Skocz do zawartości
Kosher

To jest moj szczesliwy dzien!

Rekomendowane odpowiedzi

Oprocz procka (inny temat) kupilem jeszcze dzis pamieci, 2x256MB DDR333:

SAMSUNG M3 68L3223DTL-CB0 zgadnijcie na ile chodza?

Podpowiem ze wynik w Sandrze oscyluje kolo 3000. :lol:

Dzieki za podanie Seri zostala zanotowana ;) , jak mozesz to podaj jeszcze ich cene ;) , to jutro po nie smigne na gielde .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za podanie Seri zostala zanotowana ;) , jak mozesz to podaj jeszcze ich cene ;) , to jutro po nie smigne na gielde .

280zl za 256MB na gieldzie w Katowicach w CEI-u.

Tak na marginesie to sa DDR266!!! wlasnie CB0 to oznacza.

CB0 DDR266 CL2.5

CB2 DDR266 CL2

CB3 DDR333 CL2.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

280zl za 256MB na gieldzie w Katowicach w CEI-u.

Tak na marginesie to sa DDR266!!! wlasnie CB0 to oznacza.

CB0 DDR266 CL2.5

CB2 DDR266 CL2

CB3 DDR333 CL2.5

Ehhh pamieci Samsungowi dobrze wychadza :) . Jutro bede na gieldzie w Wawie to zobacze czy maja . Ja szukam takich pamiatek zeby przy FSb 180 Mhz chodzily na CL2 :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh pamieci Samsungowi dobrze wychadza :) . Jutro bede na gieldzie w Wawie to zobacze czy maja .  Ja szukam takich pamiatek zeby przy FSb 180 Mhz chodzily na CL2 :) .

Jezeli takich szukasz to polecam to co mam w podpisie. Najostrzejsze timingi i standardowe napiecie. W sieci czytalem recki z ktorych wynika ze srednio chodza na 210MHz wszystko na maks i 2.7V Ja kupowalem w Actionie ale skoro tam sa to polowa gieldy powinna je miec 8)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh pamieci Samsungowi dobrze wychadza :) . Jutro bede na gieldzie w Wawie to zobacze czy maja .  Ja szukam takich pamiatek zeby przy FSb 180 Mhz chodzily na CL2 :) .

Jezeli takich szukasz to polecam to co mam w podpisie. Najostrzejsze timingi i standardowe napiecie. W sieci czytalem recki z ktorych wynika ze srednio chodza na 210MHz wszystko na maks i 2.7V Ja kupowalem w Actionie ale skoro tam sa to polowa gieldy powinna je miec 8)

Pozdro

Dexter

Jesli rzeczywiscie tak chodza to sa lepsze od tych Samsungow bo te akceptuja tylko srednie timingi. Tyle ze ja wiem bo mi tak dzialaja a Ty bo gdzies czytales- z calym szacunkiem pamieci dopiero po sprawdzeniu mozna tak na 100% ocenic (tak jak proca zreszta) to nie HDD czy CD-ROM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie chodza na 182MHz wlasnie najostrzejsze timingi i standardowe napiecie wiec nie widze powodu zeby nie mialy wypasc lepiej na podniesionym napieciu. Niestety moj proc juz nie wyrabia zebym mogl je pogonic na 200.

Pozdro

Dexter

Wiesz, to jest tak jedne pamieci reaguja na podniesienie napiecia a inne nie. Przyklad: Nanya DDR266 (takie ze trzy moduly, ktore ja mialem) chodzi na stan. napieciu do ok. 150Mhz z best timingami a nawet dobrze chlodzona i 3.2V za chiny nie pojdzie jako DDR333 z najl. timingami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tu czekoś nie capuje :)

z góry powiem że nie jestem specjalista od pamięci (wyników swojej nie pamiętam :) ) no ale polegam na Dexter - ze który twierdzi że powinny mieć koło 200. popatrzyłem na Twój poprzedni topic i w nim miałeś fsb 159 - nie znam szczegółowych ustawień pentiumów bo nigdy w życiu go na oczy nie widziałem i nie chce widzieć, ale stawiam na kilka możliwości

159

159 + 33=192

159 + 66=225

mój typ to 192

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tu czekoś nie capuje :)

z góry powiem że nie jestem specjalista od pamięci (wyników swojej nie pamiętam :) ) no ale polegam na Dexter - ze który twierdzi że powinny mieć koło 200. popatrzyłem na Twój poprzedni topic i w nim miałeś fsb 159 - nie znam szczegółowych ustawień pentiumów bo nigdy w życiu go na oczy nie widziałem i nie chce widzieć, ale stawiam na kilka możliwości

159

159 + 33=192

159 + 66=225

mój typ to 192

To nie tak. Co innego sprawdzanie pamieci a co innego proca. Testujac tego drugiego zwalniam pamieci do minimum.

Z intelem jest troche inaczej:

159Mhz FSB 1:1 DDR318

159Mhz FSB 4:5 DDR398

159Mhz FSB 4:3 DDR238

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, to jest tak jedne pamieci reaguja na podniesienie napiecia a inne nie. Przyklad: Nanya DDR266 (takie ze trzy moduly, ktore ja mialem) chodzi na stan. napieciu do ok. 150Mhz z best timingami a nawet dobrze chlodzona i 3.2V za chiny nie pojdzie jako DDR333 z najl. timingami.

Wszystko sie zgadza jeden sprzet moze sie podkrecac nedznie drugi lepiej. Napisalem wczesniej ze z kilku recek jakie przeczytalem na temat tych pamiatek wychodzi SREDNIA 210 MHz, ale zawsze na najostrzejszych timingach i przewaznie przy napieciu 2,7V. Nie moge sprawdzic u siebie bo mi proc na to nie pozwala ale mysle ze moje +/- 5% beda oscylowac wokol sredniej. Jako ze asynchroniczne taktowanie mija sie z celem na AMD to te pamieci chodza u mnie na 182MHz tylko po to zeby sprawdzic jak sie sprawuja. Jak sie przesiade na cos na FSB166 to wtedy bede mial pewnosc ze nie ograniczaja mnie pamieci. Do duzego O/C moge polecic te pamiatki podpierajac sie wlasnymi doswiadczeniami i kilkoma artykulami z sieci.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...