Skocz do zawartości
GenghisKhan

jutro pelt 68W

Rekomendowane odpowiedzi

jutro pelt 68W - bede mial na celka 667 - myslicie ze starczy - acha nie wiem czy mi zasilacz pociagnie bo mam tych gratow troche patrzcie w podpisie - mam 250W jakis dobry - bo jest lepszy niz jakis codegen - ktory juz mi plyte zjaral

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro pelt 68W - bede mial na celka 667 - myslicie ze starczy - acha nie wiem czy mi zasilacz pociagnie bo mam tych gratow troche patrzcie w podpisie - mam 250W jakis dobry - bo jest lepszy niz jakis codegen - ktory juz mi plyte zjaral

Ja właśnie zdobyłem dwa peltierki 172w, ale niebardzo moge dojsc ktora strona jest goraca, bo peltier jest uszczelniony silikonem i nic nie widac :/ ale jakos sie zorientuje (mam nadzieje)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie zdobyłem dwa peltierki 172w, ale niebardzo moge dojsc ktora strona jest goraca, bo peltier jest uszczelniony silikonem i nic nie widac :/ ale jakos sie zorientuje (mam nadzieje)...
Lisek podziel się :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter - wielkie THX za linka !!!

fajna, nieco stara stronka, ale znalazłem dość sporo interesujących mnie rzeczy ( mam slotowego kloca - a tam koleś wykombinował odprowadzanie ciepła z TECa za pomocą radiatorka ! )

nie mam zbytnio kasy na WC a radiatorków wala się po domu od zaj***a, więc sobie coś takiego zmajstruję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter - wielkie THX za linka !!!

fajna, nieco stara stronka, ale znalazłem dość sporo interesujących mnie rzeczy ( mam slotowego kloca - a tam koleś wykombinował odprowadzanie ciepła z TECa za pomocą radiatorka ! )

nie mam zbytnio kasy na WC a radiatorków wala się po domu od zaj***a, więc sobie coś takiego zmajstruję  :D

Taa stronka stara. Wpadlem na nia jak sam mialem (znaczy dalej mam)celka 333. Moj w wersji PPGA poszedl na 560 (112FSB) przy minus 7C (pelt 74W chlodzony woda) Do takich prockow co wydzielaja 35W mocy jak najbardziej sie oplaca zastosowac takie rozwiazanie 8)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez kce takie peltki:))))

zaraz bede probowal peltka na surowo czy chodzi a jutro laduje go na proca:)))

mam osobny zasialacz at 200W:)

czlowieku poszukaj posta " iskry i ogien " czy jakosd tak opisana jest akcja jak u kolegi podlaczylismy peltka 74W do zasilki 200W i poszly iskry

taka mala zasilka nie wytrzyma tego peltka

peltek pobierze okolo 8A ten 74 tyle chcial a zasilka 200W moze da 6A po prostu przeciazysz zasilacz i ten ostani sie spali ja podlaczylem swojego pod 300W ale moj na 12V daje 12A i dziala a Tobie radze znalesc tamtego posta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zamontowałem. Na razie mam kiepski zasilacz (10,4A przy 24V) i wiec pelki na razie brykają na 12V każdy. Ale i tak jest fajnie :D

W ogole zrobilem sobie dziurke w cold plate (blok Danger Den Maze2-2), coby tam termometr wsadzić, bo ten odczyt z mobo przy takim chłodzeniu wali sie delikatnie mówiąc.

No i proc był ustawiony na 1466 @ 1.75V, włączam i temperatura spada i spada... i spada i spada, w końcu osiągnęła jakieś -5'C :) No to ja go na 1833MHz @ 2V i już bezpiecznie skoczyła, coby sie nic nie osadzało na bloku. W sumie udalo mi sie na razie zejść do 1833MHz przy 1.9V (nizej co prawda jeszcze nie próbowałem) i wycinąć 1917MHz przy 2.0V (11.5x166), ale przy tej wartości po nagrzaniu sie wody kompik sie wywiesza (słaba chłodnica, ale postaram sie kupić lepszą niebawem). W sumie fajnie sie zapowiada :)

Ostatecznie będe miał tą chłodnicę od Mate'a (swoją drogą, zna ktoś do niego e-mail, bo na gg sie nie odzywa a mam wazna sprawe) duza miedziana i transformator + prostownik tak z ponad 20A przy 24V i regulacją między 12 a 24V. Wtedy się coś pobawie, na razie czekam na jakiś dopływ gotówki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wczoraj zalatwilem zasilacz 200 W - zwarlem kabelki od wiatraka - 6 A zrobilo swoje i bezpiecznik wyrobmalo - starszy zrobil obejscie - ja wlaczam do 220V a tu jak pie...... to az korki w chacie wysiadly - odkrecam a tam czarno......

ale przed tym peltka odpalalem na tym zasilaczu to dzialal - zimniutki jak lod na patyku - ale jak wlaczalem to wiatrak w tym zasilaczu zwalnial obroty:)))) musze jakis zasilacz skombinowac ale juz na pewno nie od kompa

ps. te zasilacze od kompa sa super bezpiecznik byl przylutowany:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wczoraj zalatwilem zasilacz 200 W - zwarlem kabelki od wiatraka - 6 A zrobilo swoje i bezpiecznik wyrobmalo - starszy zrobil obejscie - ja wlaczam do 220V a tu jak pie...... to az korki w chacie wysiadly - odkrecam a tam czarno......

ale przed tym peltka odpalalem na tym zasilaczu to dzialal - zimniutki jak lod na patyku - ale jak wlaczalem to wiatrak w tym zasilaczu zwalnial obroty:)))) musze jakis zasilacz skombinowac ale juz na pewno nie od kompa

ps. te zasilacze od kompa sa super bezpiecznik byl przylutowany:)

to byl hybaaaa bardzoooo staryyyyy zasilacz AT

wszystki nowsze maja takie zabezpieczenia ze nie ma prawa stac sie cos takiego podczas zwarcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...