Skocz do zawartości
bokos

Dylemat ?

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli chcesz zaoszczedzic kase bierz radeona 9550 128bit (asus,sapphire,gigabayt) jezeli nie wiesz to Ci mowie, ze radeon 9600 jest na tym samym ukladzie czyli RV350 tylko z zanizonymi zegarami ktore mozna podkrecic.

Edytowane przez Skorpion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze tak spytam ale czy sie oplaca wymieniac tego fx?? bo biorac 9550 to nie wiele zyskasz w wydajnosc moze jakies kilka klatek i to wszystko. A twoj fx zle sie kreci?? i wlasnie jak to jest kurde bo moze sam sie zdecyduje na wymiane bo byc moze sie myle ale widzialem testy to ... tak sobie. teraz mam w 3dm 2001 9960 pkt. mialoby to sen wymieniac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wegłóg mnie powinieneś kupić FIC RADEON 9600PRO. Może firma mało libiana (myśle o FIC), ale ten model to naprawde cudo!!!!! Pamięci 2.8 ns BGA!!! zegary 400/600 które bez dodatkowego chłodzenia spokojnie podkręcają się na 500/700!!! 128MB i 128bit. No super!!!! Kosztują 599 zł :-P Ale naprawde warto, też chce sobie właśnie taką niedługo zakupić. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesos zapraszam na forum "Gf6600 Mocny konkurent Dla ATI Radeon 9600PRO/XT"

Zbieram tam informacje o tych kartach żeby ludzie nie musieli wszędzie szukać i mieli wszystko na jednym miejscu. Hesos to wypowiedź się się o wszystkim co wiesz co wiesz na temat Gf6600, bo widze że sporo :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze tak spytam ale czy sie oplaca wymieniac tego fx?? bo biorac 9550 to nie wiele zyskasz w wydajnosc moze jakies kilka klatek i to wszystko. A twoj fx zle sie kreci?? i wlasnie jak to jest kurde bo moze sam sie zdecyduje na wymiane bo byc moze sie myle ale widzialem testy to ... tak sobie. teraz mam w 3dm 2001 9960 pkt. mialoby to sen wymieniac??

1220643[/snapback]

nie zartuj sobie, roznica w wydajnosci miedzy 5200 128/128 a 9550 128/128 jest prawie 100% - jakos 1200-1300 pkt 3DMark2003 vs 2100 punktow 3DMark2003,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam gigacuba 9500xt, zwłaszcza jak możesz u sibie zdobyć gdzieś na zegarach 450/580. Ja mam takiego i przy sprzęcie jak w opisie mam 4089 w 3dMark03 i 13128w '01. Pamięci to samsungi 3,3 GBA.

Jak dla mnie zamiata każdym radkiem 9600 pro, a pozatym nie kosztuje 500+ tylko 399zł.

Rozejrzyj się na Allegro bo w sklepie Benchmarku za najgorsze wydanie 400/500 życzą juz sobie 475zł i też za przesyłkę <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być nawet fajna ale ta cena! To już lepiej 9600 <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span>! I łatwiej będzie 9600pro za jakiś czas opylić niż tego wykręconego 9550. No i mnie wiadomo na ile sie toto wykręci, bo timingi timingami a w rzeczywistości to różnie może być. W 9550 xt często pamiątki 3,3 ms lecą lepiej od 2,8 itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewmie macie racje bo ja tylko smigam na starym 3dm 2001 (ale obciach:) i mam prawie 10000 a ludzie w tym samym maja na radkach nieco powyzej 10000 wiec wydawalo mi sie ze roznica jest mala. ale przeciez 3dmark 2003 ma obsluge dx9 i takie tam, w sumie bardzo powaznie sie zastanowie nad wymiana w takim razie:). pozdrowionka, hej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo Gf 6600. Może taktowanie ma 500/1000 Ale tylko wersja GT, i słyszałem że nie nadają się do gier, taktowanie bardzo spada, i mała radość z grania zostaje. Jeśli potrzebujesz karty do gier, to wedłóg mnie wybierz radeona. Zerknij sobie na FIC Radeon 9600PRO, naprawde dobra karta. Super się podkręca. No tylko że ma 4 zamiast 8 potoków DUŻY MINUS. No cena troszkę poniżej 600zł. No chyba że interesuje cię Radeon 9700PRO!! To jest wypasiona karta!! Stara ale jaka!!!! O wiele lepsza od dzisiejszych Radków 9600PRO/XT, na allegro kupisz taką już za 550zł, tylko patrz żeby miała 256bit a nie 128!!!! I koniecznie PRO. Jest też inna opcja. Kup dobre 9550 i przerób na 9700 "RivaTuner", tak nazywa się programik. Ustawiesz na 8 potoków i masz. Poczytaj jeszcze dokładniej o tym podkręcaniu w necie, bo ja to napisałem bardzo ogólnie. Trzymajcie się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kup dobre 9550 i przerób na 9700 "RivaTuner", tak nazywa się programik. Ustawiesz na 8 potoków i masz."

Jasne tylko ze r9550 ma tylko 4 potoki,a 8 nie da sie ustalic bo nawet i nie ma .

PS. widze ze "specjalisci" rosna jak na drozdzach :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kup dobre 9550 i przerób na 9700 "RivaTuner", tak nazywa się programik. Ustawiesz na 8 potoków i masz." :mur: fałsz :mur:

Gdybym planował dzisiaj zakup nowej grafiki to zastanawiałbym się tylko nad GF 6600AGP

Niedługo pojawią się takie Gainwardy i Albatrony (przynajmniej te firmy pochwaliły się, że takie karty już produkują)

Zwykłe 6600 nie są drogie a często dają popalić FX5900XT czy zwykłym R9800.

Nie ma co się pchać w starego dobrego R9600PRO, był dobry ale lada dzień w podobnej cenie będą lepsi... zdecydowanie lepsi.

Edytowane przez BRX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, poprawka z mojej strony co do gf6600 :) a wiec takowe karty maja taktowanie rdzenia od 300 do 450 a pimiatki od 500 do 560. w zaleznosci od producenta karty. przepraszam, wtedy po glowie mi chodzil 6600gt:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprzedałem swojego Gainwarda FX 5200 GS za 280,- i to była dobra cena. Szczegół, że w sklepie stoją jeszcze po 449,- , ale teraz trudno sprzedać tą karte, szczególnie komuś kto ma chociaż blade pojęcie o pc-tach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Sapphire Radeon 9600 PRO fireblade edition - w prawdzie karta ma juz ponad rok, ciezko ja znalezc, ale za to jest to optymalny sprzet do krecenia, gdzies czytalem ze ma pamieci Hynix 2 ns !!!!!! normalnie rzeznia, są fabrycznie testowane do podkrecania :)

Ja mam Gecube 9550 XT, ale trafila mi sie najgorsza wersja i rdzeń nie kręci się wcale (co gorsza musialem obnizyc taktowanie zeby byl stabilny :mur: ), za to pamieci pozytywnie poszly naprzod :), jak chcesz poczytac o gecubie to jest oddzialny temat tu:

Abit 9550 guru edition jest jeszcze jednym rozwiazaniem

Z tańszych masz Gigabyte 9550 - fabrycznie ma 250 na 400, ale podobno mozna rdzeń podkrecic do 400 a pamieci coś okolo 500 wiec bardzo pozytywnie za tą cenę.

udanych zakupów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi