Gregu Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Lol fajne testy w linku powyżej, widać jak netburst intela dostaje po d... i jakimi dobrymi procami jednak były p3. Poza tym żeby procesorowi nie było w cięzkich chwilach za gorąco, po osiągnięciu wyznaczonej temp procesor zwalnia do 2.8GHz i napięcie spada do 1.2V, coby szybko sobie jąderko schłodzić icon_wink2.gif Prescott na nowym steppingu taktowany zegarem 3.8GHz przy pełnym obciążeniu pobiera mniej prądu niż stary 3.6GHz. Prawda prawda, sam widziałem jak to działa, na filmiku thg....jak proc sie przegrzeje mimo zapewnienia optymalnych ustawień odnośnie temperatur(boxowy cooler), temperatura otoczenia... proc po 5min(5MINUT!!) PRIME zwalniał z 3,8Ghz na 1,2, 1,6, 2,8 i tak se skakało....super lekcja podglądowa, ile kasy mozna wydac na super wydajność A potem ludziki płaczą 'mam najnowyszy proc, karte i gry mi haczą...co jest?" PÓKI MOZESZ BIERZ TO A64 Na starcie wydajniejsze, ma lepszą przyszłość(architektura), nie pobiera tyle prądu(i też w idle spada zuzyczie prądu), a jak mocy zbraknie możesz zawsze podkręcic, by dobić do PR około 4000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 no ok bede raczej wymienial... a ktos ma jeszce cos za?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Nie byłoby tak źle ponieważ wraz ze steppingem E0 intel troszke zmniejszył pobór prądu. 1210164[/snapback] Gdzie? Processor Frequency 3.60 GHz Thermal Guideline 115.0W Core Stepping E0 Thermal Spec 72.8°C Processor Frequency 3.60 GHz CPUID String 0f34h Thermal Guideline 115.0W Core Stepping D0 Thermal Spec 72.8°C info za http://processorfinder.intel.com/scripts/l...asp?ProcFam=483 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Gdzie? Ten wykres twierdzi co innego. Pochodzi z tego artykułu. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ium4-570_4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 No widzisz, ja bralem dane ze strony Intela. Ciekawe kto klamie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Oczywiście że bierz AMD64. Lepiej czekać na aplikacje 64bitowe, które w końcu wejdą w powszechne użycie, aniżeli nie czekać na nie będac przy intelu (potem siłą rzeczy będziesz musiał zmienić platformę). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) Ok... nareszcie wymienilem... ale nie o tym tu pisac chcialem po tylu dniach... skad mam pobrac teraz winde (ta do testow - bete) tzn. ktos mi podawal juz dano strone microsoftu ale kurczaki gdzies to zgubilem i nie mam... a chcialbym zobaczyc jak to tyglada z 64 bitami :) dzieki za pomoc i pozdrawiam EDIT: ZNALAZLEM.... WPOLPRACUJE ON Z APLIKACJAMI 32 BITY?? HMMMM? Edytowane 4 Lutego 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 to jest beta :wink: moze bedzie dzialac dobrze a moze nie :D zalezy jak sie bedzie czuc dzisiaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 venepl jeżeli jeszcze szukasz win xp 64 bit to możesz go zassać stąd http://download.microsoft.com/download/7/a/f/7af62a47-5020-42ec-9eb3-0b146bfd7501/srv03sp1_usa_1069_amd64fre_pro.iso a serial do niego to M4676-2VW7F-6BCVH-9QPBF-QBRBM chyba nie można na forum podawać linkow, ale jak bana dostane to nie edzie wielka strata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 tu był obrazek :) Ten wykres twierdzi co innego. Pochodzi z tego artykułu. 1211384[/snapback] a co to za różnica? 5W (z 119-114) przy max nominalnym taktowaniu? przecież tego dobry cooler nawet nie zauważy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) To nie dlatego INTEL nie wprowadzi P4 4GHz, powód jest czysto marketingowy. Intel nastawił się w tym roku na procesory 2-rdzeniowego, które z powodu większej konsumpcji prądu będą miały niższe taktowania. Na razie zapowiedziane zostały 3 modele, 2.8, 3.0 i 3.2GHz. Aby nie pogłębiać różnicy taktowań nie będzie P4 4GHz. 1209972[/snapback] Miałem jednak rację z tą temperaturą... http://www.tomshardware.pl/cpu/20041114/index.html Ależ mam intuicję ;) Edytowane 10 Marca 2005 przez wojs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...