Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

gumka termoprzewodzaca...

Rekomendowane odpowiedzi

kiedys bruce pisal ze uzywa :!:

strona producenta http://www.geltec.co.jp/E/PRODUCTS/lambda/index.htm

taniej o 2zl w Discotechu :!: (w pastach i klejach)

Ja nie uzywam ale wypowiem sie  :)   Wydaje mi sie te ten zel w porownaniu do nawet zwyklej  pasty silikonowej to lipsztyk ...jakby bylo dobr to kazdy by tego uzywal ...ALe na jakis malo goracy czipset mozna chyba przykleic ...

jasne :x jak nie uzywasz to co piszesz banialuki - malo kto uzywa bo malo kto ma o tym pojecie :!: (a dokladnie o istnieniu takiego bajeru)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6.5 to całkiem niezła przewodność... silikonowa ma ze 4, i tak samo ta oparta na ciężkiej miedzi...jak sie nie ma choćby pasty od Titana to chyba warto, zwłaszcza, że nie brudzi i jest wielokrotnego użytku...

Mnie zastanawiają dwie rzeczy: sprzedają ją w dwóch grubościach: 0.5 i 1 mm, mam pytanko: Dlaczego ta grubsza jest droższa? (15zł i 6zł), przecież tego termoporzewodzącego bajeru powinno być jak najmniej, a nie najwięcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6.5 to całkiem niezła przewodność... silikonowa ma ze 4, i tak samo ta oparta na ciężkiej miedzi...jak sie nie ma choćby pasty od Titana to chyba warto, zwłaszcza, że nie brudzi i jest wielokrotnego użytku...  

Mnie zastanawiają dwie rzeczy: sprzedają ją w dwóch grubościach: 0.5 i 1 mm, mam pytanko: Dlaczego ta grubsza jest droższa? (15zł i 6zł), przecież tego termoporzewodzącego bajeru powinno być jak najmniej, a nie najwięcej...

wszystkie pasty jakie mam a są to dodataki do coolerów (jest ich 4 szt.)żadna nie jest firmówką, każda ma min. przewodnośc 7 !!!! , i nie sa to pasty silver!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

ALFA ŻEL 40-0.5

...

:lol: widze ze powtarzasz za Discotechem z bledem

zel moze i ALFA ale na tej podkladce jest jak byk LAMBDA

godziny gry w Half-Life robia swoje ;) (lambda poznaje z zamknietymi oczami) :lol:

hehe

Skopiowalem to ze stronki Mate :)

to nie moj blad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys bruce pisal ze uzywa :!:

strona producenta http://www.geltec.co.jp/E/PRODUCTS/lambda/index.htm

taniej o 2zl w Discotechu :!: (w pastach i klejach)

Ja nie uzywam ale wypowiem sie  :) Wydaje mi sie te ten zel w porownaniu do nawet zwyklej  pasty silikonowej to lipsztyk ...jakby bylo dobr to kazdy by tego uzywal ...ALe na jakis malo goracy czipset mozna chyba przykleic ...

jasne :x jak nie uzywasz to co piszesz banialuki - malo kto uzywa bo malo kto ma o tym pojecie :!: (a dokladnie o istnieniu takiego bajeru)

Banialuki ??? :evil: hehe zobacz jak inni sie wypowiadaja ...UWAZAM ze mam racje !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALFA ŻEL 40-0.5

Termoprzewodząca przekładka

Wymiar: 40x40X0.5 mm

Przewodność cieplna: 6.5 W/mK

Temperatura pracy: -50...200 °C

Bardzo duża elastyczność, adhezja

Co to jest ta adhezja  :?:

Adhezja, przyleganie, łączenie się powierzchni dwóch różnych (stałych lub ciekłych) ciał (faz) na skutek przyciągania międzycząsteczkowego. Przykładem adhezji jest klejenie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALFA ŻEL 40-0.5

Termoprzewodząca przekładka

Temperatura pracy: -50...200 °C

Bardzo duża elastyczność, adhezja

Co to jest ta adhezja  :?:

Adhezja, przyleganie, łączenie się powierzchni dwóch różnych (stałych lub ciekłych) ciał (faz) na skutek przyciągania międzycząsteczkowego. Przykładem adhezji jest klejenie,

Az dziwie sie ze Ci sie chcialo na to odpowiadac ...Wystarczy wziac slownik do reki ! Albo poszukac w wyszukiwarce .....!! prawda marcus ? Lepiej poszukac czegos 3x dluzej i miec z tego satysfakcje niz walnac posta i czekac az ktos to zrobi za Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

ALFA ŻEL 40-0.5

IMO 6.5 W/mK to bardzo ladny wynik, ale to ma grubosc 0,5 mm, pasty mozna nalozyc troche mniej, zreszta nie wypelni (chyba) tak dokladnie wszystkich bruzd,zaglebien itp... ale za to ma inne zalety :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś godałem z Andrzejem (z Disco Techu) i moowił, że wie z doświadczenia, że wydajnościowo podkaładki plasują sie koło past z miedzią, tzn pomiędzy silikonami i srebrnymi. Cieńsza ma lepszą przewodność ale szybciej się zuzywa, grubsza odwrotnie. Nawe chciałem se taką qpić, ale mi sie nie chciało jechać :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopra, ja to mam wiec sie wypowiem ;)

1.na ty zelu nie ma znaczka zadnego, zel jest gladziudki, szary, a znaczek jest na folijkach, ktoore oslaniaja go z obu ston i ejst to alfa ;) kilka malych alf :P

2.przewodnosc jest na naprawde wysokim poziomie, nie moge nic zlego powiedziedz o tych zelach, sa spox, w miare dobrze trzymaja (wysokiego ciezkeigo radia na gpu na 150% nie utrzymaja, ale do pamiatek w sam raz ;))

3.nie wiem dlaczego, ale wszedzie 1 mm jest [ponad 2x drozshy od 0.5 :)

4.jak jakios pytania, to na priva, a najlepiej na kom :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4.jak jakios pytania, to na priva, a najlepiej na kom :P

No to ja zapytam, ale na forum ;)

A gdzie to mozna kupic? Zwlaszcza w Szczecinie - moze ktos wie? :lol:

weim, gdzie w wawie, poshookaj w sklepach elektronicnzych pytaj sie o alpha zel, lub o podkladnki zelowe termoprzewodzace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...