ZUQu Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Sprawa jest taka-> zmieniłem właśnie pamięci z 2xKINGSTON 256MB (pc3200) na takie same tylko ze 2x512 (optymalizowane pod DUALa) a duala nie ma :-/ ...i chodzi mnie o to ,że NIBY spodziewałem się tego że może być problem z dualem bo podobno płyty z nFORCE2 niebardzo lubią działać w dualu z tymi tańszymi 512stkami (takimi jakie sobie sprawiłem),ale wierci mnie w "środku" ,że tego duala nie ma, a na tych 256 był! Dlatego mam do Was prośbe,że jeśli macie podobny ZESTAW do mojego tylko ,że z taką różnicą ,że u Was DUAL działa to dajcie znaka!! porostu nie wiem czy walczyć o tego DUALA, czy go se już odpuścić i zostać na jednym kanale!? Z góry DZIĘKI ZA POMOC;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 O duala zawsze warto walczyć, bo na twoim sprzęcie da owiele lepsze wyniki niż zabawa na jednym kanale. Co do pamiątek to może w nich leży problem, widziałem kiedyś TwinMosy i Kingstony dobierane przez producenta do duala i powiem ci, że nie działały w tym trybie na trzech płytach, na którym testowaliśmy. Wzieliśmy Geil-e i wszystko zadziałało jak należy. Dokładniej o te GeIL mi chodzi :arrow: GeIL 2 x 256MB PC-400 CL2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 ...to że DUAL duzo daje to wiem [przepustowość pamięci chodzących w DUAlu (te 256-tki co miałem wcześniej) była większa,aż o 15%]! na 256-tkach nie mialem żadnych problemów z dualem ,dopiero z tymi 512tkami-> przetestowałem dodatkowe (już nie optymalizowane-ale podobne numery) 6szt. tych KINGSTONów każda z każdą i we wszystkich możliwych konfiguracjach ,a duala nie znalazlem:-/ ...jakbym kupił jakieś OCZ ,GEiL ,albo HYPEEXy to pewnie by chodziło:-) ale czy u kogoś z Was chodzi DUAL na zwykłych KINGSTONACH 512 (pc3200) albo na jakich pamieciach w podobnej cenie to dajcie znaka;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...