Paszczu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Czy ktos wie czym to jest spowodowane? Dluuuugi (ok 10 s.) czas "bezczynnosci" dysku podczas uruchamiania windy gdy w kompa wstawie karte sieciowa (jak sie pokazuje logo win98 i na dole przelatuje pasek z odcieniami niebieskiego). Nie zalezy to od karty (probowalem Combo Genius'a i zwykla 10/100 Minta), nie zalezy to takze od plyty - mialem DFI AK74 na KT133, K7S5A no a teraz to co ponizej. System caly czas ten sam - 98SE. Co dziwniejsze, jesli instaluje system na kompie juz z sicowka w srodku - winda startuje normalnie (przewaznie). Czy ktos wie, o co tu chodzi? Sory z gory, ale nie bede caly czas na forum jesli ktos zada jakies pytanie - love tepsa :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 IP i wszystko jasne :D ustaw statyczne ip swojego kompa i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 No ja mysle ze to opoznienia związane z DHCP (przypożądkowywanie IPków)... Kolega wyżej ma racje ;) a masakra bedzie dopiero wtedy kiedy serwer dhcp padnie... bo wtedy to sie jeszcze dłużej czeka... ale u mnie to szybko ip przyporządkowywuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ale chodzi o to, że tak sie dzieje jak komp nie jest w sieci (do sieciówki NIC nie jest podłączone). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Dlatego tez to trwa tak długo, bo komp probuje sie polaczyc z siecia, skonfigurowac sie odpowiednio. Wylacz ta karte w biosie albo wyjmij z kompa to bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Aha, zapomiałbym - na co dzień siedzę na modemie (niestety) a siecówka mi służy do ewentualnego grania z po sieci - ale to wtedy znosimy kompy do jednego mieszkania, spnamy i łoimy aż oczy powypadają. Na co dzień wyjmuję sieciówkę z kompa bo wk****ają mnie te przestoje, ale problem mnie męczy i szukam odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ......bo komp probuje sie polaczyc z siecia, skonfigurowac sie odpowiednio.........Aaaaaaaaa!!!!! Takie to proste a na to nie wpadłem :oops: Dzięki za wyjaśnienie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ten windows tak juz ma W kolejnych okienkach nie ma tego problemu az w takim stopniu jak w w98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...