Manitou Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Sorry że temat nie jest do końca zgodny z tematem forum, ale wierzę, że mi pomożecie. Mam taki problem. Musiałem zresetować BIOSa ponieważ zapomniałem hasła. Po resecie co nie jest dziwne komp nie chce odpalić z powodu CMOS checksum error Używam AMD Duron 1600MHz (Applebred) i płyty KD7-A Via KT400a Co powinienem wpisać w pozycjach CPU FSB: RATIO: MULTIPLIER FACTOR: w BIOSie. Proszę o pomoc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 czekaj bo nie zrozumiałem, zrobiłeś reset biosu, za pomoca baterii lub zworki... Ustawienia w biosie powinienes ustawic na automatyczne lub sam biosik ma taka opcje (zazwyczaj automatyczne wykrywanie, bez ustawien). Napisz wiecej o co dokładnie ci chodzi, jaki powstaje problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manitou Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Napisz wiecej o co dokładnie ci chodzi, jaki powstaje problem... Bios po zresetowaniu za pomocą zworki znajduje procesor, ale Athlona 1188MHz. Na dole wyskakuje błąd tego typu: CMOS checksum error - Defaults loaded wiem że jak wpiszę te dane: CPU FSB, RATIO, MUKTIPLIER FACTOR w biosie (dane tego mojego durona 1600) wszystko będzie grało. Niewiem jednak jakie dane tam wpisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 łatwizna podnosisz FSB ze 100 do 133 i masz już durnia 1600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manitou Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 BIOS Standardowo wykrył 133 a nad nim jest papisane że procek to Athlon 1188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Może masz odblokowany mnożnik :wink: Ustaw na 12 i będzie dobrze w razie czego to napiecie standart wynosi 1.5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Sorry że temat nie jest do końca zgodny z tematem forum, ale wierzę, że mi pomożecie. Mam taki problem. Musiałem zresetować BIOSa ponieważ zapomniałem hasła. Po resecie co nie jest dziwne komp nie chce odpalić z powodu CMOS checksum error Używam AMD Duron 1600MHz (Applebred) i płyty KD7-A Via KT400a Co powinienem wpisać w pozycjach CPU FSB: RATIO: MULTIPLIER FACTOR: w BIOSie. Proszę o pomoc :rolleyes: 1208140[/snapback] A poza ustawieniami CPU to w FAQ na forum jest opis calego BIOSu. Polecam , bo BIOS nie jest tylko po to 'zeby byl' ;) mozna tuningowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manitou Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 DZIĘKI zajażył po zmianie mnożnika na 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...