Skocz do zawartości
Adam78

Obudowa DIY z blachy mosiężnej.

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie można zamówić wykonanie obudowy komputra (prostej raczej, bo wszystko zintegrowne i bez CD-romka) z blachy kwasówki, albo mosiężnej + wycięcie 3 otworów? Jaki jest tego koszt. Ja na mechaniczej obróbce metali się nie znam :( , wiec nie wiem jak taki zakład się nawet nazywa (ślusarski może?) Moze ktoś wie gdzie to można zrobić na dzikim wschodzie (Lublin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można zamówić wykonanie obudowy komputra (prostej raczej, bo wszystko zintegrowne i bez CD-romka) z blachy kwasówki, albo mosiężnej + wycięcie 3 otworów? Jaki jest tego koszt. Ja na mechaniczej obróbce metali się nie znam :( , wiec nie wiem jak taki zakład się nawet nazywa (ślusarski może?) Moze ktoś wie gdzie to można zrobić na dzikim wschodzie (Lublin)

na temat i nie. w gdańskim media markcie stoi fajna buda z kwasówki, skręcana śrubami, wejścia usb z przodu, duże midi (4 lub 5 x 3,5'), za skromną kwotę chyba 650zł. i do tego bez zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowy dostępne w sklepach komputerowych sa wykonane z materiałów najgorszych z możliwych i bardzo niechlujnie wykonane. (pmijam serverowe i specjalne za specjalną cene 1,5 kzł i więcej). Poza tym są wielkie gabarytowo i strasznie rezonuja, trudno otworzyc obudowę (ptrzebne srubokręty itp )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na temat i nie. w gdańskim media markcie stoi fajna buda z kwasówki, skręcana śrubami, wejścia usb z przodu, duże midi (4 lub 5 x 3,5'), za skromną kwotę chyba 650zł. i do tego bez zasilacza.

widziałem ją, fajna, ale ta cena 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie podstawa w budzie to możliwość wykręcenia ścianki do której montujesz mobo. większość tanich bud ma ją przynitowaną. ja mam też jedną ze zwyczajniejszych bud - simbaddę, ale ma to co napisałem wyżej i jest całkiem estetyczna. zasiłka niestety musiała być zmieniona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza bude jaka widzialem to byla taka "kolumna" skladajaca sie z 3* 60x180cm plyt stalowych 5mm grubosci, mobo i hdd i wszystko inne bylo na samym dole nad kratka ktora byla wlotem powietrza, 2 procesorowe amd bylo chlodzone heatpipe'ami ktore odprowadzaly cale cieplo na obudowe i na gorze byla kolejna kratka tyle ze wylotowa - nie eim jak to sie spisywalo ale takie czarne zeliwo o tak niesamowitej masie i wyglad takiej trojkatnej kolumny zrobnily na mnie wrazenie (a widzialem to gdzies na necie)

ale i tak moim marzeniem jest buda od Power Mac'a G4, niebieska albo zielona (wieeeellllleeeeee bym za taka dal, nie wie nikt gdzie mozna takie cudo kupic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza bude jaka widzialem to byla taka "kolumna" skladajaca sie z 3* 60x180cm plyt stalowych 5mm grubosci, mobo i hdd i wszystko inne  bylo na samym dole nad kratka ktora byla wlotem powietrza, 2 procesorowe amd bylo chlodzone heatpipe'ami ktore odprowadzaly cale cieplo na obudowe i na gorze byla kolejna kratka tyle ze wylotowa - nie eim jak to sie spisywalo ale takie czarne zeliwo o tak niesamowitej masie i wyglad takiej trojkatnej kolumny zrobnily na mnie wrazenie (a widzialem to gdzies na necie)

ale i tak moim marzeniem jest buda od Power Mac'a G4, niebieska albo zielona (wieeeellllleeeeee bym za taka dal, nie wie nikt gdzie mozna takie cudo kupic)

Hehe wlasnie kombinuje jak tu zrobic sobie takie cos. Juz mi swita cos w glowie. Ktos wie jaka srednice ma filtr powietrza od poloneza np ??

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...