rysiu-neo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Mam Radka 9100 64MB!Wentylatorek na nim sie trochę zużył i głośno pracuje!Planuję go zdjąć.Czy po tym wystarczyłoby na karte założyć sam radiatorek 40*40mm, czy musi być jeszcze wentylatorek? Edytowane 24 Stycznia 2005 przez rysiu-neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 popatrz na dzial modyfikacje :) co zaklada sie do podkrecania i nietylko :) a co do radiatorka to zalezy jak sie grzeje zawsze lepiej miec aktywne chlodzenie niz pasywne pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mam też Radeona 9100 i chciałbym wymienić na nim wiatrak. Jego rozmiary to 40x40 i taki też chciałbym założyć. Zależy mi na wyciszeniu. Myślałem o tym: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=148ale widze że nie jest to jakaś wielce znana firma, dlatego wolałbym żeby to był np. Arctic Cooling albo Papst. Niestety nie udało mi się znaleźć takich rozmiarów. Jeśli ktoś wie co tutaj doradzić to prosiłbym o podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ja bym sprobowal z niebieskim zalmanem. Chociaz nie wiem czy wystarczy do 9100... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A co myślicie o tym http://mcs.pc.pl/produkt1144.html ? Nie chciałbym specjalnie ładować kasy w wentylator bo jest to dosyć stara karta graficzna, a nowa mi niepotrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Spokojnie wystarczy zalman, nawet zloty. Na 9200 co prawda SE, ale zawsze to 9200 qmpel ma malusienki radiatorek bez wentyla i jakos daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 nie wystarczy musi być nawiew ()chyba że nie grasz ) to rdzeń na 150) albo mega radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Gram więc zależy mi na tym, żeby to sie nie zjarało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 kupujesz niebieskiego zalmana i arctic fan 3 bez tc ktorego puszczasz na 5v i masz chlodno, w miare tanio i cicho ;) jak kupisz u tego samego sprzedawcy zalmana i arctica, to tylko raz zaplacisz za wysylke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Co wy ludzie poglupieliscie ? Nawet 9550 sprzedaja z pasywnym chlodzeniem. Nie mozliwe by 9100 tak sie strasznie grzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Co wy ludzie poglupieliscie ? Nawet 9550 sprzedaja z pasywnym chlodzeniem. Nie mozliwe by 9100 tak sie strasznie grzal.Grzeje sie i to calkiem powaznie. Mialem kiedys takowa. Teraz nalezy do mamy, ktorej na potrzeby ciszy wylaczylem wentylatorek. Rdzen daje rade przy odkreceniu z 250@200. Co do radiatorka Zalmana to fajna sprawa, ale sa wielkie problemy ze zdjeciem oryginalnego radiatora z 9100. Sposob z zamrazalnikiem ponoc sie sprawdza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Prawda, prawda kumpel miał kiedyś R9100 i skubany mocno sie grzał, a jakby kupić złotego zalmana+revolteca air guard 40x40, bo na niebieskiego zalmana raczej nie załorzysz wentylka ze względu na kształt :D Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 9550 to inna technologia . R9100 grzeje sie porzadnie , ja na swojego kiedys dalem Arctic Cooling Silencera pierwszego (tego niebiesko bialego) . Trzeba bylo tylko klejem potraktowac . Sadze ze jest to lepsze rozwiazanie niz jakies 40mm g@wno . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...