Skocz do zawartości
ashgan

Znikajacy Plik Z Fireofx-a?

Rekomendowane odpowiedzi

8O

Nie wiem jak wy to robicie. Firefox'a/Firebird'a używam od roku i nigdy nie miałem problemu z profilem.

Jeżeli profil zostanie uszkodzony, to zakładki można odzyskać. W katalogu C:\Documents and Settings\NazwaUsera\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles powinny być 2 katalogi ciąg_znaków.default, sprawdź w którym jest plik bookmarks.html z upragnionymi zakładkami i skopiuj do drugiego katalogu (nowego profilu).

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym, iż czasami FireFox lubi sie wywalic - tzn klikasz zamknij i okienko znika, ale proces sobie dziala w tle. Tak samo dzieje sie, gdy sie wlacza - klikasz i nic (okienko sie nie pojawia - widoczny jest na liscie procesow). Wtedy, gdy klikniesz jeszcze raz FF, to wywali, ze profil uszkodzony lub ze juz jest uzywany i pyta czy zalozyc nowy profil. Ostatnio wy**** mi wszystkie zakladki - gdy wszedlem do swojego profilu, to pliki bookmarks.htm i bookmarks.bak byly prawie puste :(

Po prostu jak na wersje 1.0, to kiepsko ze stabilnoscia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy, gdy klikniesz jeszcze raz FF, to wywali, ze profil uszkodzony lub ze juz jest uzywany i pyta czy zalozyc nowy profil.

Jeżeli FF został na liście procesów, to profil jest nadal używany, więc uruchamia się Profile Manager i chce zakładac nowy profil - to akurat jest normalne

IMO wystarczy anulować i "ręcznie" ubić proces (nie miałem takego przypadku, więc mogę się mylić).

Po prostu jak na wersje 1.0, to kiepsko ze stabilnoscia..

1218132[/snapback]

Wiele zależy od systemu. Ja problemów ze stabilnością nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi