Skocz do zawartości
Kwazor

Creative Gf 2 Gts

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Gf 2 Gts produkcji by Cratile (anihalator 2)

Potrzebny jest mod na Vgpu and Vmem.

Gogle mi nic nie pokazały.

Oraz jakie stery do niej najlepiej pasuja u mnie 23.11 chodza narazie najlepiej.

I zauwarzyłem że karta słabo sie kreci 233/400 i to mocne arty od grzejacego sie Gpu bo pod nim jest klej termoprzewodzacy ale grubośći 1 mm.

I trzeba bedzie go zerwac lub jakoś ściągnać ten radiator bo gpu od strony laminatu parzy. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modow nie znam. Sam mam ta karte ale chyba noname i nie udalo mi sie jej podkrecic za bardzo. doszla do 230/415 ale byly arty czasem albo sie robily zacinki. Tak samo przy kazdym innym od standardowego taktowaniu. Chlodzenie poprawilem dajac wentylatorek lepszy i smarujac pasta( byla wczesniej tylko nędzna kropka :blink: ). Karta sie nie grzeje ( pamieci zimne) ale i tak arty sa. Natomiast radiator mam na zaczepach takich "zaciskowych" w dziurkach na laminacie. Nie bylo problemu ze sciagnieciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie te zacinki sa niezłe tez to zauwarzyłem ale te zacięcia pochodzą od GPU jak mu za ciepło przy O/C.

Jeszcze poszukam informacji o scalaku regulujacym napiecie moze coś znajde.

U mnie od drugiej strony parzy Gpu i musze jakoś zerwac ten klej "termoprzewodzacy" lepsze okreslenie izolator.

Karyta stara rura ale jak ma sie ja za free wzamian za 2mx400 :) swoja droga ten 2mx był 128 bit i wynik w 3d marku 2000 to 7K a ta ma 9 K po oc 11k.

Ale ja sie w 3d marki nie bawie i w gry nie gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jdnak ma ktoś jakiś pomysł jak zerwac ten klej najlepiej od razu z radiatorem. ;)

Ten klej jest tak silny ze nawet proba podwazenia go nic nie dała (srubokret wsadzony pomiędzy GPU i radiator.

A chłodznie musze zmienic bo jest głośne jak dla mnie.

Najbardziej bym nie chciał by oderwał się sam radiator klej na gpu został :( a cos czuję ze tak moze być.

Jedynie mi pozostaje przyleić coś po drugie stronie gpu ale to bedzie za mało.

Tak ta karta wyglada:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38484037

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi