funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 juz chyba 8 razy malowalem mostki na 1700 + (AGOIA) i nic z tego, raz mi sie udalo 12 x odblokowac i to wszystko ... :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 co moze byc nie tak?? mostki malowalem pod lupa i wiem ze sa na 100 % od siebie odizolowane moze mobo jakas nie teges do zmieniania mnoznika na nizszy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ten wielki kanion jaki pozostal po cieciu laserem zapchales pasta silikonowa ? Bo AXP maja mostki ciete laserem i zostaje tam wielka dziura i zeby ja przeskoczyc to trzeba ja czyms zapchac. Podobno dobrze sie spisuje pasta silikonowa. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 to byla pierwsza rzecz ktora zrobilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dexter, ale nie chodzi o to żeby przeskoczyć te dziurksa tak ot, tylko o to że te cholery w środku są uziemione. dlatego pasta silikonowa - bo nie przewodzi. funfel - jakie mnożniki oferuje ta twoja mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Proboj dalej widocznie cos zle zlaczyles :( Mi sie udalo z 10 razem ale i tak bardzo dziwnie bo mnoznik moge zmienic w zakresie 11-12.5 :( (a dostepne na mobo mam od 5 do 13) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dexter, ale nie chodzi o to żeby przeskoczyć te dziurksa tak ot, tylko o to że te cholery w środku są uziemione. dlatego pasta silikonowa - bo nie przewodzi. hmm moze za slabo te dziury zaplepilem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 funfel - jakie mnożniki oferuje ta twoja mobo?jakies 3 miechy temu updatowalem bios wiem ze 8.5 ma na pewno bo wsadzam durnia i dziala (850) a jak mam antka to do max 15 sie pokazuje ps. w instrukcji pisali ze od 5 do 12.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Proboj dalej widocznie cos zle zlaczyles :( Mi sie udalo z 10 razem ale i tak bardzo dziwnie bo mnoznik moge zmienic w zakresie 11-12.5 :( (a dostepne na mobo mam od 5 do 13) no to czas zacytowac Lancer - a pewnie ze nie ruszy. AXP2000+ ma mnoznik 12,5x. Jest to najwyzszy mnoznik obslugiwany przez specyfikacje gniazda socketA. Mnozniki powyzej 12,5 biora sie z emulacji mnoznikow innych wartosci. Kazdy Athlon ma tzw tabele translacji dokonujacej "tlumaczenia" wartosci jednego mnoznika na inny (np. z aktywna tabela 12,5 w takich procach jest widziany jako 13, a 5 jako 13,5). W AXP do 2000+ jest ona nieaktywna. W AXP od 2100+ jest ona juz aktywna. Dokonuje sie tego przez mostki L10. Sa one jednak tak ustawione ze musisz przeciac jeden i polaczyc drugi by to dzialalo. Bez tego masz dostep tylko do najwyzszego obecnego mnoznika 12,5 tak. musisz przeciac jeden mostek i polaczyc przeciwny. nie masz oczywiscie zadnej gwarancji ze ci ruszy no i tracisz gware na procka. Do tego nie mozesz juz bez ponownego polaczenia wczesniejszego mostka zejsc z mnoznikiem ponizej 13. Lepiej i wydajniej krecic prze FSB. dlatego pewnie nie mogłeś 13, ale od 5 do 11 to już nie wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 oki, dzieki doktorq :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Proboj dalej widocznie cos zle zlaczyles :( Mi sie udalo z 10 razem ale i tak bardzo dziwnie bo mnoznik moge zmienic w zakresie 11-12.5 :( (a dostepne na mobo mam od 5 do 13) no to czas zacytowac Lancer - a pewnie ze nie ruszy. AXP2000+ ma mnoznik 12,5x. Jest to najwyzszy mnoznik obslugiwany przez specyfikacje gniazda socketA. Mnozniki powyzej 12,5 biora sie z emulacji mnoznikow innych wartosci. Kazdy Athlon ma tzw tabele translacji dokonujacej "tlumaczenia" wartosci jednego mnoznika na inny (np. z aktywna tabela 12,5 w takich procach jest widziany jako 13, a 5 jako 13,5). W AXP do 2000+ jest ona nieaktywna. W AXP od 2100+ jest ona juz aktywna. Dokonuje sie tego przez mostki L10. Sa one jednak tak ustawione ze musisz przeciac jeden i polaczyc drugi by to dzialalo. Bez tego masz dostep tylko do najwyzszego obecnego mnoznika 12,5 tak. musisz przeciac jeden mostek i polaczyc przeciwny. nie masz oczywiscie zadnej gwarancji ze ci ruszy no i tracisz gware na procka. Do tego nie mozesz juz bez ponownego polaczenia wczesniejszego mostka zejsc z mnoznikiem ponizej 13. Lepiej i wydajniej krecic prze FSB. dlatego pewnie nie mogłeś 13, ale od 5 do 11 to już nie wiem :( Masz racje z tym mnoznikiem 13. W biosie mam mnoznik 12 a potem 13 i 14. I faktycznie mnoznik 13 jest widziamy jako 12.5 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 juz chyba 8 razy malowalem mostki na 1700 + (AGOIA) i nic z tego, raz mi sie udalo 12 x odblokowac i to wszystko ... :( :( :(nie próbuj za dużo! ja tak odblokowywałem AXP1800 i po tych nieudanych zabiegach już totalnie procek zgłupiał i teraz raz mi się włącza 1800 a raz 1700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Hej, lancer, jakie masz temperatury na tym swoim coolerku? Jak przejedziesz lakierem, to po wyschnięciu sprawdzaj potencjometrem czy wszystko działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Jak przejedziesz lakierem, to po wyschnięciu sprawdzaj potencjometrem czy wszystko działa...zebym jeszcze mial takie cudo ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Hej, lancer, jakie masz temperatury na tym swoim coolerku? Jak przejedziesz lakierem, to po wyschnięciu sprawdzaj potencjometrem czym ma sprawdzać??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Jak przejedziesz lakierem, to po wyschnięciu sprawdzaj potencjometrem czy wszystko działa... Mistrzostwo swiata :lol: Moze mam sprawdzic glosnikiem lub podkladka do myszy :P Chyba cos pokreciles bo wydaje mi sie ze potencjometr do czegos innego sluzy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 daje nowe BMW temu komus kto zmierzy rezystancje "potencjometrem" 8) chyba ktos pomylil potencjometr z multimetrem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ups... moja wina, pomyłka... no ale zamiast się wyśmiewać, można wyraźnie stwierdzić, że zaszła pomyłka... Wiecie, człowiek żyje o chlebie i wodzie, żeby sobie zaoszczędzić na nowy sprzęt to nie dziwne, że na mózg mu pada i czasem głupoty plecie... zwłaszcza jak do głodu dopisać brak snu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Tez nie wiem z czego tu sie smiac. Zwykla pomylka. Wracajac do tematu. Athlony to sa cholery co do odblokowywania :) Czasem pojdzie leciutko za pierwszym razem, czasem jednak mozna sie nieziemsko nameczyc. Nie pisze tego z wlasnego doswiadczenia ale z tego co czytam na forach zwiazanych z podkrecaniem. Po prostu obudowa proca jest zrobiona z takiego materialu ktory przewodzi pradzik i trzeba te sciezki elegancko zamalowac czyms nieprzewodzacym pradzik. Niektorzy uzywaja do tego celu mikroskopow (powaga). Jest to niezwykle delikatna robota. Jezeli nie chcesz sie tym babrac to daj jakiemus zlotnikowi moze jemu sie uda. Tylko ugadaj sie z nim, ze bedzie robil do skutku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A ja konczac ta dyskusje powiem tylko tyle ze sekret tkwi w palcach. Jezeli masz zwinne paluchy i rozchwytuja cie z tego powodu laski, to masz 90% szans ze odblokujesz swojego XP-ka za pierwszym razem... AMEN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...