Skocz do zawartości
TomekB

Moja Wersja Wc W Chieftecu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skoro kolega pochwalił się swoim WC upakowanym do Chiefteca to postanowiłem, że i ja pokaże swój pomysł na WC w tej super budzie :)

W skład zestawu wchodzą:

Eheim 1048

Black Ice Extreme z wentylem crystal fan 120mm

Blok Orbital

Oto parę zdjęć:

Dołączona grafika

Wentylatory w zasilaczu tłoczą powietrze do obudowy. Pewnie ktoś pomyśli, że to głupota, ale ciepłe powietrze od razu jest wyciągane na zewnątrz przez wentyl w suficie. Dzięki temu wentylator jest zimny, a jego wentyle kręcą się tak wolno jak się tylko da.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pompka leży na paru warstwach gąbki, a wylot jest skierowany w dół.

Dołączona grafika

W "suficie" wentylator wyciągowy 120 mm. Trochę się pomęczyłem wiertarką nad tym otworem :-P

Dołączona grafika

Na zdjęciach nie ma jeszcze tylniej 80 którą wpycha powietrze na wysokości procka, ale włączam ją okazjonalnie.

Niestety komputer stoi w małym pokoju przez co jest bardzo wrażliwy na świeże, chłodne powietrze. Często jak mam przez jakiś czas zamknięte drzwi w pokoju od razu temperaturki rosną.

Temperatury:

Idle: 38

Stress: 45

Buda: 30

Na noc daje wszystko na minimum i wtedy w Idle utrzymuje się 41-42

O koszt się nie pytajcie, bo jak sobie o tym przypominam to mnie głowa zaczyna boleć :wink:

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnałem ten panel, a z powrotem przymocowałem zamiast oryginalych nitów na blachowkręty. A sam otwór wyciąłem wiertarką wiercąć po obwodzie małe otworki i na końcu wycinając je małym przecinakiem. Na końcu nierówności wyszlifowałem kamieniem założonym na wiertarkę.

Tylko od razu kup sobie pożądne wiertło, bo ja na tym otworze złamałem 3 "marketowe" wiertła :-P

Czy moderator mógłby przenieść ten temat do odpowiedniego działu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pepek co sie go czepiasz widzisz ze sie pomylil i sam to stwierdzil wiec...

pomysl cos nad tymi gumkami bo to troche dziwnie wyglada, gabka tez jest troche niestetyczna

poszukaj gumy w arkuszach i wytnij kawalek, ja cos takiego mam w domu tylko niewiem czy to nie pochodzi jeszcze ze wspanialych lat PRL :> i nie wiem czy dostaniesz w sklepie

a co z front panelem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam....

Może i to wygląda nieciekawie, ale za to działa jak należy :wink:

Chyba ten rezerwuar nie wpływa negatywnie na wydajność układu., ale skoro już tam się znalazł to go nie będe wywalał.

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi