rafan75 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam wszystkich. Mam wielką prośbę. Może ona jest bezsensowna ale proszę o odpowiedź. Stanąłem przed faktem zamiany komputera. Posiadam: AMD Athlon 2500+ Barton Asus A7N8X-X (nForce2 400) Seagate Barracuda 80GB ISA133 256 MB RAM DDR 333 Kingston KVR333X64C25/256 GeForce4 MX440-8x PixelView DDR 64MB reszta pozostaje bez zmian A mogę mieć bez dopłąty zmienione na: AMD Athlona 2600+ Barton ASRock K7S8XE+ (SiS 748) Seagate Barracuda 200GB SATA 512 MB RAM DDR 333 Nanya M2U51264DS8HB3G-5T SSTL 2.5 GF FX 5200 (128M) NO NAME Nie ma żadnych wątpliwości jeśli chodzi o procesor i dysk. Wątpliwości małe są przy RAM-ie, płycie głównej i grafice (chodzi o firmę i jakość ). Jeśli wiecie coś o tych firmach to proszę o recenzje. I najważniejsze. Czy mając taką opcję jak ja: wymieniać czy nie? Gdybym się zdecydował na tego ASRock-a to może lepiej dołożyć jakieś niewielkie pieniądze i wymienić na coś lepszego. Co polecacie? (przyznam że cały czas miałem Asusa i byłem cholernie zadowolony a co do tego ASRocka mam jakieś mieszane uczucia). Pozdrawiam rafan75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam wszystkich. Mam wielką prośbę. Może ona jest bezsensowna ale proszę o odpowiedź. Stanąłem przed faktem zamiany komputera. Posiadam: AMD Athlon 2500+ Barton Asus A7N8X-X (nForce2 400) Seagate Barracuda 80GB ISA133 256 MB RAM DDR 333 Kingston KVR333X64C25/256 GeForce4 MX440-8x PixelView DDR 64MB reszta pozostaje bez zmian A mogę mieć bez dopłąty zmienione na: AMD Athlona 2600+ Barton ASRock K7S8XE+ (SiS 748) Seagate Barracuda 200GB SATA 512 MB RAM DDR 333 Nanya M2U51264DS8HB3G-5T SSTL 2.5 GF FX 5200 (128M) NO NAME Nie ma żadnych wątpliwości jeśli chodzi o procesor i dysk. Wątpliwości małe są przy RAM-ie, płycie głównej i grafice (chodzi o firmę i jakość ). Jeśli wiecie coś o tych firmach to proszę o recenzje. I najważniejsze. Czy mając taką opcję jak ja: wymieniać czy nie? Gdybym się zdecydował na tego ASRock-a to może lepiej dołożyć jakieś niewielkie pieniądze i wymienić na coś lepszego. Co polecacie? (przyznam że cały czas miałem Asusa i byłem cholernie zadowolony a co do tego ASRocka mam jakieś mieszane uczucia). Pozdrawiam rafan75 1213694[/snapback] Bez sensu, chyba że znaczenie dla Ciebie ma pojemnośc dysku twardego. Dokup ramu, zmień grafę, a procesor do podkręcenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 W sumie taka wymiana nie bedzie za bardzo widoczna jezeli chodzi o wydajnosc sprzetu, ale jezeli mozesz to zrobic za darmo to sie bardzo oplaca :D Kazdy z podzespolow jest przeciez minimalnie lub troszke wiecej lepszy od tego ktorego aktualnie posiadasz. Wymieniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 J.W. Ale przyłącze się, by nowego topiku nie zakładać: Czy opłaca się wymiana Thortona 2000+ z odblokowanym mnożnikiem, kręconego max do 2.3Ghz, jako barton(tyle max, zasilacz nie wyrabia więcej) na Też 2000+, ale thoughbreda,mobila z domyślnym v 1.5 i bez zmiany napięcia na 2,2ghz, którego jak sądzę mógłbym podkręcic na 2,5ghz do2.7 na WC ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Nawet jakby wymieniaćto ja bym został przy obecnej płytce.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 A liczyć umiemy? Róznica w cenie pomiędzy płytami to tylko ok. 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Podstawy liczenia znamy. ;) Ale.. kolega napisał że ma wątpliwości przy płycie - chodzi o firmę i jakość. Co tu i tu lepiej wypada hę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 J.W. Ale przyłącze się, by nowego topiku nie zakładać: Czy opłaca się wymiana Thortona 2000+ z odblokowanym mnożnikiem, kręconego max do 2.3Ghz, jako barton(tyle max, zasilacz nie wyrabia więcej) na Też 2000+, ale thoughbreda,mobila z domyślnym v 1.5 i bez zmiany napięcia na 2,2ghz, którego jak sądzę mógłbym podkręcic na 2,5ghz do2.7 na WC ???? 1213814[/snapback] Pewnie ze sie oplaca wyminiec. Podkrecisz ladnie tego procka a to 256kB cachu L2 mniej i tak nie zauwazysz. Bierz i sie nie zastanawiaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Podstawy liczenia znamy. ;) Ale.. kolega napisał że ma wątpliwości przy płycie - chodzi o firmę i jakość. Co tu i tu lepiej wypada hę ? 1213913[/snapback] Nie pisałem tego do ciebie, tylko do kolegi którego naszły wątpliwości czy wymienić. Na marginesie to dziwna sprawa z tą wymianą 'bez dopłaty', ale nie wnikam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 W sumie mialem kiedys asrocka. Dobra tania plyta. Brak oc, brak problemow i takie tam. Choc mimo wszystko doplacilbym do asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 NIE WYMIENIAJ PŁYTY!!!!!!! Ewentualnie ram i grafika Dysk też spokojnie wymień! Proc... ja bym kręcił tego 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...