Skocz do zawartości
Imperator

Ulepszanie chlodzenia zasilacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na ktoryms serwisie o tym czytalem, ulepszylem w ten sposob ze wycialem cala ta pseudo kratke z tylu za wiatrakiem i wstawilem normalny gril. Sprawa prosta jak budowa cepa a efekty sa extra.

Wczesniej zasilacz grzal mi kompa a teraz nie przesadze jak powiem ze go chlodzi :lol:

pozdro, imperator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, na ktoryms serwisie o tym czytalem, ulepszylem w ten sposob ze wycialem cala ta pseudo kratke z tylu za wiatrakiem i wstawilem normalny gril. Sprawa prosta jak budowa cepa a efekty sa extra.

Wczesniej zasilacz grzal mi kompa a teraz nie przesadze jak powiem ze go chlodzi  :lol: 

pozdro, imperator

a mozesz jakis zdjecia gdzies zamiescic :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam tera porojekta żeby go schłodzić - wyciąłęm kratke zasilacz wystawię za obudowe i odwróce wentylator tak żeby wiało do zasilacza ciekawe czy da to jakieś e-fekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, zrobie fotki,

co do odwracania kierunku wiatraka to nie radze - bedzie sie grzalo wnetrze kompa, przynajmniej tak u mnie jest.

On mówił o wyjęci zasilacza z kompa i dopiero odwrócić kierunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Ameryki to nie odkryles, u siebie w starym sasilaczy juz dawno to zrobilem w nowym nei robie bo jest na gwarancji i zreszta musze go na nia oddac do nie wyrabia z napieciem

widzialem gdzies ze zdjeli z zasilacza pokrywe ta w ksztalcie powiedzmy litery U i wstawili tam siatke metalowa efekt wizualny zaje*****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej zasilacz grzal mi kompa a teraz nie przesadze jak powiem ze go chlodzi  :lol: 

pozdro, imperator

Mam coś podobnego (modyfikacja nie model zasilacza)

większy prześwit zmniejsza tez hałas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh....

ja wycielem ta kratka (szumi jak wiecie) ale nie wstawialem nawet grilla

zadnych oporow powietrze nie ma ,a po co w koncu ktos ma tam paluchy wsadzac ? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam tera porojekta żeby go schłodzić - wyciąłęm kratke zasilacz wystawię za obudowe i odwróce wentylator tak żeby wiało do zasilacza ciekawe czy da to jakieś e-fekty

No ja takiego proketa zrealizowalem - pomysl zaczerpnalem z www.moded-kompz.prv.pl . Jezeli chodzi o efekty to napewno jest lepiej - zasilacz przeciez jest jednym ze zrodel ciepla w budzie - a teraz zrodelko wisi przy budzie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo chlodzenia zasilacza - moze ktos z Was probowal juz go chlodzic woda? Widzialem link do takiego projektu na www.moded-kompz.prv.pl .

Zna moze ktos adres tego sajtu? Jakbym to zrobil nie mialbym ani jednego wiatraczka w skrzynce :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imperator

ja tez tak zrobiłem równiez dodatkowy wentyl co mam w obudowie tez jest podobnie zamontowany.

lepsza wymian apowietrza i chyba troszke ciszej.

PS: jaki wybin w 3dmarku?

ja mam rive i tak z ciekawosci pytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzie ze masz pozadny zasilacz :) co to jest??? Codegen??? Ps. ja juz spalilem jednego Condegena 300W

Tristan .... a na twoim zestawiku ile masz 3dMarkow ???, tak z ciekawosci pytam ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...