniem , hmmm ? :) hmmm........... pie 8O le 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a mam cus co bendzie idelanym kompromisem , od LCD i od LEDuf jest lepszy (tamtararam - fanfary) wyświetlacz VFD hie hie hie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 [gluteus maximus] [gluteus maximus] [gluteus maximus], ja tam wole LCD , ty wolisz LEDy - a co powiesz na LCD z niebieskim podświetleniem , hmmm ? :) LOL :lol: a ja tam wole sobie strzelic browarka prosto z lodowki :!: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 [gluteus maximus] [gluteus maximus] [gluteus maximus], ja tam wole LCD , ty wolisz LEDy - a co powiesz na LCD z niebieskim podświetleniem , hmmm ? :) LOL :lol: a ja tam wole sobie strzelic browarka prosto z lodowki ja tesh to zrobilem wlasnie, carlsberg rulezz :P dzieki adam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...