Skocz do zawartości
bobas_ss

Zamulanie Neostrady

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem. Neostrade mam juz od wakacji. Na poczatku ładnie smiegała, strony wczytywały sie bardzo szybko. Teraz juz tak nie jest. Strony wczytuja sie duzo wolniej. Napiszcie mi co mam zrobić bo naprawde mnie to denerwuje.

PS: Nie mam ściągniete ponad 5 GB, a mimo to ZAMULA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź system antywirusem do tego ad-ware, spybot, hijack itp...

Powinno pomóc bo pewnie masz jakiegoś śmiecia.

Podaj nam też jakie masz pingi do www.onet.pl (start uruchom - ping www.onet.pl -t)

Jakie transfery?

http://www.dslreports.com/stest?loc=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, w polsce nie ma czegoś takiego jak nie limitowany dostęp do internetu! a Ty masz jeszcze znajomego operatora :mur: sprawa raczej jest prosta jak włączyłeś P2P w godzinach szczytu na dłużej zapchałeś transfer ludziki operatora to zczaili że sieć zapychasz i automatycznie obcieli transfer tak sie robi automatycznie by nikt nie zamulał zabardzo sieci bo firma mogłaby na tym stracić sposób na to jest prosty -w godzinach szczytu nie aktywuj P2P, bo przytną transfer,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przycinanie transferu z jakiegokolwiek powodu poza przekroczeniem limitów transferu jest podstawa do zerwania umowy :) gdyż w umowie nie ma nic napisane o tym, że prowider moze coś takiego robić - zresztą t ozwykłe chamstwo :) płaci się za taką prędkośc jaką sięma w umowie i taka powinna być :)

P.S. mnie też siada transfer o połowę mniej więcej w godzinach gdzieś od 9-10 do 22:00 .... dzwoniłem na ifolinię - udaja głupa :) jeśli będzie to trwało nadal poprostu zerwę umowę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi