Skocz do zawartości
niko2003

Szukam Rts'a O Którym Nikt Nic Nie Wie

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jak w tytule. Zagrywałem się w tą gre dwa lata temu.

Może ją opisze:

Gre można było ściągnąć za darmo, zajmowała chyba 200 mega. Sama rozgrywka była podobna do Command&Conquer, ale tam występowały ciężarówki, które zawoziły minerały z kopalń do bazy i z baz do Hal Produkcyjnych.

Budowało się tam jeszcze drogi, aby nasze pojazdy mogły szybciej się poruszać. Reszta gry przebiegeła tak jak w innych tego typu grach, czyli zbuduj, zmodernizuj i znisz.

Jeśli coś ktoś wie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ma rzut izometryczny taki jak w RED ALERT 2. Grafika jest na dobrym poziomie, napewno sto razy lepsza niż w Red Alert2. Napewno to nie była żaden Mod do gry !!

Pojazdy były metaliczne, plansze duże. Do wyboru chyba nie ma żadnych ras, wszyscy dysponują tym samym.

Kurde gra była do ściągnięcia przez neta, było marne forum do tej gry i autorzy prosili o dotacje na zrobienie drugiej częsci. Wiem, że były linki do kilku gazet i była tam wzmianka z tytułem, że "super gra RTS, o której nikt nic nie wie"

Dzięki za jakieś wskazania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz coś więcej o tej grze, bo z tego co do tej pory napisałeś trudno jest znaleźć ten tytuł.

Czy akcja działa się w przyszłości, w teraźniejszości czy może w przeszłości?

Fantasy, Sci-Fi czy może z okresu II World War?

Jakie jednostki tam występowały?

Ile było stron konfliktu?

Z którego mniej więcej roku była ta gra?

Jak wyglądały jednostki - czy były użyte w nich polygony czy sprite'y? Czy grafika była taka jak w C&C Red Alert, tzn 2D ale rzut izometryczny, czy może to było pełne 3D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki już odpowiadam.

- raczej to była przyszłość i rodzaj Sci-Fi.

- stron konflitku możliwe, że maksymalnie dwie strony (ale przypuszczam, że była tylko jedna)

- jednostki: czołgi napewno i chyba szybkie motory, transportowce zwykłe samochody z kopalń do fabryk (to mi się utrwaliło)

- raczej polygony, grafika napewno była tak jak w C&C Red Alert rzut izometryczny.

- przedział 2000-2003 rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi