Thorn123 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Witam mam problem odnosnie wiatraka do tego procesora mam wersje prescott i boxowy wiatrak i obrotow mam tylko 4000 a jak dluzej popracuje na pelnych obrotah to dopiero podnosza sie obroty ale to bardzo dlugo trwa i w tym czasie bardzo temperatura podnosi sie do ponad 75 stopni czy ktos wie jak zrobic zeby odraazu mial te 5000 obrotow?? mam plyte asus p4c800 delux z goory dziekuje za pomoc:) ps jaki coler byscie polecali do tego procka i plyty?? Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Thorn123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Miałem ten sam problem - wiatrak wkręcał się na opnad 5000 RPM dopiero, gdy już cały komp był rozgrzany a hałas był przy tym niemiłosierny. Zmieniłem chłodzenie na to co w podpisie i mam ciszę i niskie temperatury (poniżej 40*) Z innych polecić można jeszcze Termalright XP-120 --> równie potężne cacko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Arctic Freezer 4 dużo tańszy od xp-120 - tylko 109 zł prawie niesłyszalny chłodzi rewelacyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 no przymiezam sie do zmiany chlodzenia a wie ktos moze jak wumysic te 5000 bo czasmi chce sobie cos odpalic to nawet nie moge bo sie zaszybko grzeje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Nawet wyłaczając kontrolę obrotów w biosie będziesz miał mniej - jedynie z gniazda CPU Fan możesz osiągnąć więcej i to tylko poprzez funkcję SmartFan (niestety nie masz na nią wpływu - możesz ją jedynie wyłączyć i mieć jakieś 4000RPM) gdy proc nagrzeje się porządnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ehh szkoda czyli pozostaje zbierac kase na nowa chlodnice :) a jakie wentylatory mozecie polecic do Thermaltake Tower112 najlepiej jakies cichutkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Arctic Freezer 4 dużo tańszy od xp-120 - tylko 109 zł prawie niesłyszalny chłodzi rewelacyjnie 1233084[/snapback] No nie wiem czy tak rewelacyjnie. Zapraszam najpierw do lektury niemieckiej recenzji (bardzo dobry kawał ciężkiej roboty) Test głośności: http://www.hartware.net/review_428_15.html Test wydajności: http://www.hartware.net/review_428_14.html Ten Arctic nie dorasta nawet Thermalright do pięt :wink: Cała recenzja: http://www.hartware.net/review_428_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 a jakie wentylatory mozecie polecic do Thermaltake Tower112 najlepiej jakies cichutkie :) 1233276[/snapback] Mam Papsty z podpisu - kompletne zero dźwięku :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ja nigdzie nie napisałem że jest wydajniejszy od Thermalrighta ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem że nie dorasta mu do pięt sam myslałem o Thermalrighcie ale teraz się cieszę ze kupiłem Arctica za przyzwoitą cenę mam dobry i cichy cooler który w zupełności wystarcza do schłodzenia mojego procesora (temperatura w stresie nie przekracza 49 stopni przy 1500 obr/min) jak ktoś potrzebuje mieć najlepszy cooler i nie ma co robić z pieniędzmi to niech kupuje Thermalrighta dla mnie wyłożenie dodatkowych 200 zł dla ewentualnie kilku stopni mniej i dla mozliwości szpanowania że mam Thermalrighta jest bezsensowne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 a nie wiecie czy uzycie tunelu powietrzego poprawilo by sytuacje?? kobinuje bo narazie nie mam za wiel kasy zeby wydac ok 200 zl :) a tulen jest dosc tani :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ehh szkoda czyli pozostaje zbierac kase na nowa chlodnice :) a jakie wentylatory mozecie polecic do Thermaltake Tower112 najlepiej jakies cichutkie :) 1233276[/snapback] Ja mam Noiseblocker S2, ale możesz zamontowac S3 lub S4-są mocniejsze. Załączam komputer i S2 - nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...