Skocz do zawartości
macialek

Drukarka Hp 690c

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam wątpliwą przyjemność korzystania z drukarki HP 690c. Otóż posiada ona taką przypadłość, iż nie wciąga kartek wcale, lub łapczywie nadrabiając straty pochłanie ich po kilka naraz. Z tego co się dowiedziałem, od samego początku miała ona podobne problemy, z czasem jednak nasiliły się one, zmuszając do wiecznego czuwania podczas drukowania.

Moje pytanie brzmi: czy ktoś z obecnych lub byłych użytkowników miał ten problem i rozwiązał go jakoś? (zakup nowej drukarki to żadne rozwiązanie :P )

Dlaczego w sumie szanująca się firma wypuściła takie badziewie? Mogli jakąś akcje wymiany chociaż zrobić :/ Zero posznowania dla klientów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest odwieczny problem tych drukarek, chyba każda to ma.

Być może pomoże ci wyczyszczenie wilgotną szmatką wałka

który wciąga kartki. To on jest powodem tego, że są problemy

z wciąganiem kartek (nie jestem pewien, ale ten wałek się

ściera i nie ma takich własności tarciowych jak na początku

uzytkowania). Ale na twoim miejscu po prostu przyzwyczaiłbym

się do popychania kartek ręką :D Ale jeśli ci się uda coś z tym

zrobić to napisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pewnego czasu mam wątpliwą przyjemność korzystania z drukarki HP 690c. Otóż posiada ona taką przypadłość, iż nie wciąga kartek wcale, lub łapczywie nadrabiając straty pochłanie ich po kilka naraz. Z tego co się dowiedziałem, od samego początku miała ona podobne problemy, z czasem jednak nasiliły się one, zmuszając do wiecznego czuwania podczas drukowania.

Moje pytanie brzmi: czy ktoś z obecnych lub byłych użytkowników miał ten problem i rozwiązał go jakoś? (zakup nowej drukarki to żadne rozwiązanie :P )

Dlaczego w sumie szanująca się firma wypuściła takie badziewie? Mogli jakąś akcje wymiany chociaż zrobić :/ Zero posznowania dla klientów ;)

1218108[/snapback]

czasem pomaga starcie tych wałków papierem ściernym (ale nie na długo - tak może przez pół roku miałbyś spokój).

cóż - taki urok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowem grzybnia. Czyli dalej będę robił za podajnik papieru :D No i chyba jednak rozejrze się za czymś nowym... Bo rzy drukowaniu kolejnego skrypu szlag mnie trafi :/

1219629[/snapback]

spróbuj powalczyć papierem ściernym z wałkami, a potem przemyj je spirytusem - powinno pomóc, a na pół roku będziesz miał spokój.

Przynajmniej spróbuj ją ztweakować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie takie objawy jak nie pobieranie papieru sa juz od dosyc dawna :-) Chyba wszyscy tak mamy :-)

Ja mam takze problem z przesuwaniem wozka (koszyka z glowicami) w mojej drukarce. Chodzi o to ze uderza on w lewa strone drukarki nie zatrzymujac sie. Drukarka nie zatrzymuje wozka, uderza w "scianke" i ciagle probuje przesunac sie jeszcze dalej osiagniecia konca toru. Z prawej tam gdzie koszyk parkuje zatrzymuje sie i wszystko jest oki. Moze ktos ma pomysl. ??

Edytowane przez MAtswat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi