Lharhard Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Witam, mam problem z zmaykaniem systemu. Wyglada to tak ze windows wypisuje "Trwa zamykanie systemu" i tyle nic sie nie dzieje. Problem analogiczny do tego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=97497&hl= Problem w tym że instalowałem winde na takich ustawieniach biosu Suspend Mode [auto] Repost Video on S3 Resume [no] ACPI 2.0 Support [no] ACPI APIC Support [enabled] Teoretycznie ACPI jest właczone, nie wiem juz co mam zrobic. Komp dla laski a obiecywałem jej ze jak sobie kupi nowy komputer to juz nie bedzie miała z nim problemów a tu takie jajka :) Czy ktos sie orientuje co by moglo pomoc ? moze trzeba wlaczyc to ACPI 2.0 ? Mam płyte Asus A7V880, WD 80GB SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Probowaleś instalowac najnowsze łaty z windows update? Warto sprawdzic czy pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lharhard Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ja bym zrobił tak. W biosie "load optimized defaulds" i reinstalacja systemu, następnie SP2 jak jest i sterowniki płyty oraz karty graficznej. I wtedy sprawdź na czystym systemie czy jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Mi też się tak pojawiło, właśnie przed chwilą włączyłem komputer i po chwili pojawiło się że za jedną minute system zostanie uruchomiony ponownie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Michał_misiek napisał(a): Mi też się tak pojawiło, właśnie przed chwilą włączyłem komputer i po chwili pojawiło się że za jedną minute system zostanie uruchomiony ponownie... 1219884[/snapback] Pomyliło Ci się, to o czym piszesz to wirus Blaster a kolega ma problem wyłączeniem się kompa po zamknięciu systemu. Jak pojawi się okno zamykania i odliczanie to w polu uruchom wpisz "shutdown /a" albo przestaw zegar systemowy do tyłu. Potem ściągnij odpowiednią łatkę i narzędzie do wywalenia Blastera. A teraz do autora: Też miałem podobny problem, na strym forum też było kilka topiców. U mnie system czasami się wyłączył ale cześciej tego nie robił, podobnie było z resetem. Problem przeszedł gdy zmieniłem procka 1700+@2.1GHz na to co w podpisie. Do tej pory nie wiem co było tego przyczyną. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 ajsi napisał(a): Pomyliło Ci się, to o czym piszesz to wirus Blaster a kolega ma problem wyłączeniem się kompa po zamknięciu systemu. Jak pojawi się okno zamykania i odliczanie to w polu uruchom wpisz "shutdown /a" albo przestaw zegar systemowy do tyłu. Potem ściągnij odpowiednią łatkę i narzędzie do wywalenia Blastera. 1219890[/snapback] Aha faktycznie, pomyliło mi się :mur: . Sorry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...