Skocz do zawartości
Gość add_ek

Desktop + Doniczka + ...różne Takie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne MODy. Też mam tą obudowę i zastanawiałem się jak można ją uatrakcyjnić i (co ważniejsze) zapewnić lepszy obieg powietrza. Jedyne co z nią dotychczas zrobiłem to wyłamanie tej zielonej pokrywki oraz dorobienie przycisku reset.

Ten pomysł z wiatraczkiem jest całkiem fajny i chyba z niego skorzystam aczkolwiek nie wiem czy nie zwiekszy się hałas z kompa bo w końcu stoi on odemnie 30cm. Oby tak dalej!

P.S. Zapomniałem napisać że zaje...ty mod myszki. Szkoda że mam optyczną ale może i tak coś w niej zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super to wyglada...

ale nie boisz sie hałasu, bo desktop zazwyczaj lezy na biurku a to blisko Ciebie,

no a masz duzy wentylator, dokoła niego siateczka, niebardzo co ma tłumic...

Nawet jesli ten wentylator bedzie chodził na niskich obrotach to bedzie słyszalny hałas z wewnatrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie boisz sie hałasu...masz duzy wentylator, dokoła niego siateczka, niebardzo co ma tłumic...

Nawet jesli ten wentylator bedzie chodził na niskich obrotach to bedzie słyszalny hałas z wewnatrz.

1229756[/snapback]

Chaaa !.. :wink: Wentylator to Crystal fan HENGYA (reg. od 0-12V). Siatka, jest tylko ozdobą (?..). Za nią, będzie pleksa (zmatowiona) ,na której będzie wentyl na gumach. Wież mi lub nie, jest naprawdę niesłyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz rheobus ... 3 x LM317T , 3 X POT 2,2kHz itd...a , gałeczki od taty ( z radia... :wink: )

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Pierwszy od lewej 0-12V na 120mm z frontu, drugi - chjakieś 4-12V na "przeinaczonego" silencera . Trzeci...proc (jak poprzednio...).

Pleksa z jednej strony zmatowiona, z drugiej MONTANA Black + bezbarwny cdn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja też sie wypowiem, myszka średnio, klawiatura mi się nie podoba, za to bardzo mi się podoba ten wiatrak, nóżki z takim podświetleniem już widziałem w jakimś modzie, ale ogólnie podoba mi się...czekam na dalsze postępy i foty

wrzuć fote całości, jak to teraz wygląda

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ten front panel moglby stac rownie dobrze w pionie :)

A tego papsta to odradzam jesli ktos chcialby to miec puszczone na stale... mam takie 2 i nadaja sie tylko do testow o/c.

Ogolnie ladnie to wyglada i mi osobicie podoba sie wstepna faza projektu. Rozumiem ze chcesz ten pomarnaczowy/czerwony uzyskac za pomoca oswietlenia.... Tak jak przy malych elementach typu te krazki-nozki itp to jest osiagalne, tak ciezko bedzie to uzyskac na duzej powierzchni malowanej chromem. A imo prezentuje sie ten jadowity pomarancz bardzo ladnie tutaj

Dołączona grafika

Moze lepiej jednak uzyc jakies farby w tym kolorze? :)

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak montujesz ta siatke (zarowno na na panelu jak i kolo wentyla)? Masz moze jakies foty z montazu?

Hej. Jak zrobię jotpegi (już z gotowca...), to wstawię. Ok?..

Mam gdzieś, że OT ale ...GRATULUJĘ CI CHŁOPIE POTOMSTWA ( ja jestem z 04.01....) !!! POMYŚLNOŚCI DLA CIEBIE I TWOJEJ RODZINY !!!

A tak ('em mówiąc... Długo się będzie za mną pałętało to ostrzeżenie?..

Edytowane przez add_ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6! Wymieniłem tę chamską zielono-pseudoczerwoną diodę na pomarańczową i piknoczerwoną...wiem, wiem takie nic...a cieszy :rolleyes:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez add_ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gud. To teraz malowanie...

- Black Montana (fajowaśna :rolleyes: )

- Chrome ...Montana (DuPiaty...schodzi z knefli...ale jak się go nie tyka)

- bezbarwny_chjakiś"Perfect"

...to plastik, więc tak_sobie się malowało...kupiłem Compaq'a Deskpro. To będzie jazda !!!

Oczywiście "tę" wpierw skoń"czę" .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi