qonrad789 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam! Mam od 3 tygodni kierownicę Logitech MOMO Racing. Była kupiona nowa, w Vobisie. Mój problem polega na tym, że grając, np. w NFS:U przy zakrętach, gdy kierownica stawia opór czasami dochodzi z środka jakieś piszczenie, trzeszczenie z silniczka FF. Nie są to odgłosy typowych wibracji FF. Czy to jest jakaś wada? Czy ktoś spotkał się już z tym problemem? A tak na marginesie - jak mam sprawdzić luzy, bo po tym, co na forum przeczytałem to już kompletnie nie wiem nic. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Hej, Te dziwne odglosy moga byc spowodowane poluzowanym mocowaniem silniczka FF wewnatrz kierownicy. Jesli nie masz jakis dziwnych plomb gwarancyjnych od vobisa to rozkrec fajere i... po problemie. O jakich luzach piszesz? W pionie czy poziomie osi kierownicy? Luzy w pionie to tylko niestaranne spasowanie (raczej nie sadze, by tak bylo ale w koncu racing to nie force- bardziej plasytkowy), a w poziomie- sprawdz w np GPL'u jaki odczyty masz potencjonometrow (czy sa stabilne, czy lapia zaraz po przekroczeniu polozenia neutralnego itp.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qonrad789 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Kierownica była już rozkręcana, wszystkie śrubki podokręcałem :) , a jak piszczało, tak piszczy, a co do luzów to już się dowiedziałem jak je "zbadać". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...