Skocz do zawartości
SuChyY

Do wszystkich posiadaczy Athlonow 1333 i podobnych...

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie dlaczego mam taka wysoka temperature...

Na normalnych ustawieniach: 133x10 - 1333

W idle mam: 47-48 stopni

W stresie: Do 56 stopni (Cpu Stability Test - 3 minuty - Warming CPU)

Krecilek dosc mozno tego procka... na 133x11.5 - 1533 przy takim takwowaniu mamL

W idle: 56-57

W stresie: po 2 minutach jest 63 stopnie o komp sie zawiesza albo resetuje...

Jakie temperatury maja inni uzytkownicy ? Bo moja mi sie za duza wydaje odrobine...

Chlodze to Titanem D5TB(3) - bez coolerow w budzuie, ale mam ja otwarta...

Plyta i reszta sprzetu jak w podpisie...

Prosze o wiele odpowiedzi i nie blokowanie topicu z argumentem Szukaj...

Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsszystko zalezy od pasty termoprzewodzacej - jezj rodzaqju i odpowiedniego rozprowadzenia, montazu coolera, cyrkulacji powietrza w obudowie i czujnika temperatury pod socketem :lol:

Ja mam podobne temperatury na Arctic Cooling Super Silent 2500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temp wcale nie jest tak wysoka u mnie na D1200 przy zamkniętej budzie

mam teraz 46 stopni (ale przy zwolninych obr wentylatora na 2200 obr/min) w stresie max 53.Na takim samym coolerze.

Co prawda w budzie są jeszcze 2 wentylatory ale puszczam je na 5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz jestesmy przy temacie to nie wiecie czemu pokazuje mi tempe 50 stopni, a radiator jest leeeedwo cieply????

Prawdopodobnie dioda termiczna zle odczytuje temp. .... U mojego szwagra w cafejce internetowej na Duronie 650 zatrzymal sie golden orb i tak sobie w lato komp chodzil kilka dni po 12-13 godzin .... O dziwo procek dziala noł problem...A dioda juz na samym stracie pokazuje temp ponad 50*C ....( Fajnie wyglada taka przypalona dioda :twisted: :twisted: :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam TB1200 i przy otwartej obudowie mam 40C a po graniu 44C ja dam na FSB 150 czyli 1350MHz to wtedy skacze do 49-50C w grach a jak dalem go na 1400 poprzez mno|nik to temp skoczyB tylko o 1C :D a to wszystko chBodze SPIREM BIGROC Aluminiowym i wiatrakiem 4500Obr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładnie... a ja myślałem, że moje 53-55 stopni [bez specjalnego obciążenia] na A1700+ + Titan jest w normie.

Mam rozumieć, że to duzo i powinienem COŚ z tym zrobic? Jeśli ma pomóc nowa pasta to CO polecacie?

Proc jest nie kręcony, a w biosie nie ma ustawien temperatury od ktorej wiatrak ma zacząć panikować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie T-rdy 1.33 i 1.44 mhz to straszne grzejniki. Po starcie windowsa na przyzwoitym chłodzeniu temp przekracza już 40 stopni a w stresie to 52 nie jest czymś niezwykłym, no ale jak proc ma zapotrzebowanie na ok 70W (1.4) to juz chyba wszystko jasne. Przy tych procach dobry wentyl to podstawa (ewentualnie WC) co z tym idzie raczej super cicho w budzie nie będzie :?

No cóż dlatego (nie tylko) powstał XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładnie... a ja myślałem, że moje 53-55 stopni [bez specjalnego obciążenia] na A1700+ + Titan jest w normie.

Mam rozumieć, że to duzo i powinienem COŚ z tym zrobic? Jeśli ma pomóc nowa pasta to CO polecacie?

Proc jest nie kręcony, a w biosie nie ma ustawien temperatury od ktorej wiatrak ma zacząć panikować...

Najlepsza pasta to Arctic Silver III.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się udało ostatnio zakrecić Athlona 1333@1533 tak mi przy starcie pokazuje ale w Sandrze podaje mi wyższe taktowanie.

Płyta to Epox 8k5a, cooler Spire z miedziana wkładką i pasta na srebrze Titan. Kreciłem go tylko mnożnikiem(11,5), magistrala nie ruszona bo jak tylko zwiekszę to bluescreen. Napięcie vcore 2.0 V, temp w stresie 53 st.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na Duronie 1200@1344 mam w spoczynku 25-27 stopni a w stresie mialem max. 41 stopni  :twisted:  a to wszystko na titanie D5TB(3)

Miałem takiego samego ecs-a (opyliłem 2 tyg. temu za 250 zyla i był roczny he he !!!).Ale na nim durony lepiej sie krecą niz antki, max swojego antka zakreciłem na 1400 i więcej nie chciał.

Ale wg mnie te K7VZA to i tak najlepsze z ecs-ów. K7S5A bym nie kupił nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krecilek dosc mozno tego procka... na 133x11.5 - 1533 przy takim takwowaniu mamL

W idle: 56-57  

W stresie: po 2 minutach jest 63 stopnie o komp sie zawiesza albo resetuje...

Masz dużo szczęścia ja powyżej mnożnika 11 nie wyszedłem.Jak prubowałem to komp nie wystartował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...