SHIN Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Siema Instalowałem juz windy x razy, ale nie przypuszczałem, że z zabytkowym sprzetem mogą być takie problemy. Mój kolega ma kompa (100Mhz, 515MB HDD) i chce go jeszcze ożywić :D na windowsie 95. i tu zaczyna się problem:( FDISK prawidłowo działa zaczyna się instalacja i nagle bład "SU-0013 - musisz utworzyć partycję rozruchową MS-DOS" w życiu tego nie robiłem i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i jak to zrobić? będe bawdzo wdzięczny jak ktoś po krótce wytłumaczy jak to zrobić ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Masz aktywną partycję podstawową fat/fat32? Jeżeli nie to tylko czytaj do czego słuzą opcje w fdisku a bez problemu zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIN Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 no właśnie problem w tym że partycja jest aktywna :) i nie mam pojęcia czemu tak się dzieje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Usun partycje, załóż nowe, sformatuj i spróbuj ponownie. edit Ten dysk nie ma przypadkiem partycji fat32 a ten win95 to pierwsza wersja nie obsługująca go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIN Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 na fat16 wyskakuje mi czarne okienko w instalatorze i wiesza mi kompa :( a na fat32 wyświetla błąd SU-0013 :( i tak źle i tak nie dobrze :( widocznie tak to jest z takimi szczerupami ;] ale jak to naprawić to jest pytanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...