Skocz do zawartości
ZUQu

Był Dual -> Nie Ma Duala :-[

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest taka-> zmieniłem właśnie pamięci z 2xKINGSTON 256MB (pc3200) na takie same tylko ze 2x512 (optymalizowane pod DUALa) a duala nie ma :-/ ...i chodzi mnie o to ,że NIBY spodziewałem się tego że może być problem z dualem bo podobno płyty z nFORCE2 niebardzo lubią działać w dualu z tymi tańszymi 512stkami (takimi jakie sobie sprawiłem),ale wierci mnie w "środku" ,że tego duala nie ma, a na tych 256 był! Dlatego mam do Was prośbe,że jeśli macie podobny ZESTAW do mojego tylko ,że z taką różnicą ,że u Was DUAL działa to dajcie znaka!! porostu nie wiem czy walczyć o tego DUALA, czy go se już odpuścić i zostać na jednym kanale!? Z góry DZIĘKI ZA POMOC;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O duala zawsze warto walczyć, bo na twoim sprzęcie da owiele lepsze wyniki niż zabawa na jednym kanale.

Co do pamiątek to może w nich leży problem, widziałem kiedyś TwinMosy i Kingstony dobierane przez producenta do duala i powiem ci, że nie działały w tym trybie na trzech płytach, na którym testowaliśmy. Wzieliśmy Geil-e i wszystko zadziałało jak należy.

Dokładniej o te GeIL mi chodzi :arrow: GeIL 2 x 256MB PC-400 CL2.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to że DUAL duzo daje to wiem [przepustowość pamięci chodzących w DUAlu (te 256-tki co miałem wcześniej) była większa,aż o 15%]! na 256-tkach nie mialem żadnych problemów z dualem ,dopiero z tymi 512tkami-> przetestowałem dodatkowe (już nie optymalizowane-ale podobne numery) 6szt. tych KINGSTONów każda z każdą i we wszystkich możliwych konfiguracjach ,a duala nie znalazlem:-/ ...jakbym kupił jakieś OCZ ,GEiL ,albo HYPEEXy to pewnie by chodziło:-) ale czy u kogoś z Was chodzi DUAL na zwykłych KINGSTONACH 512 (pc3200) albo na jakich pamieciach w podobnej cenie to dajcie znaka;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi